Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Suzuki Vitara - Yakıt Tüketimi Sorunum Hakkında
"boş vites" meselesi sanırım muamma olma özelliğini devam ettiriyor.. (eski) kamyoncuların her ne sebeple söylüyorlarsa "peygamber vitesi" (Allah'a emanet anlamında mı acaba!?) dedikleri boş vitese atmanın muhtemel sonuçları nedir.. ne kadar...
Ynt: 96 model vitara için tavan bagajı arıyorum
Dikey profil çıtaları hariç 130 tl, çıtalar tanesi 45 tl X 2 = 90.. Toplam 220 TL
ebat: 100X125X8 ya da 9 cm
Sepetin fotoğrafını çektim ancak tır brandasından yaptırdığım hurçvari çadırı kullandığımda fotoğrafını çekip paylaşırım..
Ankara...
Ynt: 1998 MODEL GRAND CHEROKEE 5.9 CALINMISTIR...
bütünüyle katılıyorum..
ilave olarak..
büyükşehirlerde park sorunu fazla olduğu için ve kimi otoparklardaki darlık nedeniyle bu yerleri işletenler ve sürekli değişen çalışanlara insanlar "sonsuz bir güven" (!) içinde aracın anahtarlarını...
Ynt: SUZUKİ GRAND VİTARA YEDEK PARÇA VE BAKIM FİYATLARI
Abdullah Bey yine ayrıntılı, açıklayıcı ve faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim.. maalesef toplumun alt katmanlarındaki "gerek yok, bişey olmaz" anlayışının "usta"larda da olması ve yoksa da uydururuz bakış açısı anlaşılır değil...
bakım işini bütünüyle ustaların yönlendirmesine bıraktığım için difransiyel ve şanzıman yağını değiştirelim demedim.. bir dahaki bakımda değiştirmeyi düşünüyorum.. motor yağında olduğu gibi tercih edilmesi gereken marka ve numara var mıdır..
Ynt: 96 model vitara için tavan bagajı arıyorum
ilginiz için çok teşekkür ederim.. öncelikle sepet oldukça güzel ve işlevsel.. farklı şehirlerde olunması ve görece ağırlığının fazla olması nedeniyle sepet işini Ankara Yurtelden (aliminyum 3-4 kğ civarı) alarak çözmüş bulunuyorum.. üzerine iki...
Abdullah Bey nazar değmesin..
Bence siz az yakmamışsınız; HİÇ yakmışsınız :)
Bu ne güzel değer böyle..!
Bizimkisi kıskanmak değil, imrenmek.. Maşaallah..
Artık şart oldu.. kullanım tarzınızı ayrıntılı açıklamak.. ilk çalıştırmadan...
Ynt: Yeni Grand Vitara'ya kıyılır, LPG takılır mı ?
Çaydanlıkta termostat demlemek ilginç olacak :) güzel bir yöntemmiş.. sanırım oğuz beyin bir mesajında rastlamıştım.. aracın ısı ibresinin güvensiz olması nedeniyle bir de manuel olanını kullanıyordu; yanlış hatırlamıyorsam.. ısı ibresi...
İlginç bir deneyim olmuş hocam,
Maalesef LPG'den anlayan usta sayısı çok sınırlı.. uzun vadeli LPG'nin kullanımından kaynaklı sorun olup olmadığı konusunda sanırım en iyi örnek ticari taksilerdir diye düşünüyorum.. nerdeyse 10-15 yıldır...
Abdullah Bey,
Aslında belirttiğiniz ve hesaba katılması gereken masrafları genelde dikkate almadan aldığımız lpg yi yaptığımız kilometreye bölerek yakıtın çıkan miktar olduğunu zannediyoruz.. sanırım sizin de söylediğiniz gibi ince bir...
siz ş.içi 13 litre lpg yaktığını yazmışsınız.. kimi ş.içi 15-16 lt. hatta 17-18 lt. yaktığından bahsediliyor.. elbette sürüş tarzı, mevsim, ağırlık durumu belirleyici.. ancak merak ettiğim diğer faktörler aynı olmak kaydı ile lpg kitinin...
eyvallah biraz işkillenmiştim.. sizler sorun yok diyorsanız gönül rahatlığıyla devam.. sağolunuz.. kazasız günler..
Ynt: arazi vitesi hakkında
İlhami bey teşekkür ederim.. ilk arazi aracım olması ve bu alandaki deneyimsizlik, muhatap olunan farklı bilgileri siz üstadlardan çek etmeyi gerektiriyor.. buradaki arkadaşların paylaşımlarını okudujça bilgileniyoruz.. hepsi sağolsunlar..
Araç sahipleri olarak rutin ya da ön görülmeyen arızalar sonrasında mutlaka bakım ya da parça değişimi için yolumuz tamircilere düşmektedir..
Güven ilişkisi önemli olmakla beraber özellikle parça fiyatlarındaki farklılıklar kişiyi şüphelendirmektedir..
Benzer kilometrelerde bakım masrafları...
Ynt: arazi vitesi hakkında
2004 g.vitara 2000 cc otomatik vites aracımı aldığımda eski sahibi arazi vitesine geçiş işlemini boşta iken yapmam gerektiğini, aksi takdirde sorun yaşayacağımı söylemişti.. usta ise viteste (D) araç seyir halinde iken çok süratli olmamak kaydıyla arazi vitesine...
Bilgiler çok ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş.. nerde ise fazla tüketimin sebepleri az yakmanın gerekleri eksiksiz aanlatılmış.. elinize sağlık.. benim araçta lpg de görece fazla yakıyor.. son 1010 km. ortalaması 14,97/100 (yalnızca lpg de...