T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALP_ER_TUNGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,941
Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

benq' Alıntı:
herkese merhaba,
Şu anda Prag'da elma bahçeli bir kamp yerinden yazıyoruz.bu sabah buraya ulaştık
Programda herhangi bir aksama olmadı Allaha şükür.Gümrük kapılarında veya yollarda sıkıntı ile karşılaşmadık.
arabamız da maşallah beklediğimizden de iyi gitti,yazamadık uzun süredir çünkü internet bağlantısını sadece iş amaçlı kullanmak zorunda kaldık(kısıtlı olduğu için)ama bundan sonra daha sık yazarız umarım
şehirleri bisikletlerimizle çok güzel gezebiliyoruz.bol foto çektik ama paylaşmak için dönüşü bekleyeceğiz muhtemelen.

selamlar.
alper &bengi

İşlerin yolunda gitmesi çok güzel; keyfini çıkarın!... :smiley:

Cavid Sezen
 

Etiketler
Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Doya doya gezin her şey gönlünüzce olsun.
 


Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Saglikli ve Güzel geziler dilegiyle,her sey gönlünüzce olsun.Bilmem isinize yararmi Brosev de bir Kamping var. http://www.eurocampings.de/de/europa/rum%E4nien/complex-camping-darste-117084/
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Dualarınız ile sağ salim gidip geldik, yanımızda olup destek veren tüm dostlara, çok ama çok teşekkür ederiz...

Her ne kadar mesaiye hızlı bir başlangıç yapsakta seyahatte Bengi'nin tuttuğu 150 sayfalık notu, çekilen fotoğrafları ve yol tecrübemi tüm ayrıntıları ile aktarmaya çalışacağız.

IMG 2108
 




Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

mdr' Alıntı:
Alpercigim hoşgeldin...

Gezi yazılarını bekliyoruz..

İsmail abi, mesaiye biraz sert başladık :smiley: yazıları sizin kadar detaylı ve akıcı olamasada aktarmaya başlayacağız.

Bu arada camping rialto ilaç gibi oldu, yol boyu vermiş olduğunuz destek içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.
 






Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Ferhat bey'in yaptığı gibi gezi notlarının derli toplu olabilmesi için PDF olarak eklemek istiyoruz. Tabi aracı sitelerin bu dosyaları saklama süreleri sınırlı olduğu için hem buraya detaylı yazıp altına ilgili PDF ye ulaşılabilecek link vermeyi planlıyoruz.

Sağolsun Bengi aldığı notları dün temize geçti banada PDF yapıp buraya eklemek düştü. Bengi hanımın ağzından eklemeye başlayım o zaman.

10 Ağustos 2012 /1.gün

Bugünü her ikimiz de sabahtan beri şirketteki işlerimizi olabildiğince yoluna koymakla ve,3 haftalık izin boyunca işlerimizi devralacak şanslı! arkadaşlarımıza aktarmakla geçiriyoruz.Neyse ki bir şekilde yoluna giriyor işler ve saat 15:30 da yola çıkmaya hazırız.Arkadaşlarımızla vedalaşıyoruz,hatta öyle ki biri arkamızdan su gibi gidip su gibi gelin diyerek su döküyor,biri ise İstanbul’a kadar eşlik ediyor.
Sıcak bir hava..Tekerlek dönüyor.

1GnYolHali
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Depomuzu dün akşam doldurmuştuk.Depo Dolum:120 tl ödedik.
İlk hedefimiz İstanbul-İkitelli.T3 forumdaki arkadaşlar bizi yolcu edecekler.Ankara-İkitelli arası mesafeyi 477 km gösteriyor navigasyon.
Direksiyonda Alper var,Sulhan da yanında.Ben ise arkada yolun bir kısmında bize eşlik edecek Balkanlar kitabını okumaya başlıyorum.(Yazının Balkanlar ile ilgili bölümünde bu kitaptan da ilginç bölümleri aktaracağım.)
Sıcak havaya rağmen araba iyi başlıyor geziye.Biz hazırlanırken o da kendini hazırlamış muhtemelen.90-100 km/saat ile ilerliyoruz.
Saat 17.15 te Cankurtaran mevkiine varıyoruz.Bolu’ya 80 km kala hava biraz serinlemeye başlıyor.Yokuşta araba biraz zorlanıyor ama yine de maşallahı var.İnsan bu kadar uzun yolculuğua çıkmaya niyet edince arabanın her durumunu,her koşuldaki performansını gözlemliyor ister istemez.Bu bölgede denizden yükseklik 1560m..Yolculuğun en yüksek bölgesi burası olacak zira Alplerden geçeceğimiz rotada dahi yükseklik en fazla 1300 m seviyelerinde olacak.Hava soğutmalı motor söz konusu olunca tüm bu ayrıntılar önem kazanıyor.

1GnYolHali2
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Hava serinledikçe daha keyifli gidiyor herşey.Güneşin batmasına 2,2.5 saat var ve İkitelli’ye 260 km kaldı.
İftar için mola veriyoruz.Burger King iftar için çok iyi bir seçim gibi görünmese de XXL menüsü ile tıka basa doyuruyoruz karnımızı.
İkitelli’ye 60 km kala yakıtımız bitmek üzere iken 58,5 lt LPG için 135 tl ödüyoruz.Hesabımıza göre yola çıkışımızdan bu yana 100 km’de 14 lt gaz yakmış arabamız.
Nihayet İstanbul’a varıyoruz.Kırmızı ışıklı boğaz geçişi her zamanki gibi çok keyifli.

1 GnBoaz Kprs
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

İkitelli’de 1 saatlik keyifli bir T3 molasından sonra yola devam ediyoruz.Arkadaşlar bu 1 saat içinde görebildikleri ufak tefek eksiklerimize destek oluyorlar ve güzel sözlerle bizi uğurluyorlar.
Aynı şekilde Tekirdağ’daki T3’çü arkadaşımız da bizi uğurlamak için yola çıkıyor.

1 GnUurlama


1 GnUurlama2


1 GnUurlama3


1 GnUurlama4
 

Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Bunlar bizi daha da motive ediyor.

Gece geç saatlere doğru Tekirdağ’a varıyoruz.Sabah 8.30 da uyanıyoruz.Evdekilerle de vedalaşıp Kapıkule yollarına sabah 9.30 gibi düşüyoruz.Köy-Kapıkule arası mesafe 140 km.
Köy mezarlığından geçerken kısa bir mola verip birer Fatiha okuyoruz,daha önce diktiğimiz ağaçları suluyoruz ve yola devam ediyoruz.
Hava şimdiden sıcak ama doğal klimamız camlar sonuna kadar açık,biraz esiyor.
Komşu köyleri birer birer geride bırakıp Edirne’ye yaklaşıyoruz.
Nihayet saat 11:20 de Edirne merkeze varıyoruz.Ne olur ne olmaz diyip depoyu biraz daha dolduruyoruz.
Yakıt:50tl
Kahveler:7 tl
Saat 11:55 te Kapıkule’ye ulaşıyoruz.
Araba ile ilk defa gümrük geçeceğimiz için biraz heyecan ve merak var.Acaba soru soracaklar mı,bir aksilik çıkacak mı diyerek gümrük kapısına ulaşıyoruz.

2Gmrk
 



Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Gişe memurları pek sempatik,ya da arabamız onlarda bir sempati uyandırıyor.Yorum yapmadan bırakan bir memur çıkmadı henüz.Bu araba ile mi Almanya’ya gidiyorsunuz diye merakla soruyorlar.1980 model olduğunu öğrenince kafaları iyice karışıyor.İlk defa klasik bir arabayla gelen bir gurbetçi görüyoruz diyor biri.Genelde Mercedes’lerle gelirler diyor.Ya da yenge Alman heralde diyen memura yok,sadece üj bej demek de pek keyifli oluyor.
Türk tarafını kolaycak geçiyoruz.Hatta o kadar kolay oluyor ki yurtdışı çıkış harcını almıyoruz,kimse de uyarmıyor,daha sonra da bu bize hiçbir yerde sorun yaratmıyor.Gümrüğe sadece pasaportları,arabanın ruhsatını ve yeşil sigortayı gösteriyoruz.(bunların asılları)
Uluslarası ehliyet gezi boyunca hiçbir ülkede sorulmadı.Gezi boyunca geçtiğimiz TR dışındaki diğer gümrüklerde de aynı dökümanlar soruldu.Bu dördünün dışında ilave bir belge bizden hiçbir zaman talep edilmedi.(sadece 1 defa polisler tarafından eski pasaport talep edildi)
Bulgar gümrük memuru da bizi güleryüzle uğurluyor.Arabamızın içini çok kısa kontrol ediyorlar.Nereye gittiğimizi soruyor.Kafası pek karışmasın diye sadece Braşov’daki müzik festivaline gittiğimizi söylüyoruz.Arabada sigara,alkol veya şaka ile kaçak insan olup olmadığını soruyor.Biz de yok,Ramazan ayındayız zaten diyerek şakalaşıyoruz.

2Gmrk2
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,957
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst