Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan by-jingless Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,439

Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorisi açılmalı mı?

  • "BALIKÇILIK" için, "EVET", "SİLAHLI AVCILIK" için "HAYIR"

    Kullanılan: 25 37.3%
  • "SİLAHLI AVCILIK" için "EVET", "BALIKÇILIK" için "HAYIR"

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hem "SİLAHLI AVCILIK", hem "BALIKÇILIK" için "EVET"

    Kullanılan: 27 40.3%
  • Hem "SİLAHLI AVCILIK", hem "BALIKÇILIK" için "HAYIR"

    Kullanılan: 8 11.9%
  • Her ikisi içinde EVET; Ancak "SİLAHLI AVCILIK" sınırlandırılmalıdır

    Kullanılan: 6 9.0%
  • Kararsızım

    Kullanılan: 1 1.5%

  • Kullanılan toplam oy
    67
Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Assasin' Alıntı:
Avcılığın 10'da 9'u atmaksa burada yazan avcılarda atacaktır.

Bİr tutturmuşsunuz mezbahada kesilen et vs. vs. İnsan doğası gereği protein almak zorundadır. Bunun için de başta kırmızı ete ihtiyaç duyar.Bunu yemek zorundayız AMA SIRF KEYFİMİZ İÇİN,"SPOR BAHANESİYLE" DOĞADA ÖZGÜRCE YAŞAYAN HAYVANLARI TÜFEĞİMİZLE VURMAK ZORUNDA DEĞİLİZ. Trolle avlanan balık yemem,mevsiminde,balık bolluğunda avlanan balıkları tüketirim.
Avcılar için asıl olay avdır. Asıl olay av olmasaydı av değil ağaç vururlardı.Biz azınlıktayız veya değiliz.Gezenbilir.com'un bu konudaki görüşü bellidir. Karavan var fotoğraf var o var bu var ama avcılık yok. Şunu da belirtmek isterim,oylamada 100 küsür mesaj atmış bir kişiyle kendimi eşit seviyede görmüyorum. Bu sebeple yapılacak oylama da umrumda olmayacak. Eğer gezenbilirde KARA AVCILIĞI adında bir konu açılırsa bu forumu terkederim bu kadar da kesin konuşuyorum.Bu tartışmaya devam etmeyeceğim,amacınızı hâla anlamamakla beraber hayvanların katledilmesi için verdiğiniz uğraşı başka konularda vermeniz umuduyla iyi geceler diliyorum.

Saygılar da demiyorum , ben canlı hayatını hiçe sayan insanlara saygı duymuyorum çünkü. ,

Siz okumamışsınız ki hiçbir şey...
Biz avcılık biz istesekte, istemeskte var olacak, bilinçli avcılıkla yasal porsedürlere uygun olsun diye, sadece bilgi içersin paylaşıma müsade edilmesin demiştik silahlı avcılık için...
Okumdan konu hakkında bilgi sahibi olamdan çomak soktmaktık bu yaptığınız...
Avcılar için asıl olay avdır demişsiniz, işte bu bilinci kırmak zaten amaç bu kategorideki paylaşımlar ile... av sadece bahane olsundu bizim amaç...
Amaç ağaç burmak değil, çünkü amaç silah sıkmak silah kullanmak değil...
Avcılıkta tüm amaç doğadır; Trekkin camping dağcılık vs tüm akitiiviteleri beraber yaşıyorsunuz Asıl amaç av değil yani av sadece bir araç...
Ancak bu zihniyetin dışında pek çok insan var... Bu kişileri örnek görüyor bundan yola çıkıyorsunuz... Yanlış...
Önemli olan bu zihniyeti kırmak zaten...
Önce ön yargıyı kaldırın kafanızda bu kategori olmalı bir kere doğa aktivitelerinin tümine yer veren bir forum ise burası...
Sonra içeriğinde neler olması, nelerin kesinlikle olmaması gerektiğine birlikte karar verelim...
Sınırlarını koyalım işin yasa dışı avcılık için avcılar bilinçlensin... bilinçli avcılık artsın...
Ben yinede Saygılar diyorum çünkü, görüşlerinizi ortaya koymanız oldukça güzel birşey aksi görüşte bildirmek gerekir...
Bende sizin aksine düşünüyorum... bu da saygı duyulur birşey ama siz saygı duymayabilirsiniz...
Kşisel görüşünüzdür... Saygı duyarım...
Ancak bir konuya bir yorum yapmadan önce kiişnin göürşlerini istenen şeyi başlığına bakıp yazmamak içeriği okumak gerekir...
Saygılarımla
 

Etiketler
Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Deniz bey ben yanlız tarafsız bakmaya çalışıyorum ve bir şeyi anlayamıyorum...
İnsan doğası gereği protein almalı evet doğru bildiğiniz kırmızı mercimekte etten daha fazla protein var...
Ama yinede et yemeden yaşayamıyoruz... Yaşamaya çalışırsanızda çeşitli rahatsızlıklar baş gösteriyor zaten...
Ancak mezbahada ticari amaçla kesilince yada bu eti satın alarak arz-talep şeklinde daha fazlasının kesilmesine olanak tanımak canilik olmuyor değil.
Bu eti kendi başlarına sağlarlarsa canilik oluyor gaddarlık oluyor...
Atalarımız dahi hep avlanmışlar... evet bugün bizler yaşamak için et yemek için avlanmak zorunda değiliz...
Ancak atalarımızın dahi yaptığı bu işede saygı göstermek lazım...
Ben desteklemiyorum, ama tarafsız bakmak lazım duruma...
Bu kategori olmalı anacak içeriği kesinlikle sınırlı olmalıdır diyorum ben...
Kanlı görüntüler, vahşet içeren fotoların yüklenmesi kesinlikle engellenmeli...
Hatta av hikayelerini bile engellenebilir...
İçeriğin sınırlarının çizilmesi moderatörlerin elinde...
Bilinçli avcılık hakkında bilgi yayınlamakta binevi doğayı korumaktır şeklinde düşünüyorum...
Avcılığın önüne geçemeyiz sonuç olarak...
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Şahsen forumda avcılık kategorisi olmasını istemiyorum ve onaylamıyorum.Yok zaten avcılık yapılıyormuş,yok et lazımmış falan gibi demagojileri geçelim.

Böyle bir kategori açılırsa buraya gelmenin anlamı da kalmaz. Avcıların kendine has forumları zaten yeteri kadar var, ancak Doğa ve gezi olarak Gezenbilirden başka forumlara rastgelmedim. Konuyu açan arkadaşın bu olaya çekimser bakan kişileri küçümser tavırlarınıda onaylamıyorum,yok kan tuıtarmış,yok herkes zaten avlanırmış..gibi demagojiler bir yana Gezenbilirde onlarca konu varken hepsi bitti birde avcılıkmı vardı? Yani burda demokrasi var ayağına doğa sporu yapanların eline silah tutuşturmaya neden bu kadar meraklısınız? burayı açanların aklı yokmuymuş avcılık sitesi açmamışlar?

Sanırım Gezenbilir'in takip edilebilirliği, hiç düşünülmüyor. Bu foruma gelmeye başladıktan sonra birçok insan Fotoğraf makineleri edindi,birçok bölgeye geziler düzenlendi, çok büyük bir kitle altındaki otoları arazi araç.ları ile değişti,birçok ilde Off road kulüpleri açıldı birçok doğa ve gezi organizasyonu düzenlendi yani bu ülkede son yıllarda doğa aktivitelerinde bir artış varsa, bu gezenbilir sayesinde, gezenbilir aynı zamanda duyarlılık konusunda da vatandaşa bazı sorumluluklar aşılıyor ki artık doğa aktivitelerinde sağa sola çöp atılmıyor,çok ama çok büyük bir kitle artık çevre bilinci taşıyor.

Şimdi buraya avcılık bölümü açılacak,bir süre sonra insanlar burda okuduklarına özenip silah edinmeye,avlara çıkmaya başlayacaklar OFF road için kimsenin giremediği yerlere giren ekipler,hazır girmişken biraz avlanalım diye düşünecek(tüm ekipleri tenzih ederim, ama böyle düşünecek kişilerde olacak) trekking ekipleri hem gezelim hem bir iki atarız diye silahlı çıkacak, manzara benim tarif ettiğimin aynısı olmasa da işte hepimiz biliyoruz ki buna benzer durumlar başgösterecek. Forumda teknik bölümü açılacak silahların ve avlanmanın teknikleri doğa ve doğasporu severlerin gözüne sokulacak.Yok yapmayız demesin kimse, bir kere ödün verildiğinde ardı arkasının geleceğini hepimiz biliyoruz.Diğer avcılık forumlarından atılmış ne kadar zararlı tip varsa buralara doluşacak,avcılığa yabancı kesimin takıldığı Gezenbilir de birileri uyanana kadar yapacakları tahribatı yapacaklar...

Sonra bunu moderatörlerin sırtına yıkmakta gereksiz bir yaklaşım,moderatörün işi,gücü yokta her açılan konuyu okuyacak takip edecek! Forum ana sayfaya gelin,sağ üst köşede nickinizin yazılı olduğu yere bakın, son ziyaretinizden bu yana yazılmış mesaj sayısını göreceksiniz, bu kadar yazıyı kim okuyacakta düzenleyecek? moderatörler bu işten maaş almıyor bunu gönüllü olarak yapıyor.24 saat forumda nöbet tutma,sorumsuz kişilerin hatalarını takip etme gibi bir mecburiyetleri yok,imkanları kadar ellerinden geleni yapıyorlar bunu hatırlamak lazım.

Beyler Türkiyede birçok silah ve atıcılık forumu mevcut,avcılık konusunda da yine forumlar ve siteler mevcut.Ama gezenbilir misyonunu üstlenen ve bu kadar büyük bir kitleye hitap eden başka forum yok, buranında tadı kaçarsa burda durulmaz.Hatta bu durumdan rahatsız olan ekipler burayı bırakır kendi platformlarını açar.Web sitesi ve forum açmak artık 1 saatlik iş bu tarz konuların tartışılması bile hatadır.Eşini ailesini alıp gezen,fotoğraflar çekip paylaşan,yeni bölgeler keşfeden,arazi aracı hobisi ile ilgili bilgileri paylaşan kitle "haftasonu ava gittim şu kadar keklikj,bu kadar sülün vurdum" muhabbetlerini kaldırmayacaktır. Bir başka kitlede "kan tutuyorsa okumayın" gibi gayrı medeni bir yaklaşımla ortalığı alevlendirecek forumun seviyesini düşürecektir. Ortaçağ kabilelerinde gençlerin erkeklik ispatlamak için kan dökme amacı ile ormana salınması gibi,insanlar ormana "kan tutmadığını ispatlamaya" kışkırtılacaktır.

Ateşli silahların tartışıldığı bir forum var, o forumda yeni üyelerden birinin "havalı tüfek" hakkında soru sorduğuna tanık olmuştum. Forum yöneticileri tarafından hemen banlandı,açılan konuda kilitlendi. Gerekçe: "Forumun amacı ve hedefi belli,bunu değiştirmeyi düşünmüyoruz, havalı tüfeklerle ilgileiyorsanız bu konu hakkında yazılan yerlere gidin" di. Futbol forumlarında "karate de tekmeyle yapılıyor nasılsa" diye karate tartışılmasına da izin vermiyorlar, karate forumlarında futbol muhabbeti yapılmasınada. Yani bu konunun burda tartışılması bile abes! Site yöneticileri bu konu hakkında ne düşünüyorlarsa kesin ve net biçimde sitenin duruşunu göstermeleri lazım.

Demokrasi denen şey,sitenin misyonu ve duruşundan ibarettir. Demokratik hakkımızı kullanıyor, konuşuyor talepte bulunuyoruz, diyen arkadaşlar sadece site misyonu ve hedefi kadar demokratik hakları olduğunu, site misyonu dışında kalan konuların demokrasi ile alakası olmadığını bilmeliler. Site yöneticilerinin bu konudaki görüş ve duruşlarını şahsen bilmek istiyorum."Bizce mahzıru yok" dendiği anda üyelğimin sonlandırılmasını rica edeceğim.

Teşekkürler.
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

TurKuaZ' Alıntı:
Şahsen forumda avcılık kategorisi olmasını istemiyorum ve onaylamıyorum.Yok zaten avcılık yapılıyormuş,yok et lazımmış falan gibi demagojileri geçelim.

Böyle bir kategori açılırsa buraya gelmenin anlamı da kalmaz. Avcıların kendine has forumları zaten yeteri kadar var, ancak Doğa ve gezi olarak Gezenbilirden başka forumlara rastgelmedim. Konuyu açan arkadaşın bu olaya çekimser bakan kişileri küçümser tavırlarınıda onaylamıyorum,yok kan tuıtarmış,yok herkes zaten avlanırmış..gibi demagojiler bir yana Gezenbilirde onlarca konu varken hepsi bitti birde avcılıkmı vardı? Yani burda demokrasi var ayağına doğa sporu yapanların eline silah tutuşturmaya neden bu kadar meraklısınız? burayı açanların aklı yokmuymuş avcılık sitesi açmamışlar?

Sanırım Gezenbilir'in takip edilebilirliği, hiç düşünülmüyor. Bu foruma gelmeye başladıktan sonra birçok insan Fotoğraf makineleri edindi,birçok bölgeye geziler düzenlendi, çok büyük bir kitle altındaki otoları arazi araç.ları ile değişti,birçok ilde Off road kulüpleri açıldı birçok doğa ve gezi organizasyonu düzenlendi yani bu ülkede son yıllarda doğa aktivitelerinde bir artış varsa, bu gezenbilir sayesinde, gezenbilir aynı zamanda duyarlılık konusunda da vatandaşa bazı sorumluluklar aşılıyor ki artık doğa aktivitelerinde sağa sola çöp atılmıyor,çok ama çok büyük bir kitle artık çevre bilinci taşıyor.

Şimdi buraya avcılık bölümü açılacak,bir süre sonra insanlar burda okuduklarına özenip silah edinmeye,avlara çıkmaya başlayacaklar OFF road için kimsenin giremediği yerlere giren ekipler,hazır girmişken biraz avlanalım diye düşünecek(tüm ekipleri tenzih ederim, ama böyle düşünecek kişilerde olacak) trekking ekipleri hem gezelim hem bir iki atarız diye silahlı çıkacak, manzara benim tarif ettiğimin aynısı olmasa da işte hepimiz biliyoruz ki buna benzer durumlar başgösterecek. Forumda teknik bölümü açılacak silahların ve avlanmanın teknikleri doğa ve doğasporu severlerin gözüne sokulacak.Yok yapmayız demesin kimse, bir kere ödün verildiğinde ardı arkasının geleceğini hepimiz biliyoruz.Diğer avcılık forumlarından atılmış ne kadar zararlı tip varsa buralara doluşacak,avcılığa yabancı kesimin takıldığı Gezenbilir de birileri uyanana kadar yapacakları tahribatı yapacaklar...

Sonra bunu moderatörlerin sırtına yıkmakta gereksiz bir yaklaşım,moderatörün işi,gücü yokta her açılan konuyu okuyacak takip edecek! Forum ana sayfaya gelin,sağ üst köşede nickinizin yazılı olduğu yere bakın, son ziyaretinizden bu yana yazılmış mesaj sayısını göreceksiniz, bu kadar yazıyı kim okuyacakta düzenleyecek? moderatörler bu işten maaş almıyor bunu gönüllü olarak yapıyor.24 saat forumda nöbet tutma,sorumsuz kişilerin hatalarını takip etme gibi bir mecburiyetleri yok,imkanları kadar ellerinden geleni yapıyorlar bunu hatırlamak lazım.

Beyler Türkiyede birçok silah ve atıcılık forumu mevcut,avcılık konusunda da yine forumlar ve siteler mevcut.Ama gezenbilir misyonunu üstlenen ve bu kadar büyük bir kitleye hitap eden başka forum yok, buranında tadı kaçarsa burda durulmaz.Hatta bu durumdan rahatsız olan ekipler burayı bırakır kendi platformlarını açar.Web sitesi ve forum açmak artık 1 saatlik iş bu tarz konuların tartışılması bile hatadır.Eşini ailesini alıp gezen,fotoğraflar çekip paylaşan,yeni bölgeler keşfeden,arazi aracı hobisi ile ilgili bilgileri paylaşan kitle "haftasonu ava gittim şu kadar keklikj,bu kadar sülün vurdum" muhabbetlerini kaldırmayacaktır. Bir başka kitlede "kan tutuyorsa okumayın" gibi gayrı medeni bir yaklaşımla ortalığı alevlendirecek forumun seviyesini düşürecektir. Ortaçağ kabilelerinde gençlerin erkeklik ispatlamak için kan dökme amacı ile ormana salınması gibi,insanlar ormana "kan tutmadığını ispatlamaya" kışkırtılacaktır.

Ateşli silahların tartışıldığı bir forum var, o forumda yeni üyelerden birinin "havalı tüfek" hakkında soru sorduğuna tanık olmuştum. Forum yöneticileri tarafından hemen banlandı,açılan konuda kilitlendi. Gerekçe: "Forumun amacı ve hedefi belli,bunu değiştirmeyi düşünmüyoruz, havalı tüfeklerle ilgileiyorsanız bu konu hakkında yazılan yerlere gidin" di. Futbol forumlarında "karate de tekmeyle yapılıyor nasılsa" diye karate tartışılmasına da izin vermiyorlar, karate forumlarında futbol muhabbeti yapılmasınada. Yani bu konunun burda tartışılması bile abes! Site yöneticileri bu konu hakkında ne düşünüyorlarsa kesin ve net biçimde sitenin duruşunu göstermeleri lazım.

Demokrasi denen şey,sitenin misyonu ve duruşundan ibarettir. Demokratik hakkımızı kullanıyor, konuşuyor talepte bulunuyoruz, diyen arkadaşlar sadece site misyonu ve hedefi kadar demokratik hakları olduğunu, site misyonu dışında kalan konuların demokrasi ile alakası olmadığını bilmeliler. Site yöneticilerinin bu konudaki görüş ve duruşlarını şahsen bilmek istiyorum."Bizce mahzıru yok" dendiği anda üyelğimin sonlandırılmasını rica edeceğim.

Teşekkürler.

Bir kere herşeyden önce başka birsürü avcılık forumu var deyimini geçelim...
Başka bir sürü fotoğrafçılık siteside var,
Karavancılık siteside,
Dağcılık siteside terrking ve kamping siteside...
Hepsinin bir arada olduğu kaç forum var? (hiç yok gezenbilirde dahil, çünkü avcılık yok...)
Burayı açanın aklı yokmuş o zaman off-roadçı forumu diye açmamış, yada fotoğrafçılık yada her ne ise...
Böyle bir savunma şekli olmaz...
Neden bir fotoğrafçı arkadaş fotokritik.com da değilde, off road'çular, karavancılar vs. tümüne yer verilmeye çalışılmış bir forumdaslar?
Burası fotoğrafçılık forumu mu?
Demagoji benim yaptığımı düşünüyorsunuz...
Sizin bu saçma savunmanız ne oluyor??
Mantıklı olalım arkadaşlar.... Savunurken kendimizi savunulacak yerlere getirmeyelim konuyu...

Kimse kan tutar diye birşey demedi burada... Et lazım bunun için avlanmalıyızda demedik!!!
Ama eti tüketerek, daha fazla sığırın mezbahada kesilmesine sebep olmak ne oluyor bunu soruyorum size?
Biz sadece bazı insan bir canlının can vermesini görmeyi kaldıramaz dedik... Çünkü, ben dahil belgesellerde bir aslan geyiğe saldırdığında bile geyik tarafı olarak buluyorum kendimi birden, hadi be, hadi be şeklinde kaçmasını canını kurtarmasını gönülden isteyenlerdenim...

Ama biz istesekte istemesekte, Avcılık var olacak, Ve avcılık sadece aslana, kaplana, ayıya vs. verilmiş bir hak değil doğada, bunu anlatamıyorum... İnsanlarda avlanacak mutlaka, ama avlanmak 2ci hatta, 3:cü planda kalmalı... Asıl amaç doğa ile iç içe olmak olmalı... Bunu en başından biri savundum zaten....
Bazı arkadşlarda demişki haksızlık bu avcılık şekli... Alanla geyik eşit mi? yada diğer canlılar her biri birbirine eşit mi....?
Yani elbetteki savunulmalı bu kategorisnin oluşmamasını belkide ama gezenbilir olarak tüm doğa aktivitelerine yer vermeye çalışmış bir forum olarak, gezenbilir tüm doğa severlere eşit ve aynı hakkı tanıyor mu? Avcılık doğayla ilgisi yok filan dmeeyin bana sakın kafanızdaki şu saçma avcılık şekilllerinden kurtulun...

Buraya avcılık bölümü açarsak insanlar özenecek bir sonra onlarda avcı olacak belkide demişsiniz....
Özendirici birşey eklenmez, eklenilmesinede engel olunur, bu kadar basit... Avcılık dendiğinde gözünüzün önüne birşeyler geliyor ve bununla kıyaslıyorsunuz hemen...
Önyargıyı kaldırın lütfen... Eline tüfeğini ruhsatını alan herkes avcı zaten... Önemli olan, buna engel olmak, var olan avcıyı da bilinçli avcı yaparak daha azıyla yetinmeye çalışmasını sağlamak... Katliam yapanların önüne geçmek.... Siz zannediyormusunuz ki burada bu kategori açılmazsa, avcılık diye birşey var olmayacak... Tam aksine avcılar neyin doğru yada yanlış olup olmadığını bilmeden, katliam yapmaya devam edecekler... Bizde demiştik ki silahlı avcılıkm kategorisinde bilgiden başka birşey bulunmasın... Nerelerde avlanılabilir, yasal prosedürler nedir.. vs. özendirici, imrendirici birşey bulunmayacak tam aksine, sınırlayıcı başlıklar olmalı... Bu şeklilde konuştuk... İçeriğinde av hikayesi resimler vs paylaşımına müsade edilmesin... Siz şu anda forum içerisnde avcılığıa dair bir şey yokmu zannediyorsunuz?? bakın linklerde verdik yukarılarda... Bu gibi şeyler belli bir kategori altında toplayalım dedik sadece...

Ayrıca yok kurbanmış yok kan görmeye dayanamzmış gibi cümleler kurmuşsunuz...
Bu yaptığınıza ne denir? Bunun teknik ve de bilimsel bir ismi var mı konuyu çarpıtma, saçma yerlere sürüklemenin? denemeyeni dedi gibi aks ettirmenin?
Yok moderatörlerin işi yokmuşta nöbetmi tutacakmış, bütün mesajlarımı okuyacakmış, yok ortaçağda erkekliğini kanıtlamak için kan dökerlermiş... (çok spartacus izlemişsiniz)
Bilgilendirdiğiniz için sağolun... da sizin bu yaptığınız demagoji değil dimi? Benim yaptığım demagoji oluyor...
Oysaki HUKUKSAL KONULAR, AV SAHALARI, TEKNİK KONULAR HARİÇ PAYLAŞIMA YER BİLE VERİLMESİN, MÜSADE EDİLMESİN! demiştik...
Okumadan, başlığa bakarak, aklında kalmış avcı kriterlerine göre bilinçsiz avcılığa göre yorum yapıyorsunuz...

Her neyse özetle aynı fikirdeyiz aslında, bende olmasını istemem ama tarafsız bir forum olmalı burası...
Doğa aktivitelerinin, en büyüklerinden biridir avcılıkta, yer verilmemesi de büyük bir eksiklik...
Yer verilirse mutlaka sınırlı olmalı... her paylaşıma müsade edilmememli, paylaşımda av ve av hikayeleri paylaşımı yasaktır ibaresi eklenmeli!
-ki eklemek isteseniz bile ekleyemeyebilirsiniz, çünkü belli başlı bir kaç biligilendirici konudan sonra, konuya kilit vurulabilir, kimsede nöbet tutmak zorunda değil...

Kafanızdaki avcı kriterini silin bir kere bu avcılık değil!!
Üyeliğinizin iptal'i vs geçin bunlar...
Bu kategori burada yer almalı bunu sizde biliyorusnuz içeriğine engellemelere gidelim. Belli başlı bir kaç temel nokta eklendikten sona (yasak türler, avlanma mevsimleri, cezalar vs. gibi) bu gibi bilgilendirici konular eklendikten sonra, kategori komple kilit altına alınabilir...
O zaman niye olsun bu kategori diyeceksiniz... Olsun ki bilinçsiz avcılığın saçma sapan avcılık şekillerini indirgemede payımız olsun... Aksi halde bunu kategori filan açmayarak etliye sütlüye karışmayarak engel olunmaz!!!

Peki bu kadar silah avcılığından bahsettik peki ya balıkçılık... Balıkçılıkta bir avlanma türüdür. Son derece modern bir türü hemde oltacılk yada zıpkıncılık (tabi yasal olanlarından bahsediyorum)... Silahlı avcılığa hayır diyebilirsiniz anlarım... Ama genel anlamda avcılıktan bahsederken, içerisinde balıkçılığında yer aldığını bilmenizi isterim....

Görüşlerinize saygı duyuyorum biraz demagoji içerselerde, oldukça katılıyorum... Doğru düşünüyorsunuz bencede... Ama bu forumda bu kategoriye yer vermemek, avcılığa çözüm getirmez... O zaman yapabileceğimiz tek bir şey var, bunun yasal prosedürlerini ortaya koyup, avcıyım diye dolaşan ahmakların sayısını indirgemek...
Emin sizde katılıyorsunuzdur buna... Hatta aksi bir durumda söz konusu olmasın diye, deneme süresi ile açalım eğerki yersiz paylaşımlarda bulunan olursa konu engellenir... çok zorlayıcı bir noktaya gelirse kategori kaldırılır bu kadar basit... Ama deneme süresi ile açmak gerekir eminim...

Saygılarımla,
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Gezenbilirde avcılık köşesi açmak yada açmamak avcılığı bitirmeyecektir,o halde açmaktan zarar gelmez tarzı bir yaklaşımı onaylamıyorum.

Hayvan besleniyor kesiliyor savunmasınada katılmıyorum Bu her iki örnekte klasik demagojik yaklaşımdır.O yaptı olmadı madem buda yapsın ne olacak diye düşünmek hatadır.

Kesilmek için beslenen evcil besi hayvanları ile,yabani doğada yetişmiş yaban hayvanı arasındaki farkı uzun uzun açıklamayada gerek görmüyorum. Avcılığı bitirelim,sonlandıralım gibi bir yorumumda yok, avcılara düşmanda değilim. Kısa ve öz, amacı gezme üzerine kurulmuş bir sitede avcılık olgusuna katılmıyorum diyorum.

Dün saat 23:23:25 te yazılan yorumda bu konuya karşı çıkanlarla "Kan görmek istemiyormusunuz; Peki güzel.." diye dalga geçiyordunuz, şimdi o lafınıza atıfta bulununca iftiramı oluyor? Üstelikte 2 mesaj peş peşe aynı çocukça yorumu yazmışsınız!

Beyefendi kan görmekle alakası yok! kan gösteren siteler forumlar dolu var,buranın özelliği bunların olmamaması bunu anlamak niye zor?

İşinize geleni anlayıp,işinize gelmeyeni oradan buradan bükerek işinize gelecek şekilde yorumlamayacağınız bir zamanda yine konuşulur bu konu. O zamana dek ben kişisel yorumumu yazdım,forumun bir bireyi olarak,ankete katılan bir üye olarak avcılık vs. Forumda bulunması talebini kabul etmiyorum. Çocukça imalarla saptırmalarla bu fikrimdende vaz geçecek değilim.

Kolay gelsin.
 



Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

TurKuaZ' Alıntı:
Gezenbilirde avcılık köşesi açmak yada açmamak avcılığı bitirmeyecektir,o halde açmaktan zarar gelmez tarzı bir yaklaşımı onaylamıyorum.

Hayvan besleniyor kesiliyor savunmasınada katılmıyorum Bu her iki örnekte klasik demagojik yaklaşımdır.O yaptı olmadı madem buda yapsın ne olacak diye düşünmek hatadır.

Kesilmek için beslenen evcil besi hayvanları ile,yabani doğada yetişmiş yaban hayvanı arasındaki farkı uzun uzun açıklamayada gerek görmüyorum. Avcılığı bitirelim,sonlandıralım gibi bir yorumumda yok, avcılara düşmanda değilim. Kısa ve öz, amacı gezme üzerine kurulmuş bir sitede avcılık olgusuna katılmıyorum diyorum.

Dün saat 23:23:25 te yazılan yorumda bu konuya karşı çıkanlarla "Kan görmek istemiyormusunuz; Peki güzel.." diye dalga geçiyordunuz, şimdi o lafınıza atıfta bulununca iftiramı oluyor? Üstelikte 2 mesaj peş peşe aynı çocukça yorumu yazmışsınız!

Beyefendi kan görmekle alakası yok! kan gösteren siteler forumlar dolu var,buranın özelliği bunların olmamaması bunu anlamak niye zor?

İşinize geleni anlayıp,işinize gelmeyeni oradan buradan bükerek işinize gelecek şekilde yorumlamayacağınız bir zamanda yine konuşulur bu konu. O zamana dek ben kişisel yorumumu yazdım,forumun bir bireyi olarak,ankete katılan bir üye olarak avcılık vs. Forumda bulunması talebini kabul etmiyorum. Çocukça imalarla saptırmalarla bu fikrimdende vaz geçecek değilim.

Kolay gelsin.

O bahsettiğiniz yerki kan kan görmek mi problem zaten böyle bir şeye yer veremeyelim di??? Siz anlamak istememişsiniz belli ki...
Eğip bükmüyorum, mesajları okuduysanız tümünü, ben zaten kategori kilitli olsun diyorum en başından beri... Sadece bilgi edinilsin özendirici hiç birşey olmasın... aksine bu kategoride soğutucu uzaklaştırıcı şeylerde eklenebilir...
yasa dışı avcılığa son veremeyiz ama indirgemek için adım atmış oluruz demiştim...
O yaptı olmadı değil, kesilmek üzere hayvanı yetiştirmek onu avlamak için uğruna hiçbir çaba dökmeden kesmek daha büyük vahşettir anlamında kullanmıştım onu... Peki ben anlatamadım benim hatam... Zaten .evreciyim diye gezinen, ama çevre adına fiilen hiçbirşey yapmayanların sayısı oldukça fazla.. Ben konuyu açtığıma pişman oldun...
selçuk beyde hiçbir arıtma olmadan denize akıtılan lağımlardan bahsetmişti hiçbir yorum almadı... (bu da ayrıca dikkatimi çekti)
Ama konu can almak olunca herkes ayaklanıyor ki bende avcı değilim diye vurguladım, ama bu kategori yer almalı içeriğini belirlemek bizim elimizde demiştim...
özendirici değil soyutlayıcı başlıklar koyalım ve kilit altına alalım diyorum... Aynı şeyden bahsediyoruz ama anlamak istemyorsunuz sanırım... Bilinçsizce avcılık devam etsin istiyorsunuz...
Herşeyden vazgeçtim neden sadece silah avcılığından bahsediyorsunuz? silahlaı avcılığa hayır peki güzel... Peki balıkçılık???
kurunun yanında yaşıda yakıyorsunuz...
Sadece ballıkçılık olsa kategori ismi çok yalın o kalır o halde, sportif avcılık başlığı altında toplamak gerekir... Ama en başta da dediğim gibi silahlı avcılık özendirici değil soyutlayıcı olmalıdır. sadece temel bilgi hukusal prosedürler, kaçak avcılığıa verilen cezalar vs. ki bunu da deneme amaçlı açalım demiştim...
İstemeyebilirsiniz bunu da anlarım avcılık can almak gibi geliyor bir ön yarı var bunu kıramayız, doğayı koruyoruz derken doğadaki canlının canını alanlardan bahsetmek hoş olmaz dersiniz... anlarım ama demagoji yapan sizsiniz ve ben demagoji yapıyor oluyorum...
Neyse ki aynı şeyden bahsediyoruz aslında... zıt görüşler olsa ne olacaktı kimbilir :smiley: :smiley:
Siz diyorusnuz ki avcılık kategorisi balıkçılıkda dahil olmasın...
Ben diyorumki balıkçılık mutlaka olmalı silah avcılığı ise sınırlı olup içerisnde soyutlayıcı kavramlar başlıklar yer almalı...
Yani özetle ben silahlı avcılığa soyutlayıcı başlıklarla indirgeme yolunda bir adım atalım diyorum...
Siz diyorsunuz ki hayır atmayalım napalım yanlış yada doğru avlanırlarsa avlansınlar...
Lafla çevreci olunmuyor ne yazık ki...
Sizin başka bir öneriniz varsa gezenbilir olarak bunun önüne geçilebilir indirgenebilir başka bir çözüm yolunuz duymak isterim şahsen...
Belli kriterler doğrultusunda dünyaca spor olarak benimsenmiş ve spor amaçlı uygulanan bir konuya başka bir yaklaşımın, çözüm bulacağını zannetmiyorum
Keşke yapılabilir bir şey olsa...
Ama balıkçılık için olan görüşünüz merak ediyorum...
Avcılık denince direk silahlı avcılığı düşünmüşsünüz çünkü...
Saygılarımla...
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Balık avcılığı ile ilgili çok kapsamlı forumlar mevcut.Hatta bu forum ve sitelerin müdavimleri yaşı kemale ermiş bu konuların bu ülkedeki ilk uygulayıcısı olan her biri doğa ve deniz aşığı kişilerden oluşuyor. İlk dalışlar nasıl yapılırdı,ilk zıpkınlar nasıl yapılmıştı(Türkiyede) gibi bir çok konuyu, eskilerden kalma her biri tarih değerinde siyah beyaz resimleri bu sitelerde görmek mümkün.Olta avcılığı vs. konularında da yine alanının üstadlarınca yazılan, takip edilen forumlar var. Her şey tadında ve yerinde güzel anlayışı ile, Gezenbilir in geniş konu repertuarını kullanıp,bu forumlardaki üyelerin buralara çekilmesini, çekilmesine zemin hazırlanmasını da doğru bulmuyorum. Her hobiyi yapan o hobi ile ilgili üstadlarla bir arada bulunacağı bir platformda bulunmalı.

Burası Gezenbilir, bakın tüm konular gezilerle orantılı, trekking,kampçılık,karavan,fotoğrafçılık, hatta sporlar bile doğa ile alakalı orienteering,okçuluk,macera yarışları...sırf avcılık doğada geçiyor diye onuda eklemek bence mantıklı değil.Çünkü burda konu yazanlar trekking veya off road gezilerinde yanlarına silah alıp ava çıkmıyorlar,şimdiye kadar böyle bir konu görmedik en azından.

Ha, bizim forumumuzdan üyeler su sporları bölümünde yaptıkları zıpkın maceralarını anlatabilir,bu konu moderasyonca düşünülebilir. Ama avcılık için yeni bölümler açılsın vs. yaklaşımına halen karşıyım. Bizler avcı değiliz, avcılığı kötüleme babında değil ama, aradığımız şey avcılık üzerine olsaydı burda birleşemezdik babında söylüyorum. Bunun anlaşılması önemlidir.

Kilitli bir başlık içerisinde bilgi verilmesi hususuna gelirsek, o konu düşünülebilir,ama burda ankete konu olay"sportif avcılık" konusunda bir kategori açılması yönünde.Buna gerek varmı? Gezenbilir içerisindeki gezginler "avcılık konusunda bilinçlendirilmeye ihtiyaç duyuyormu?" bu sorunun cevabı bulunmalı.Yani doğayı fotoğraflayan,aracı ile çamurlara bata çıka doğayı gezen piknik yapan,eş,dost ahbapları ile yayan olarak kendini dağlara vuran gezginlerin avla bir işi varmı ki bilinçlendirilecek insan kategorisine alınmak isteniyor? sorusu çıkıyor ortaya. Bu sebeple bu konu başlığına yazılan yorumlar biraz sert oluyor sanırım.
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

by-jingless' Alıntı:
Burası doğa aktivitelerinin avcılık hariç tümün yer aldığı en güzeli ve de klasmanındaki tek forum...
Evet halısınız...
Onları başka yerde tartışalım, o zaman dağıtın tüm kategroileri...
Fotoğrafçılık için, fotokritik.com
Avcılık için, bilmemne.com
Karavancılık için bilmem neresi... vs.
Bunların tamamı burada aynı yerde konuşulup tartışlabiliyor ve insanlar birbirinden pek çok şey öğrenbiliyor...
Neden doğa aktivitelerinin en başlıca olanı spotif avcılık burada yer almasın ki???
Sadece silahlı avcılıktan bahsetmiyoruz biz sportif avcılık derken...
Sadece balıkçılık kategorisi oldukça yalın kaçacağından silahlı avcılk kategoriside yer alsın ama bir uyarı oluşsun yada sadece yasal prosedürler yayınlansın bilgilendirici diyoruz biz...
Eğer ki doğa aktivitelerinin tümün yer aldığı adres ise burası en başlıca doğa aktivitesi olan "sportif avcılık"ta burada yer almalı mutlaka...

Bende size bir link vereyim.. bizzat kendimin açtığı bir başlıktır...;
trekking, camping, fishing herşey var içerisinde...
Bunda rahatsız edici ne var allah aşkına???
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75007.0


avcılıkla ılgılı hıc bir bılgımı burda bu forumda paylaşmak istemıyorum acıkcası , başka av forumlarına uye degılım siz iyi anlıyorum aslında bende avcıyım ama başta yazdığım gibi yormayın kendınızı ;)
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

by-jingless' Alıntı:
Yaşar bey ben size ve sizin gibi düşünen herkesin düşüncesine saygı duyuyorum...
Ancak moderatör olsanızda sizin gibi düşünenler olarak azınlıktasınız...
Bu kategoriyi burada görmek isteyen pek çok kiişi var...
Bu kişilere karşı sizler pek anlayış göstermiyorsunuz, ne yazık ki...
Zaten paylaşımda da bulunuluyor görüyorsunuz pek çok farklı kategoriler altında. Bunu belli bir kategori altında toplamak daha uygun olacaktır eminim...
Sizde et tüketiyorsunuz eminim... Yediğiniz etlerin ağaçta yetiştiğinide düşünümiyorsunuzdur eminim...
Neden bu ön yarı onu anlayamıyorum... mezbahadan kesilme olunca doğru; doğada kendin, üzerine bir eziyet çekerek bu eti sağlamak yanlış...
Tüketirsiniz ama bunu görmeyi içiniz kaldırmaz buna da saygı duyarım...
Ama kaldırabilenler var... Birkaç kişiyi elinde oltayla balık tutarken görmeyide mi içiniz kaldırmayacak...
Yada bir zıpkın avı sonrası bir koy içerisinde mangalda pişirlen balığıdamı kaldırmıyor bünyeniz...
forumun ismini vejeteryanlar klübü olmalıymış... :smiley: :smiley: Kimse et yemiyor herade...
Yanlış anlamayın beni, ne olur... Siz karşı kasti bir guardım vs yok elbette...
Ama yanlış bir bakış açınız var bence, empati kurmalısınız biraz...
Arz ve talep var, (oldukça da fazla hemde istemeyenlere oranla) Buna yanıt vermelisiniz...
En azından bir deneme süresi ile açılabilir. Forum içerisnde zaten var olan başlıklar bu konu altında toplanabilir...
Görüşünüze aykırı bir durum olursa kan ve vahşet içeren paylaşımlar vs buna engel olmak zaten sizin elinizde...
Daha yapıcı olmalısınız... Avcılık denince sadecede silahlı avcılık gelmesin aklınıza...! Balık avcılığıda bir avcılık türüdür...
Buna neden müsade etmiyorsunuz?
Saygılarımla,

olta balıkçılığı ile ilgili olumlu görüşümü ve zıpkının da tüple dalmadıktan sonra ve gece fenerle dalınmadıktan sonra burada olabileceğini yukarıda yazdım.

yazılarıma bir daha bakın

ek olarak herşeyi yiyen sınıfından sayılan insanların aksine kendimi ukul-ü lahm saydığımı (et yiyici) forumun farklı yerlerinde yazmışımdır bakılabilir. ayrıca offroadı mangala çevirdiniz diyene sınırları zorlar tarzda cevap verdiğimi herkes bilir.
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Başka bir avcı sitesinden bildiğim bazı insanların Burada,da mangalda kül bırakmayıp üfürmesi gerçek uygulamada söylediklerini yapmayıp insanları
kandırması hiç hoşuma gitmiyor doğrusu
 



Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

iş çok uzadı, özetleyeyim , forumda ölü hayvanlar yada nasıl öldürüldüklerinin hikayeleri gördüğüm gün bir daha girmem :smiley:
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

Tempus' Alıntı:
iş çok uzadı, özetleyeyim , forumda ölü hayvanlar yada nasıl öldürüldüklerinin hikayeleri gördüğüm gün bir daha girmem :smiley:

Öyle birşey asla olmayacak... Bizim niyetimiz bu değil... Asıl amaç balıkçılık aslında ama çok yalın bir başlık olur bu... sportif avcılık başlığı altında açılır, silah avcılığı kesinlikle sınırlı olacak belli başlı hukuksal durumlar cezalar vsden başka birşey olmayacak, kategoriye zaten bu bilgiler haricindede kilit vurulacak...
Yani moderatörler uygun görürse niyet bu...
Bizim konuşmamız çok birşey ifade etmiyor tabi...
Ama arz talep varsa uygulamaya geçerler umarım...
Silah avcılığında bu tür durumlara kesinlikle yer verilmemesi gerekir bencede... hak veriyorum size... bu nedenlende kategori komple kilit altına alınabillir...
Saygılarımla...
H.ÖNHAN
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

yasarergun' Alıntı:
olta balıkçılığı ile ilgili olumlu görüşümü ve zıpkının da tüple dalmadıktan sonra ve gece fenerle dalınmadıktan sonra burada olabileceğini yukarıda yazdım.

yazılarıma bir daha bakın

ek olarak herşeyi yiyen sınıfından sayılan insanların aksine kendimi ukul-ü lahm saydığımı (et yiyici) forumun farklı yerlerinde yazmışımdır bakılabilir. ayrıca offroadı mangala çevirdiniz diyene sınırları zorlar tarzda cevap verdiğimi herkes bilir.

Aynı görüşeteyiz zaten, en baştan beri bunu vurgulyamaya çalışıyorum...
Ama sadece balıkçılık kategorisi çok yalın kaçar...
Bu nedele de "sportif avcılk" kategorsinde "silah avcılığı"nada yer verilmeli ama mutlaka yasal prosedürler, av sahaları, yasak türler, av mevsimleri, yasa dışı avlar ve cezaları gibi bilgiler eklendikten sonra, silahlı avcılık komple kilit altına alınmalı düşüncesindeyim... hem avcılığa özendirici değil soyutlayıcı olmuş olacak hemde devam etmek isteyen içinde sınırlandırıcı olup sınırlarını bilmesini sağlayacaktır eminim.
Ama balıkçılık kategorisi için çok güzel bir kategori olacaktır eminim oldukça güzel paylaşımda bulunulabilir...
Örneğin kendi açtığım bir konudur: (Biraz fazla imrendirici ama çok güzel komplex bir aktivite olmuştu... ;) )
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75007.0
Dilerim bu gibi paylaşımlarda pek çok kişi bulunur...
Saygılarımla,
H.ÖNHAN
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

TurKuaZ' Alıntı:
Balık avcılığı ile ilgili çok kapsamlı forumlar mevcut.Hatta bu forum ve sitelerin müdavimleri yaşı kemale ermiş bu konuların bu ülkedeki ilk uygulayıcısı olan her biri doğa ve deniz aşığı kişilerden oluşuyor. İlk dalışlar nasıl yapılırdı,ilk zıpkınlar nasıl yapılmıştı(Türkiyede) gibi bir çok konuyu, eskilerden kalma her biri tarih değerinde siyah beyaz resimleri bu sitelerde görmek mümkün.Olta avcılığı vs. konularında da yine alanının üstadlarınca yazılan, takip edilen forumlar var. Her şey tadında ve yerinde güzel anlayışı ile, Gezenbilir in geniş konu repertuarını kullanıp,bu forumlardaki üyelerin buralara çekilmesini, çekilmesine zemin hazırlanmasını da doğru bulmuyorum. Her hobiyi yapan o hobi ile ilgili üstadlarla bir arada bulunacağı bir platformda bulunmalı.

Burası Gezenbilir, bakın tüm konular gezilerle orantılı, trekking,kampçılık,karavan,fotoğrafçılık, hatta sporlar bile doğa ile alakalı orienteering,okçuluk,macera yarışları...sırf avcılık doğada geçiyor diye onuda eklemek bence mantıklı değil.Çünkü burda konu yazanlar trekking veya off road gezilerinde yanlarına silah alıp ava çıkmıyorlar,şimdiye kadar böyle bir konu görmedik en azından.

Ha, bizim forumumuzdan üyeler su sporları bölümünde yaptıkları zıpkın maceralarını anlatabilir,bu konu moderasyonca düşünülebilir. Ama avcılık için yeni bölümler açılsın vs. yaklaşımına halen karşıyım. Bizler avcı değiliz, avcılığı kötüleme babında değil ama, aradığımız şey avcılık üzerine olsaydı burda birleşemezdik babında söylüyorum. Bunun anlaşılması önemlidir.

Kilitli bir başlık içerisinde bilgi verilmesi hususuna gelirsek, o konu düşünülebilir,ama burda ankete konu olay"sportif avcılık" konusunda bir kategori açılması yönünde.Buna gerek varmı? Gezenbilir içerisindeki gezginler "avcılık konusunda bilinçlendirilmeye ihtiyaç duyuyormu?" bu sorunun cevabı bulunmalı.Yani doğayı fotoğraflayan,aracı ile çamurlara bata çıka doğayı gezen piknik yapan,eş,dost ahbapları ile yayan olarak kendini dağlara vuran gezginlerin avla bir işi varmı ki bilinçlendirilecek insan kategorisine alınmak isteniyor? sorusu çıkıyor ortaya. Bu sebeple bu konu başlığına yazılan yorumlar biraz sert oluyor sanırım.

:smiley: :smiley:
Halen balıkçılık için pek çok forum var demektesiniz... :smiley:
Siz hangi aktivite ile ilgili olarak bu foruma ulaştınız ve üye oldunuz?
fotoğrafçılıkmı? www.fotokritik.com
karavancılık mı? http://www.ukkf.org
off-road mu? http://www.offroadtr.com
yada hangisi ise dışarıda pek çok forum mevcut ama siz buradasınız... burası ne fotoğrafçılık ne off-roadçuluk ne de karavancılık forumu...
komlex bir forum doğa aktivitelerinin tümüne yer veren(avcılık hariç)
Burası gezenbilir bakın demişsiniz trekking,kampçılık,karavan,fotoğrafçılık diyede sıralamışsınız... avcılıkta gezi yokmu? evinizin bahçesinde avlanıp evinizn havuzunda balık tutulmuyor heralde... onu bunu bilmem gezenbilir bu konuda tarafsız olamıyor ne yazık ki...
Bir kategori açıp soyutlayıcı birkaç başlık ekleyip bu kategroiyi kililtleyemiyorda...
Aynı şeyden bahsedyoruz ama sadece ben olsun adıyla olsun...
var mı?, var! olsun diyorum silah avcılığıda... ama özendirici olmasın, aksine soyutlayıcı olsun diyorum...
Balıkçılık esas olacaktır elbette kategori içerisinde... balıkçılık mutlakada olmalı... ben şahsen dünyanın 4 bir yanında balık tutyorum...
Her yere gittim... Gitmeyede devam edicem...
Benim ekleyebileceklerimde, hiçbir doğa severi üzecek bir paylaşım olamaz...
Silah avcılığı içn ise hiç merağım bile yok ki buna karşı... :smiley: Savunuyorum çünkü verilmeli haksızlık var ortada... Ama hiçbir yaban hayatı canlısnızn silah avcılığı kategorisinde yer verilmesini bende istemem asla... Alışılmış bir durum değil bizler için ayrıca itici geliyor banda.. bu nedenle silah avcılığının kategorisine kilit vurulabilir yersiz paylaşımlara engel olunabilmesi açısından...
Ama balıkçılık benşm için ister olta ister zıpkın avcılığı olsun inanılmaz keyifli bir doğa aktivitesidir... Ve bunu dünyanın her yerini gezerek yapmaya devam edeceğim gezenbilir kategoriyi açsada, açmasada...
silah avcılığı için kilitli kategori oluşması konusunda sanırım mütabıkız...
Gezenbilir böyle bir şeye ihtiyaç duyarmı duymazmı konusu için ise şunu derim eğerki burası tüm doğa aktivitelerinin yer aldığı türkiyenin en büyük forumu olacaksa kilitlide olsa mutlaka olmalı... olmaz deyp kestirip atmamk lazım yapıcı olmak lazım... Arz ve talep mevcut oylamadanda görünüyor gerisi moderatörlerimiz adminimizin elinde...
Şu şöyle şöyle olursa olabilir, yoksa olmaz demek gerekir... Açık kapı bırakmak lazım...
Olur ama şu şu şartlar yerine getiirlirse...
Tabi mantıklı şartlar öne sürmek gerekir...
(Biri yazmıştı mesela eşitlik vs hayvanada bir tüfek verirsen olabilir filan diye...
Aslanla ceylan eşitmi? Tek pençe, tek ısırıkta götürüyor aslan ceylanı...
Doğadaki tüm canlıları eşit sananlar var oysa ki... :smiley:
Yani mantıklı şeyler sunmak gerekir ortaya...
Görmek istenmez mantıklı bende çok istemem... canlı bir varlığı, cansız görmekten çekinmem ama hoşlanmam bende...
Ki kilit altında olduktan sonra konu, forumun yer vermediği doğa aktivitesi varmı? yok... avcılık hakkında rahatsız edici bilgi varmı? o da yok...
Yani çok basit bir hamle ile herkesin isteği yerine gelmiş olacak...
Ankete konu olan şey sportif avcılık kategorisi için bu nedenle "sınırlandırılmış silah avcılığı" olsun balıkçılık açık olsun diye ekstra bir seçenek daha koymuştum...
Her ne ise ama fikrimi ortaya koymaya çalıştım ben sadece ben kıçımıda yırtsam moderatörlerin elinde bu... onların keyfi geserde açmak isterlerse mantıklı bulurlarsa açarlar... yoksa sizin benim istememle zaten olacak bir şey değil...
Forumdaki tüm üyelerde isteyebilir... Moderatörleri admini vs. istemedikten sonra, kabul etmedikten sonrada yapacak başka bir şey yok...
Arz ve talep var ama ben kendi adıma anket ile bunu göstermeye çalıştım... Daha öncede pek çok kez sunulmuş ancak sınırlandırılmış silahlı avcılık diye bir şey ortaya sürülmemiş hiç... bana çok mantıklı geldi üstelik birde özendiriciliğinin aksine soyutlandırıcı olmuş olacak, halen devam edecek olanı ise, sınırlarının altını çizecek hukukksal anlamda cezalarıyla korkutucu bile olabilecek bir düzenek bu... Bence çok makul... Forum yöneticileri memnun, forum üyeleri memnun(rahatsız edici bir şey olamayacak), balıkçılık hakkındaki paylaşımlarla foruma yeni bir renk gelecek, balıkçılık hakkında pekçok paylaşımda bulunularak balıkçılar birbirlerinden yeni teknikler yeni meralar, yeni teknikler öğrenmiş olacak, Silahlı avcılık için ise sınırlandırıcı avcılığa yinede devam edecek olan için ise sınırlarını bilmesi gerektiğinin altını çizecek, yeni başlayacaklar için ise cezaları ile ürkütücü olabilecek bir kategori...
Yani aslında herkes çok memnun olacak eminim...
Saygılarımla...
H.ÖNHAN
 

Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

dopamin' Alıntı:
Başka bir avcı sitesinden bildiğim bazı insanların Burada,da mangalda kül bırakmayıp üfürmesi gerçek uygulamada söylediklerini yapmayıp insanları
kandırması hiç hoşuma gitmiyor doğrusu

Kişinin kendi karakterine bağlı bir durumdur bu.. avcıların hepsi böyledir diyemeyiz...
Bu nedenle garanti altında da olsun diye, kategori komple kilitli olsun önerisinde de bulunmuştum "silahlı avcılık" için...
Hatta öyle ki yinede deneme süreci ile açalım görelim önerisinde de bulunmuştum...
Bu arada ben silahlı avcılardan değil sadece deniz avcısıyım... Sadece zıpkın ve olta :smiley:
Zararsızım yani :smiley:
Ama doğa aktivitelerinin tümünde yer alıyorum nerede ise... :smiley: :smiley: (Silahlı avcılık hariç)
 



Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???

by-jingless' Alıntı:
Kişinin kendi karakterine bağlı bir durumdur bu.. avcıların hepsi böyledir diyemeyiz...
Bu nedenle garanti altında da olsun diye, kategori komple kilitli olsun önerisinde de bulunmuştum "silahlı avcılık" için...
Hatta öyle ki yinede deneme süreci ile açalım görelim önerisinde de bulunmuştum...
Bu arada ben silahlı avcılardan değil sadece deniz avcısıyım... Sadece zıpkın ve olta :smiley:
Zararsızım yani :smiley:
Ama doğa aktivitelerinin tümünde yer alıyorum nerede ise... :smiley: :smiley: (Silahlı avcılık hariç)

Bu muhteremler yüzünden avcılıktan soğudum yaban tv.de az izlemedim icraatlarını
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,469
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst