Ürküten İddia: GPS Sistemi Çökmek Üzere

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,075
Ynt: Ürküten İddia: GPS Sistemi Çökmek Üzere

2015' e kadar fırlatılması planlanıyormuş.

TAI ve TÜBİTAK Uzay tarafından Göktürk-2 Projesi kapsamında yürütülen projeyle 2015’e kadar Türkiye’nin yerli uydusunun üretilerek uzaya fırlatması öngörülüyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilk yerli uydunun ön tasarım aşamasının başarıyla tamamlandığını açıkladı. Yerli uydu üretimi hedefini gerçekleştirmek doğrultusunda somut ilk adım ise geçen hafta düzenlenen bir törenle atıldı. İhale süreci 3 yıl süren çalışmaların ardından tamamlanan ‘Göktürk Keşif Gözetleme Uydusu Projesi’nde sözleşme imzalandı.

YERLİLİK ORANI %22
Göktürk-1 olarak adlandırılan ve İtalyan Telespazio yükleniciliğinde üretilecek bu uydu, Türkiye’nin ilk askeri keşif ve gözetleme uydusu olacak. Tamamen yerli üretilecek Göktürk-2’nin dizayn ve üretimi ise Göktürk-1 projesinden elde edilecek tecrübe ve birikimlerle mümkün olabilecek. Milli havacılık ve uzay sanayi TAI’nin ortaklığıyla üretilecek Göktürk-1’de yüzde 22 yerlilik oranına ulaşılacak.
 

Etiketler
Ynt: Ürküten İddia: GPS Sistemi Çökmek Üzere

Bildiğim kadarıyla şu anda dünya etrafınfa 24 tane uydu ile gps hizmeti veriliyor.Bu uydular amerikaya ait.Bu yüzden Avrupanın büyük endişesi var.Bütün kontrol amerikanın eline en ufak bir kriz anında gps sistemini kullanıma kapatabilir.Avrupanın bu konuda almanyanın öncülüğünde çalışması var ,kendi uydu ağlarını kurmayı düşünüyorlardı son durumnedir bilmiyorum.
 

Ynt: Ürküten İddia: GPS Sistemi Çökmek Üzere

Neyse canım, çökerse rakip sistemler var yolda. ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_positioning_system

http://en.wikipedia.org/wiki/COMPASS_navigation_system

http://en.wikipedia.org/wiki/IRNSS

http://en.wikipedia.org/wiki/QZSS
 


Ynt: Ürküten İddia: GPS Sistemi Çökmek Üzere

ortalama haftada 1,2 uydu yörüngesinden çıkıp atmosferde parçalanıyormuş,dünyamızın atmosfer dışında 18 ila 20bin uydu olduğu söyleniyor,ileri gelmiş ülkeler ne kadar ki bu sayıya ulaşılabildi tuhaf,sanırım rant üzerinden başka cihazlara yöneletecekler gibime geliyor.
 




Ynt: Ürküten İddia: Gps Sistemi Çökmek Üzere

Bir ara da "Y2K" yüzünden 2000 gece yarısı uçaklar düşecek, banka hesapları karışacak vs gibi haberler vardı.

Bir ara da 2012'de dünyaya birşeyler çarpacak diyenler/yazanlar vardı...
 


Ynt: Ürküten İddia: Gps Sistemi Çökmek Üzere

Hala GPS kesilmedi.
Uydu sayısı da artarak devam ediyor.
Geçen arkadaşın alıcısında 80'li uydu rakamları görünce şaşırdim. Ben 24 tane biliyordum. :eek:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,543
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst