Norveç 2017 Gezi Hazırlığımız.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,106
Renkli hayaller kurdum sayenizde. Allah gönlünüze göre versin. Gezinizi bol fotoğraflı bir gezi raporu halinde paylaşmanız dileğiyle.
 

Etiketler

Kuzey denizi Uskumrusu Türkiye'de "ithal uskumru", donmuş balık veya bazen balıkçılar palamut diye de satıyor. İstanbul Galata köprüsünde ve birçok yerde balık ekmek yapılan balık. Norveç'te tutuluyor diye biliyorum ama Norveç'te satılıyormu ben göremedim.

Bazı yerlerde balık tutmak da yasakmış.
Biz deniz veya göl yerine Marketten balık tutmayı tercih etmiştik. :smileycat:
Orret olarak satılan balık alabalık mıdır yoksa somon mudur? Bilginiz var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 58508 Ekli dosyayı görüntüle 58509
Ferhat Bey, Orret alabalık oluyor. Uskumru Almanya’da da sevilen bir balık. Sanıyorum büyük ölçüde Norveç’ten geliyor. Münih’in meşhur bira bayramında (Oktoberfest) yemeğe hazır uskumrular:

Norveç’te taze balık marketlerde görmedim. Belki de büyücek yerleşim yerlerindeki marketlerde vardır. Norveç balık bakımından o kadar zengin ki, küçük yerlerde herhalde herkes kendi balığını tutuyor. Norveç’te tatlı sularda balık tutmak için önce postaneden bir ruhsat almak gerekiyor. Ayrıca balık tutacağımız tatlı su içinde izin kağıdı almamız lazım. Bu ücret günlük 5-10 € civarında. Aldığımız bu izin kağıdında, hangi balıkları, nezaman, hangi büyüklükte tutabileceğimiz de yazılıdır. Tatlı sularda izinsiz balık tutmak oldukça pahalıya mal olabilir. Bazı tatlı sularda hangi yemlerin kullanılabileceği de önemli. Örneğin bir resminizde kullanılması yasak olan yemler vardı. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, Norveç’te canlı balığı yem olarak kullanmak yasak.
 


Eminn Balk Ekmek
Hüseyin Bey, bira festivalinin videosundaki uskumrular temizlenmeden mi pişirilmiş tam anlayamadım. Bu uskumrular Türkiye'de balık ekmek tezgahlarının da gözdesi. Döviz artışı öncesi en ucuz balıktı. Her balıkçıda da mutlaka var. Hatta BIM'de de temizlenmiş kılçığı alınmış ve dondurulmuş olarak da satılıyor.
 



Ekli dosyayı görüntüle 58687 Hüseyin Bey, bira festivalinin videosundaki uskumrular temizlenmeden mi pişirilmiş tam anlayamadım. Bu uskumrular Türkiye'de balık ekmek tezgahlarının da gözdesi. Döviz artışı öncesi en ucuz balıktı. Her balıkçıda da mutlaka var. Hatta BIM'de de temizlenmiş kılçığı alınmış ve dondurulmuş olarak da satılıyor.
Ferhat Bey, balıklar temizlenmiş durumda. Aşağıdaki videoda alabalık türlerinden balıkları gösteriyor. Restaurant sahibi ailesinin 400 yıldır bu işi yaptığını anlatıyor. Bu balıklara Güney Almanya’da pazar yerlerinde çokca rastlanır. Adı „Steckerlfisch-Şitekerlfiş“.
Galata köprüsünün Eminönü tarafında bir tekne içinde kızartılan ve ekmek arası satılan balıklar çok lezzetliydi (1960 ve 1970'li yıllarda). Sanıyorum 2001 yılındaydı, Karaköy tarafında balık ekmek satan bir teknedeki uskumruları görünce, balıkların Kuzey denizinden geldiğini anladım ve almaktan vazgeçtim. Almanya’da da balık ekmek çok sevilir. Çok çeşitleri vardır. Belki de gezilerinizde denemişsinizdir.
Fischsemmel

Google Bilder:
 



TEŞEKKÜR...

Herkese selamlar.

Bu forumları okudukça hayal kuramadan duramıyor insan. Birazda benim gibi ayrangönüllü ise, motokaravan ı alıp bekle beni yurtdışı diyesi geliyor.

Umarim karavancılıgı hem kendim hemde kalabalık ailem ile benimser ve geleckte bu hayallere ulaşırız.

Gercekten sizin ve diğer değerli abilerimizin verdiği bilgi ve paylaşımların cok Degerli oldugunu birkez daha belirtmek istiyorum.

Bizim gibi bu işe yeni baslayacaklara yol gösterici ve çözüm ortagı oluyorsunuz.
Tekrar v


Bende buyuk bir heyecanla hazırlıkları gelişmeleri bekliyor olacagım.

Saygı ve sevgiler
 





TEŞEKKÜR...

Herkese selamlar.

Bu forumları okudukça hayal kuramadan duramıyor insan. Birazda benim gibi ayrangönüllü ise, motokaravan ı alıp bekle beni yurtdışı diyesi geliyor.

Umarim karavancılıgı hem kendim hemde kalabalık ailem ile benimser ve geleckte bu hayallere ulaşırız.

Gercekten sizin ve diğer değerli abilerimizin verdiği bilgi ve paylaşımların cok Degerli oldugunu birkez daha belirtmek istiyorum.

Bizim gibi bu işe yeni baslayacaklara yol gösterici ve çözüm ortagı oluyorsunuz.
Tekrar v


Bende buyuk bir heyecanla hazırlıkları gelişmeleri bekliyor olacagım.

Saygı ve sevgiler

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Yurtdışı gezilerinin heyecanı başka oluyor. Başka insanlar, başka kültürler, başka coğrafyalar ve yabancı karavancıları görmek ve tanımak çok güzel. Size de yakında güzel yurtdışı gezileri dilerim.
 



Sayın @Akdeniz45 , Yunanistan planınız ne zaman ve ne uzunlukta planlıyorsunuz? Açılmış başlık var ise oradan takip edebilirim.

Sayın @COY, mayıs başından haziran ortalarına kadar planladık. Çoğunlukla Chalkidiki tarafında ve Thassos adasında kalmayı düşünüyoruz. Buralar daha önceki gezi notlarında anlatıldığı için sadece çok hoşumuza giden yerleri paylaşmayı planlıyorum. Internet bağlantım olacak. Özel mesajla haberleşebiliriz. Görüşebilmek dileği ile.
 



Yunanistan gezisi ne zaman?
Biz de Mayıs sonu 4 karavan Yunanistan'a gidiyoruz :smiley:

Haşmet Bey merhaba, mayıs başından haziran ortalarına kadar planladık. Çoğunlukla Chalkidiki tarafında ve Thassos adasında kalmayı düşünüyoruz. Geçen yıl buralarda çok güzel ve dinlendirici bir gezimiz oldu. Bu nedenle aynı yerlere tekrar gitmeyi planladık. Türkiye’de görüşemedik, Yunanistan’da görüşebilirsek güzel olur.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst