Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SAN FRANCISCO’DA NERELERİ GEZELİM?
1. BÖLÜM
Mark Twain “Hayatımın en soğuk kışını bir San Francisco yazında geçirdim” demiş. “Hakikaten ne garip bir şehir. Bir anda dondururcasına gelen soğuk. 1 saat sonra yaz sıcağı. Bir anda ışıl ışıl güneşin yüzünüze vuran o mis gibi ışığı, bir...
3-25 Haziran 2016 tarihleri arasında yaptığımız “ 11 ÜLKE 10 BAŞKENT – ARABAYLA AVRUPA TURU” gezi notlarımı sizlerle paylaşmak istedim. Böyle bir gezi yapmak isteyenlere yardımcı olmak, onları cesaretlendirmek, hayallerini ertelememelerini sağlamak amacındayım. Yardımcı olabilirsem ne mutlu...
Gezmek için hava sıcaklıklarının en uygun olduğunu okuduğum kasım ayında Dubai’ye 3-4 günlük bir gezi yapmak için Haziran 2015’ te araştırmalara başladım.
Birinci öncelik ucuz uçak bileti bulmak. İstanbul Dubai arasında en ucuza Fly Dubai ve Pegasus uçuyor.
Booking.com da Dubai otellerini...
Şu Varna deli etti beni,
divâne etti.
Sofrada domates, yeşil biber, kalkan tavası,
radyoda "Ha uşaklar!" Karadeniz havası,
rakı kadehte aslan sütü, anason,
uy anason kokusu!
Ahbapça, kardeşçe konuşulan dilim...
A be islâh be, islâh be hâlim...
Şu Varna deli etti beni
divâne etti... Nazım Hikmet...
Ynt: Midilli Gezisi
Feribottan Mitilini'de ineceksiniz. Mitilini Molivos arası 63 km. Adada toplu taşıma var mı, bilmiyorum.
Mitilini'ye ulaştıktan sonra Petra'ya gidiş geliş sorun değil. İyi tatiler.
Kırk beş yıllık dostlarımız olan Kamil ve Şükran Başarmış çiftinin Küçükkuyu’daki yazlığında konuk olarak geçirdiğimiz harika 4 günün birinde Midilli adasını da ziyaret ettik.
Önce adayla ilgili “Vikipedi” den kısa bilgi:
“Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası...