Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bence de yedek parça konusunda kimsenin herhangi bir endişesi olmasın...
Kanunen 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğunun yanı sıra, özellikle de yeni modellerle birlikte Ssangyong'un Türkiye'nin de içinde yer aldığı Avrupa pazarını daha çok ciddiye almaya başladığını düşünüyorum...
Ynt: 4X4 PICK-UP’ların ÖTV ve MTV Tutarları Hakkında
Maalesef öyle olacak...
Ancak işin kötüsü gerçekten bu araçları kullanmak zorunda olan orman köylüsü ve çiftçi vatandaşlar bu işten ciddi zarar görecekler...
Fiyat – Performans değerleri dikkate alınarak gözü kapalı satın alınabilecek;
- 4X4
- Dizel
- Otomatik
- Çift Kabinli
Özelliklere sahip pick-up hangisidir?
Neden?
NOT:
Lütfen soru; "en iyi / en kaliteli pick-up hangisidir" şeklinde algılanmasın...
Muhtemelen söz konusu (eğer varsa) dava veya idari itiraz bununla alakalıdır...
Sahiden ne hoş...
1 - 2 cm boyut farkı ile aynı amaçla kullanılan farklı marka araca ekstradan %80 vergi...
Bütün olay aşağıdaki gibiymiş:
6 Şubat 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Gümrük Tarife Cetveli Açıklama Notları, Motorlu Kara Taşıtları ile ilgili kısımda G.T.İ.P. 87.03 tanımı değiştirildi. Yapılan bu değişiklikle, ÖTV oranı yüzde 4...
Doğru işin içinde cari açıkta var...
Ama nafile...
2011 Ocak - 2012 Ocak rakamları aynı çıktı... 6 milyar USD
O da mümkün...
Çünkü ben yaklaşık 1 aydır bu araçların peşindeyim... Bayağı bir araştırma yaptım...
Adı var kendi yok...
Olanında yanına yaklaşılmıyor...
O paraya pick-up alacağıma gider SUV alırım...
Biraz önce bir pick-up firmasının Türkiye distribütörü ile konuştum...
Onlarda vergideki sorunun MTV'den değil ÖTV'den kaynaklandığını söylediler...
Şöyle ki;
Durumu:
- 4X4 araçların MTV'si eskiden beri 4X2 araçların vergisinin 2...
Bu bilgiyi biraz önce merkezden de teyit ettim...
Maalesef ilk gemideki araçların tamamı 4X2
4X4 ler ÖTV deki sorun çözüldükten sonra getirilecekmiş...
Bu da demektir ki; bizim 4X4 pick-up alışverişimiz sağ kalırsak bir başka bahara kaldı... :'(
Arazi araçlarıyla ilgilenmeye başladıktan sonra her gün yeni bir şey duyuyorum…
Şimdide bunu yani “mekanik arka diferansiyel kilidini” duydum…
Bu nedir, ne işe yarar, hangi araçlarda kullanılır (4X4, 4X2) ?
Faydası var mıdır?
Opsiyonel ise alınmalı mıdır?
Mekaniği olduğuna göre otomatiği de...
Yeni gelecek Korando Sports'lar da opsiyonel olarak mekanik arka diferansiyel kilidinin de bulunacağı söyleniyor...
Doğrusu bunun ne işe yaradığını ben bilmiyorum...
Bu işin ustaları bunu açıklayabilir mi?
İşte bu vergi karmaşası yüzünden hemen hemen hiç bir pick-up satıcısının elinde 4X4 araç yok...
Sipariş üzerine getiriyorlar...
Daha da iyisi; sen vazgeç bu 4X4 pick-up sevdasından gel sana aslanlar gibi bir tane 4X2 verelim diyorlar...
İşin sonu galiba şuraya varıyor;
Bir kaç Ankaralı bürokratın kuyuya attığı vergi taşını :( bu işten mağdur olan binlerce vatandaş ve yargı çıkartamıyor...
Yerden göğe kadar haklısınız...
Bence bu araç tanımı ve vergi karmaşası tamamıyla Ankara'da dünyadan bi haber yaşayan bir kaç maliye bürokratının işgüzarlığından kaynaklanıyor...
Kesinlikle öyle...
Bütün bunlara vergileri aynı olan 4X4 pick-up'larla 4X4 SUV'ların trafik kanunundaki azami hızlarını da eklemek lazım...
Tekrar olacak ama...
Şu saydıklarımız ve aklımıza gelmeyen diğer ayrımcı uygulamalar dikkate alınarak mutlaka birileri bir yerlerde konuyu mahkemelere...
Evet bende 4X4 pick-up'lar lüx 4X4 SUV'lar gibi vergilendiriliyor diye biliyorum...
Ama SUV'lar örneğin İstanbul'da 1. köprüden geçebilirken aynı vergiyi ödeyen 4X4 pick-up'lar geçemiyor...
Yine 4X4 pick-up'lar diğer kamyon ve kamyonetler gibi her yıl muayene yaptırmak zorunda...
İşte tam...