Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Parçalar saglam gibi gözükse de bozuk bosluk vb sekilde ise veya sağlamlığından şüpheniz var ise değiştirmelisiniz.
Kolay gelsin kazasız belasız sürüşler.
Tekerlek rulmaninda sorun varsa öncelikle onu kontrol etmeli. Sarsıntı tek taraftan oluyorsa tekerlek rulmanindan olur.
Tekerlek rulmaninda sorun yoksa Saseye bağlı makas kulaklarından ön tarafa bağlı olanlardan az da olsa dengesizlik olur
Sarsıntı aracın yolda saga sola gezme seklinde ise S...
Ön Balataları görmek için tekerleğin ortasındaki yağ kapağını çıkarıp rulmanın kopilyalı somununu dışarı alıp kampana ve janti lastiği komple sökülür.
Arka tarafta arka aks sökülünce müdahale ediliyor. Doç tamircisi olursa iyi olur.
Frenlerde %30 da fazla sapma nedeniyle muayeneden geçemeyiz.
Ön ve arka kampanalarda balataların eşit tutması için bisiklet fren teli gibi tel gergi olması gerekir.
Fren ayar cırcırları otomatik değil. Düz tornavida ile lastiği yerden kesip kendiniz ayarlarsınız.
Kampana ve balata durumu...
Arac LPG li ise yapmış olabilir.
Yakıt kalitesi veya sensör arızası varsa yapabilir.
Katalitik konvertor sorunu nedeniyle de yapmış olabilir.
Normalde zarar görmemesi gerekir gecmis olsun.
V40 ile S40 arasında tercih için konuşursak S40 derim. S40 model yilini goremedim ama durumu daha iyidir mihtemelen Parça ve servis fiyatları forda göre yüksektir
2006 modelini kullandım birçok arac değiştirdim. Başka bir arac düşünüyorsanız satiilir veya takasta değerlendirilebilir. Bugüne kadar kilometre ve boya takıntım olmadı çok lüks araçlar ve çok baz araçlar da kullandım. Ama piyasada insanların isteklerine göre sekillendiginden satmak daha uygun...
Aracın cami düz ise oto camcilarda yenisi yaptirilabilir. Pleksiglass da yapılır sanırım üstündekini Pleksiglassdan yapmışlar.
Bulunduğunuz il bilgisi verebilirseniz tecrübe edilmiş oto döşemeci de tavsiye eden üyeler olabilir.
Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler.
Motoru tanimiyorum genel olarak birbirine benziyor dersek
Motorun yağ dolum yerinin olduğu kısım külbürütor kapağı yanı subapların bulunduğu kısımdan bahsediyorsak. Bu kapağın contasını degisebilirsiniz. Genelde kolay ulaşılır bir kapaktır sogukken değişmeli
Aracın gitmemesine sebep...
Fren ayarı yapıldıysa eskiye göre sıkı olabilir.
Tekerlek rulmanlarinda bozulmuş olan olabilir.
Diferansiyel ve sonrasında Sanzuman da mekanik aşınma vb birşey olmuş olabilir.
Dıştan içe doğru yukarıdaki sıralamaya göre kontrol edebilirsiniz.