Webasto Için Akü Seçimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan codename1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 841

codename1907

Kamp II
Mesajlar
325
Tepkime Puanı
42
Yer
Erzurum
Webesten marka taşınabilir dizel ısıtıcı alacağım. Bunun için ne tür akü almalıyım? Araç aküsü mü olmalı? Marka tavsiyesi yapar mısınız?
 

Etiketler
aku marka

.
Sorunuz için alacağınız akünün cinsi, kapasitesi ve markası; ısıtıcınızın tüketimi, kullanım sıklığı ve yine ısıtıcınızın kalitesine göre aküye yapılacak harcamaya değip değmemesi ile ilgili olmakta.
Bunlarla ilgili hiçbir bilgi yazmamış olsanız da toptan bir cevap vermeye çalışayım.

Isıtıcıyı çekme karavanınızda kullanacağınızdan yola çıkarsak, araç akünüzün kapasitesinin yeterliği yanında en azından ısıtıcınıza uzaklığının doğurduğu sorunları ve onu daha büyük bir akü ile değiştirmenin de boyutsal uyumu bir kenara, yollarda alternatörünüzü oldukça strese sokacağını atlamamalısınız.
Bu durumda ısıtıcınızın tüketimini %50 kapasitesi ile karşılayabilen ayrı normal bir sulu akünün bile ancak her ay iki gün boyu dolumu yapılması kaydıyla, döngü sayısı ile bağlantılı olarak 3, belki 4 seneden fazla dayanamayacağını tahmin ediyorum.

Böyle bir kullanım için uygun bir çözüm olarak yüksek döngü sayısıyla jel veya AGM aküler düşünülebilir. Bence kalite ve taşınabilir özelliği ile “OPTİMA” gayet uygun bir marka. Bu akü ayni zamanda mover kullanımında da ilk tercih durumunda.

En ideal çözüm ise LiFePO4 aküler. Bu akülerin hafif olması yanında uzun yaşam için yukarıdaki aküler gibi devamlı dolu olması zorunluluğu olmasa da ücretlerinin ısıtıcıya verdiğiniz paranın anlamsızca üzerinde olacağını hesaplamalısınız.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,468
Mesajlar
1,518,329
Kayıtlı Üye Sayımız
172,121
Kaydolan Son Üyemiz
tto

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst