Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,178

taiga

***
Mesajlar
2,266
Tepkime Puanı
26
ormaniileriar1.jpg
 

Etiketler


~15 gün önce yanlarından geçmiştim, onlar gibi birylesi çok aile, dolayısıyla çadırları vardı. Bazılarımız daha zor şartlarda kazanıyor ekmek parasını...
Allah ailesine sabır kendisine rahmet eylesin.
 

Gerçekten de çok acı ve üzücü bir haber oldu...
Çadırda ısınma teknikleri üzerine beyin fırtınalarının estirildiği bir ortamda, hayatın gerçeğiyle bu kadar yüzleşilebilir :( :(

Hayatta yaşanabilecek en büyük acı sanırım evlat acısı.
Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin...
 



Bu haberi gezilerden çoğunuzun tanıdığı Yusuf abi sayesinde öğrenmiştim...

Ve yorumu da şöyleydi...

"dikkat ederseniz bizim zorla geçtiğimiz yollarda bu koşullarda yaşayan insanlar var.
offroada giderken evde kullanmadığınız battaniye, mat, giysi ne varsa yanınıza alın ve ormanda onlarca olan bu naylon çadırların önüne birakın.

Onlarda bizden derim

yani abiler, bu koşulda yaşayan insanın her şeye ihtiyacı var. "

Bence Yusuf abinin önerisi çok yerinde...

Ne dersiniz?
 

Kesinlikle haklısın Haldun dostum,

her ne kadar çokilgisiz ve kopuk olmasak da, çoğu zaman geçip gidiyoruz...
Ve İstanbul'da bu tür eşyaları verecek yer bulamadığımız oluyor.

Bu vesileyle bunu hatırlatmış olduğun için teşekkürler.
 

Gerçekten çok üzücü bir olay pazar günü bizde arkadaşlarla oradan geçtik.Ne yazık ki bir tarafta insanlar umursamazca para harcarken kimi insanların bebekleri ekmek parası uğruna donarak ölüyor.Bu konuya yönelik bir kampanya olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.ALLAH ailesine sabır versin.
 





Allah sabır versin..Biraz duyarlı ve bilinçli bir anne baba olsa belkide bu yaşanmazdı?..Taiga'nın önerisi güzel..Eger güneye göçmezlerse bir organizasyon yapabiliriz ..Sogucak tarafındada var kartepe tarafındada var iki ayrı grup..
 


inanılmaz üzücü bir haber, insanı derinden sarsıp kendine getiriyor bu tür acı gerçekler...
yapılacak destekler içine dayanıklı tüketim malzemeleri grubundan olan yiyiyecekleride ekleyim,
sanırım bir parça da olsa yaşamlarını sürdürebilmeleri için katkılarımız onların umutları olacaktır ve yalnızlıklarının dokunaklı sonucunu unutmalarına destek verebilmekde bizim içimizin acısını azaltacaktır....
 





Yaptıkları işi bir seyretseniz akıl almaz..Katırlarla,kas gücü ile ormanın içinde enkaz temizliyorlar,kesim yapıyorlar..Ben yürümekte zorlanıyorum..Ama selam verin girin aralarına ekmeklerini paylaşırlar vede Türkiyenin hemen hemen tüm ormanlarında geçen bir yaşamın hikayesini..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,463
Mesajlar
1,518,245
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst