Arama sonuçlarınız

1. k_akkus

Vi̇etnam -kamboçya - Tayland Gezi̇si̇

1- TÜRKİYE’den VİETNAM’a (İstanbul’dan Ho Chi Minh’e) 2018’de yaptığımız Filipinler gezisi dönüşünde Vietnam ve civarını da gezmeyi kararlaştırmıştık. Araya covid-19’un girmesi planlarımızı aksattı. Gerek hastalığa yakalanma korkusu, gerek ülkelerin giriş kısıtlamaları nedeniyle geziyi sürekli...
  2. k_akkus

Vi̇etnam - Kamboçya - Tayland Gezi̇si̇

3-KAMBOÇYA’dan TAYLAND’a (Siem Reap’ten Bangkok’a) Siem Reap’ten Bangkok’a geçeceğiz. Vireak Buntham Ekspres’ten gece 12.45 hareketli biletimizi kişi başı 38 dolara aldık. Pup Street’in hemen arka tarafında büroları var. Siem Reap’te son turlarımızı attıktan sonra büroya gittik. Bizimle...
  3. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

Malesef diğer vagonlara bakmadım. Ancak koltukta 10-11 saat zor geçer.
  4. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 9 Plovdiv sanki ıhlamurlar şehri. Her yerde ıhlamur ağaçları var. Tüm şehir mis gibi ıhlamur kokuyor. Akşam yemeği için yine Happy’s Bar and Grill’i tercih ediyoruz. Uzun süren yemekten sonra Cuma Camisi civarındaki kafelere takılıyoruz. Cadde kalabalık. Gençler kızlı...
  5. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 8 Caminin altında kafede otururken Türkçe konuşmalar duydum. Bavulu bırakmak için bir çözüm bulabilir miyim diye yanaşınca cami görevlisi Ömer’le tanıştım. Ömer’e bavulumu saat 18’de kapanacak olan bir emanetçiye bıraktığımı, trenimin yarımda kalkacağını en az saat...
  6. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 7 “Kynaz Aleksandar caddesinde kuzeye doğru yürürken solda “Together” tabelası olan bir sokak ve devamında merdivenler göreceksiniz. Öncelikle bu Together logosu, Plovdiv’in 2019 Kültür Başkenti sloganı. Şehrin pek çok yerinde göreceğiniz renkli bir logo. Kültür Başkenti...
  7. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 6 İnternette okuduğum “Kadınlar Pazarı” nı bulmak için “Sofia Synagogue” yanındaki Ekzarh Yosif Sokağının sonuna doğru yürüdüm. İlerde sağ tarafta satıcıların kadın olduğu çeşitli sebze ve meyvelerin satıldığı bir pazar var. Ama benim en çok ilgimi çeken şarap satıcısı...
  8. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 5 Heykelin karşısında da Bulgar Parlamentosu var. Parlamentonun hemen yanındaki sokakta biraz ilerleyince Bulgaristan’ın simgesi Aleksandr Nevski Katedrali çıkıyor karşımıza. Altın sarısı soğan kubbeleriyle parıldayan bu Bulgar Ortodoks katedrali, 1877-1878 Osmanlı-Rus...
  9. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 4 Sofya’nın piyasa caddesi olan Vitosha hem gece hem gündüz gezilmelidir. Tam karşıda görülen haziran ayında bile tepesi karlı dağın adı da Vitosha’dır. Bu caddenin sonuna geldiğinizde karşınıza çıkacak parkın içinde “National Palace of Culture” (Ulusal Kültür Sarayı)...
  10. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 3 Başkanlık Sarayı’nın o büyük kapılarından içeri girince, etrafı başkanlık sarayı ve diğer çok katlı binalarla çevrili avluda, 4. Yüzyılda yapılmış olan Sofya’nın en eski kiliselerinden “Aziz George Rotunda” yı göreceksiniz. Osmanlı döneminde cami olarak kullanılan...
  11. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 2 Tarih Müzesi’nin hemen yanındaki görkemli bina TZUM. Birçok ünlü markanın ürünlerinin satıldığı, zamanın en modern binası olan bu alışveriş merkezinin içini gezmeyi daha sonraya bırakıp hemen önündeki Serdika Antik Kenti ve Sveta Petka mini kilisesine yöneliyoruz. Metro...
  12. k_akkus

Trenle İstanbul Sofya

TRENLE İSTANBUL SOFYA 1 Bayramda 9 günlük tatil var. Herkes gezmeye gidiyor. “Hadi biz de bir yerlere gidelim” dedik. Yerli işletmeciler fırsat bu fırsat deyip fiyatları iki misline çıkarmışlar. Bu zihniyeti zaten hiç anlamış değilim. Bir gün önce 200 lira olan oda fiyatı bir gün sonra...
  13. k_akkus

Arabayla Bulgaristan, Nesebar

Özellikle park etme konusundaki bilgiler için teşekkürler. Son gidişimde park konusunda epey sıkıntı çekmiştim. Koordinatlar da bir daha ki gidişimde çok işime yarayacak. İyi gezmeler. Yazılarınızı bekliyoruz.
  14. k_akkus

Muazzez Bizi İskeçe Karnavalına Götürdü. (mart 2019)

Çok güzel bir gezi olmuş. Karavan sahibi olmanın avantajları...Anlatımınız da harika.
  15. k_akkus

Arabalı Aile(2) Belgrad-budapeşte Yolunda

Paylaşımınız için teşekkürler.
  16. k_akkus

Orta Avrupa Seyahatİmİz Uçak+kİralik Araç İkİ Aİle 10 Gece 2300 Km. Ve 6 Ülke

Keyifle okudum. Elinize, gönlünüze sağlık. Paylaştığınız için teşekkürler.
  17. k_akkus

Fi̇li̇pi̇nler Gezi̇ Notlari

Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sorularınızı elimden geldiğince yanıtlamaya çalıştım. 1-Manila büyük bir kent. Biz şehrin turisttik bölgelerini gezdik. Herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadık. Ama kentin teneke evlerden oluşan mahalleleri nasıldır bilemiyorum. Silahlı korumalar sadece...
  18. k_akkus

Karavancının En Büyük Kabusunu Yaşadım

Geçmiş olsun.
  19. k_akkus

4 Aile 4 Karavan Ile Norveç...

Zor ama eğlenceli bir gezi olmuştur. 2. bölümü merakla bekliyoruz.
  20. k_akkus

Ermenistan"a Aracla Güvenle Gidip Gelebilirsiniz. Gezi Notları.

Güncel bilgileriniz ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,211
Kayıtlı Üye Sayımız
167,077
Kaydolan Son Üyemiz
onder4159

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.