L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,812
Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

Herkese selamlar.. az önce üye oldum ve ilk mesajım...

2010 model 4X2 L200 araç aldım ve lastikleri değiştirmek istiyorum ilk kez çift kabin aracım oldu hiç bir bilgim yok.. lastik havalarını bile bilmiyorum şu anda... büyük gösterişli bir lastik istiyorum hem köy yolunda hem de uzun yol da kullanılacak birşey olması lazım... bir tavsiyesiniz var ise çok sevinirim kolaylıklar...
 

Etiketler
Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

Dostlar merhaba,

L200'ün lastikleri değişeli 15-20 gün oldu. Bu süre içinde malumunuz İzmir 2-3 gün çok yağmur gördü. Bazı testler için kışı beklememe gerek de kalmadı. Orjinal lastikler Michelin CrossTerrrain 245x65x17 idi. 4x4lerde fabrika çıkışı böyle geliyor. Ben kullanım yüzdemi ve derecesini de düşünerek Pirelli Scorpion ATR 255x65x17 almıştım. Tüm lastiklere 30bar basıldı. Asfaltta çok sessiz, ıslakta ve kuru sert zeminde yol tutuşu zamk gibi :smiley:. Fırsatı değerlendirip bazı küçük denemeler yaptım. İstikamet Karagöl, şehre yakın mesafe, olası teknik problemler için uygun, telefon çekiyor, ama sert ve kırıcı parkurlar da mevcut.
İzmir Karagöl yolu zaten bakımsızdı yağmurlarda iyice berbat olmuştu. 2 defa çıkış yaptım lastikleri aldıktan sonra, ilki oldukça yağmurlu ancak çok çamurlu değildi. Yağmur toprağı sıyırmış. Bazı ara yollar bulup çamura da girdim, lastikler MT sınıfı forumda verilen örnekler kadar performanslı değil tabii ama zaten tecrübem dahilinde de limitlerimi zorlayacak bir konumda değilim.
Gördüğüm kadarıyla kullanımı %40 Off Road(limitini bilmek kaydıyla), %60 Asfalt(limitini bilmek kaydıyla) olan sürücüler için tercih edilebilir. Lastiğin yanak dayanıklılığını çok övdüler, göreceğiz. Bulabilseydim yanak kalınlığını 75-80 tercih ederdim. Benimki biraz "bulabildiğimin en iyisi oldu". Asfaltta 140-150 gibi gereksiz bulduğum süratlere de çıktım. Panik frende gayet hoşnut kaldım. Lastik söylenen kadarı ile yumuşak bir lastik. Ama en önemlisi taze olmasıydı. Lastikçim saolsun sıcağı sıcağına getirtip taktı lastikleri. İlk tecrübeler için rahat edeceğimi, özellikle yağmurlu İzmir günleri ve arada kar ve buz için Bozdağ kaçamakları için yetecek. Dahası için zaten önce araç hazırlığını bitirmek gerekecek ki ona daha çok var. Şimdilik daha "kasayı kapatmak ya da kapatmamak", "pvc kutu mu yoksa?" konuları günlük araştırmalarım dahilinde.
Lastiktikler için sonuç ; araca alışmak için uygun, ilerde kullanım profili değişip geliştikçe zaten ne kullanılacağı ortaya çıkacak. Aynı tecrübeyi benzer konularda motosiklet hayatımda da yaşamıştım. Yeri geliyor zaten kullandığınız araç size ne/neyi/nasıl kullanmanız gerektiğini söylüyor. Önemli olan bu tecrübeyi yaşarken riski tehlikeye çevirmemek.

Herkese keyifli ve sağlıklı kmler dilerim.
 

Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

herkese selam tatlardan ricam Nankang N830 all terrain 265-75-16 lasik buldum ikinci el jantlarla beraber. 1000 tl istiyor 2000 km yapmış 2009 l200 için.

şimdi N830 all terrain 265-75-16 lastik l200 e olurmu

fiyat nasıl
 

Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

botan034' Alıntı:
herkese selam tatlardan ricam Nankang N830 all terrain 265-75-16 lasik buldum ikinci el jantlarla beraber. 1000 tl istiyor 2000 km yapmış 2009 l200 için.

şimdi N830 all terrain 265-75-16 lastik l200 e olurmu

fiyat nasıl
Mert in jantlarından bahsediyorsun sanırım. Aynı jantları bende kullanıyorum ve soru yok ve sanırım jantlarda 2000km de çünkü hatırladığım kadarıyla aracı alır almaz Nankangları almıştı. Bu ebat lastik ofsetsiz jantlarla sürtme yapmıyor vede araca daha agresif görüntü katıyor. Bence hiç sorun yaşamazsın. Bandırma Mitsubishi yetkili servisi de aracında 265/75/16 lastik kullanıyor.
Fiyat olarakda bence normal. 2000km bu lastikler için çok az..
 

Ynt: L200 Lastik Seçimi İçin Yardım

Ben hala Bridgestone Dueler A/T 694 265/70R16 112S lastik kullanıyorum...
product1176.jpg

Genel şartlar altında çok memnunum lastiklerimden... Fakat biraz daha yükseltmek istiyorum... Mert beyin araçına yakın birşeyler yapmak istiyorum hatta... Bulunduğum bölgede malesefki bunu gercekleştiremiyorum sorduğum heryer bu araca bunu uyguluyamazsın deyip geciştiriyor...




1- orjinal yükselme kiti bulamıyorum...
2- jant ve lastikte bulamıyorum...
Karadeniz bölgesinde bunları bulabileceğim bir bağlantınız varsa iletirseniz sevinirim...
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,487
Mesajlar
1,518,676
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst