Nihayet Benim de Karavanım Var :)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theodor_malinovski Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,600

Etiketler
Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Tüm dostlara merhaba
Bugün karavanın sökme işlemi başladı yılların yorgunluğu her parçaya yansımış öncesi ve sonrasını kıyaslamanız için birkaç foto:

SAM 0160


SAM 0161


SAM 0162


SAM 0163


SAM 0164
 


Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

mustafayetim' Alıntı:
Aramıza yeni bir çekmekaravancının katıldığını görmek bana keyif verdi aramıza hoş geldiniz...

Yakında bir doğum daha gerçekleşebilir!
Lütfen;Balık için yada başka bir nedenle, Ankara il sınırları içine girdiğiz de haberimiz olsun. ;)
Selamlar,Sağlıcakla kalın.
 

Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Bütün dostlara,
İyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Aranızda olmaktan çok mutluyum.
Bülent usta'ya da teşekkür ediyor kolay gelsin dileklerimi forum aracılığıyla iletiyorum. Ankara'da yaşamadığım için tadilat sürecine birebir olarak katılamamak da beni üzmüyor değil ama işimden fırsat buldukça ziyaret edeceğim.
Karavanın bazı bölümlerinde yaşlı olmasından dolayı gözle görülür bir yıpranma var. üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum.
sayın "ayhana" arkadaşımız karavanın fiyatını ve tadilat masraflarını merak etmiş. karavanı 5000 tl. ye aldım ama tadilat sürecinin henüz başında olduğumuz için kesin bir rakam verebilmem henüz mümkün değil :smiley:
Gezenbilir camiasının ne kadar geniş bir kitle olduğunu da gün geçtikçe ve bu iş ilerledikçe farkediyorum. şöyle ki: karavanın mevcut buzdolabı 220 volt 75 watt ile çalışan otel tipi amonyaklı buzdolabı. karavanı satın aldığım kişi karavanda bazı tadilatlara niyetlenmiş ve bu buzdolabını 12 volt kompresörlü sisteme çevirmek istemiş. bu amaçla danfoss marka bir kompresör de almış ve karavanı alırken bunu da bana verdi. bugün ilan bölümünde "dalgıç" isimli kullanıcının buzdolabı ilanını gördüm. fiyatı da makul geldi. 12 volt kompresörlü bir buzdolabı. telefonda sayın "dalgıç" bey ile tanışma ve uzun uzun konuşma fırsatımız oldu. kendisi yardımsever biri. kafamda tasarladığım projeye göre karavanın akülerini kamp dışı konaklamalarda ufak bir jeneratör ile beslemeyi düşünüyordum. fakat kendisi beni güneş enerjisi sistemi kullanmaya ikna etti diyebilirim. muhtemelen jeneratörden vaz geçeceğim. fakat sizin de görüşlerinizi almak isterim.
almayı düşündüğüm buzdolabının boyutları 84x47x48 cm. bülent usta ile görüşeceğim ve eğer bu boyutlar karavan için sorun çıkartmaz ise almayı düşünüyorum. aküler iki adet 125 amperlik yattan çıkma akü. karavanın ilk sahibi yat ile de uğraştığından sağolsun aküleri bana karavan ile birlikte verdi. aslında aracın şarj dinamosu ile şarjı düşünüyordum ama sistemin aracın motrunu çok fazla yoracağını düşünerek bu projeden vazgeçtik. bülent usta dan alacağım cevaba göre buzdolabını sipariş etmeyi düşünüyorum.
hepinize ve bütün karavan dostlarına iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürlerimi sunarım.
 



Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Hoşgeldiniz,hayırlı olsun karavanınız,

amonyaklı buzdolapları 3 sistem değilse (12-220-LPG) randıman almanız çok zor,üzerinde çok uğraşmayın derim. Abdi abi(dalgıç)
buzdolabını modifiye etmişti kompresör değişimi ve fan montajı gibi, işinizi görecek bir dolap olabilir.
Jeneratör karavancılar için zorunlu ekipman olmaktan çıktı solar paneller ucuzladıkça kullanımıda yaygınlaşmaya devam ediyor
Solar panel çok yerinde tercihtir.
Karavanınızın tadilatı yapılırken tam yüklü 750 kg geçmemesine özen göstermeniz problemsiz seyahatler için ön koşuldur.

Kolay gelsin.
 

Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Hayırlı olsun;

Ben imkanlar çerçevesinde üç sistem buzdolabının karavan açısından en iyi seçenek olduğunu düşünüyorum. Ama son dönemde güneş enerjisi sistemlerindeki gelişim bizlere can simidi oldu. O yüzden jenaratörden güneşe dönmeniz daha iyi olacaktır. (Şahsi görüşüm)

Bu vesileyle bir şeyi söylemek istiyorum burayı dışarıdan takip eden karavan sevdalılarına. İlla birşeyleri paylaşmak için karavan sahibi olunması gerektiğini düşünmüyorum. Bu bir sevda ve hobi. Biz burada tutkumuzu paylaşıyor ve güzel bir sohbet ortamında hoş vakit geçiriyoruz. Zaten forumda da böyle bir ayrım yok.

Kolay gelsin en kısa sürede yollarda olmanız dileğiyle
Özgür
 

Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Çekme karavanınız hayırlı olsun. Ben de bir çekme karavan sahibi olarak size mutlu ve keyifli geziler yapmanızı dilerim. Levent beyin bahsettiği gibi bende de 3 sistem buzdolabı var. Şu ana kadar 220 voltta kullandım. Gazlı olarak da denedim. Geç soğutmaya başlıyor ama sonuç mükemmel. Neyse tamirat bitiminde çekme karavanlarla ilgili paylaşımlarınızı bekleriz. Aramıza hoşgeldiniz.
 

Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Sayın "güngör", "zentoz" ve "ankirali";
Güzel temennileriniz ve değerli tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
Bugün bülent usta ile görüştüm. almayı düşündüğüm 12v kompresörlü buzdolabının boyutlarının karavan için uygun olduğu bilgisini alınca hemen "dalgıç" abiye geri dönüş yaptım. sağolsun çok yardımsever ve iyi kalpli biri. ama biraz sert satıcı (!). :smiley: buzdolabını pazartesi günü kargoya vereceğini söyledi ve solar sistem için yine ankara'da önder bey ile tanışmamı sağladı. eğer bir engel çıkmazsa pazartesi veya salı günü Ankara'ya gidip önder bey ile görüşeceğim.
Ah şu karavancılık...gerçekten sonu olmayan bir dünya gibiymiş. adeta bir virüs gibi. :smiley: şimdi de klima konusuna kafayı takmış durumdayım. önder bey ile enerji ihtiyacımızı belirlersek klimaya da bir yer açmak niyetindeyim. girdik bakalım yeni bir aleme sonu iyi olur inşallah :smiley:
 

Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Karavaniniz hayirli e ugurlu olsun ,saglikli mutlu. Ve huzurlu ,bol fotolu geziler dilerim',tekeriniz surekli hareket etsin'her sey gonlunuz ce olsun,iz izmirden selamlar
 



Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Gezenevinizi, güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim. :smiley:

Cavid Sezen
 


Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Karavanınız hayırlı olsun.
Rica etsem, çeki demiri için geçmek zorunda kaldığınız merhaleleri ve maliyetleri yazabilir misiniz?
Benim de bir yerlerden başlamam gerekiyor, gözümü karartabilir miyim? Bi test edeyim kendimi. :smiley:
 


Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

ahahahahahaa...bülent usta..bayıldım fotoğrafa...:smiley:
teşekkürler "gezmen", "gültekin" ve "halilo11"..
sayın gültekin, çeki demirini taktırma sürecimi anlatayım. tabii ki taktırmadan önce kutsal bilgi kaynağımız "gezenbilir" sitesinde oldukça fazla vakit geçirdim ve o sihirli sayıyı hep hatırladım. çekme karavancıların türkiyedeki gizemli ve uğurlu sayısı: 750...:smiley: özgürlüğümüzün kilogram cinsinden yasal istiap haddi. ötv ve kdv dahil bilimum ucube vergi cinsinin yüzde yüzde tavan yaptığı ülkemizde hayallerini çeki demiri ile çekmeye karar verenlerdenim.
aracım dacia sandero stepway 1.5 dci. forumu okuduktan sonra proje, tse onayı, ve tüv muayenesi gibi aşamalar olduğunu öğrendim. internet üzerinden de yaptığım araştırmalar sonucunda "bosal" markasında karar kıldım. çünkü aracın marka ve modeline spesifik ürünleri vardı. güvenlik konusunda orjinallikten yanayımdır. çeki demiri gibi hayati bir parça, araca torna tesviye gibi işlemlerle uydurulmamalı kanaatindeyim. araştırmalarım sonucunda istanbul topkapı da bir firma ile görüştüm. hani olur ya telefonla bilgi almak için ararsınız ve bir anda içinizden bir ses: "evet..burası doğru adres" der. işte benim de öyle oldu. ben daha sormadan telefonun karşısındaki ses bütün cevapları veriyordu. küsuratları hatırlamıyorum ama çeki demiri+montaj+mühendislik ve projelendirme bedeli olarak 1100 tl civarında masrafım oldu. bunun 200 civarındaki tutarı tamamen proje mühendislik ve tse onayı için harcandı. zaten evraklarınızla birlilkte tüv muayenesine gittiğinizde öylesine bakıyorlar evraklara. bir de 60 lira civarında ruhsat yenileme bedeli var trafik şubede ödenen. orada dikkat etmeniz gereken yegane şey aracınızın tip onay belgesindeki römork ile ilgili sayısal bilgilerin ruhsata doğru olarak işlenmesidir. azami çeki ağırlığı ve katar ağırlığı gibi ruhsata işlenecek bilgileri kontrol edin. yoksa hem memurun yorgunluğundan hem de ülkede çekme karavancı sayısının azlığından hem de bürokratik saçmalıklar neticesinde komik bilgiler görebilirsiniz ruhsatınızda. en önemli aşama bu bence ve bu nedenle trafik şubeye gittiğinizde aracınızın "tip onay belgesi" mutlaka yanınızda olsun.
eğer uygun bir topic olursa orada da ulaştırma bakanlığının uygulamaya koyduğu "yol kenarı denetleme istasyonları" nı da konuşmak ve tartışmak isterim. hani şu elinde feneriyle tırları ve ticari araçları kantara yönlendiren yeni sistemden.
unutmadan,
dalgıç abi'ye de teşekkürlerimi gönderiyorum buradan. gönderdiği buzdolabını ancak fabrikada bu kadar mükemmel ambalajlayabilirlerdi.
ilerleyen aşamalarda görüşmek dileğiyle.
 



Ynt: Nihayet Benim de Karavanım Var :smiley:

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim.
Ağustos ayında muayene zamanı geliyor.
Aracımın durumunu, bu işlemlere değip değmeyeceğini araştırıp kararımı vereceğim.

Size güzel ve keyifli gezintiler diliyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst