Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türkiye karayollarında Römorkla sürat limiti Kanunen 50-70-80 (otobanda 80)
Buna bakıp ceza yazan polis var mı? Ben yük römorku çekiyorum. Elbette ağır bir karavanla 120-130 gitmeyi düşünmem ama 90 la da yol bitmez be aga…, römorkla 120 rahat gidiyorum ama ceza gelir mi acaba. Bu konuda bilgi...
Video: https://youtu.be/5WHzKNi2ojY?si=ZMJ7KC8ZGUqRjSQ0
Hayalini kurmak bile güzel. Otv sıfıra yakın böylece çok uygun olur fiyatı , bandrol de tek kabin olduğu için çok düşük olacaktır valla gelebilse direk alırım
arkadaslar
Arkadan cekisli bir kamp aracı hazırlamak istiyorum. Karavan degil kamp aracı. Yani icine motorumu techizatımı atabileceğim gece de içinde yatacagim webastolu gunes enerjili tenteli bir panelvan... hedefim yayla turu yerler. Agir arazi dusunmuyorum. Ama kisa da olsa camur gecisleri...
merhaba
Kamp amaçlı bir araç hazırlamak istiyorum. İki seçeneğim var. Ya panelvandan çevirme bir karavan alıp arkasına motorumu asacağım. Yada panelvan bir araç alıp demonte kamp ekipmanları ile donatıp kullanacağım. (Webasto , güneş paneli ve yan tente sabit olacak gerisi portopoti wc , kampet...
Arkadaşlar ülkemizde ciddi bir kan açığı var. İhtiyaç insanların %3’ünün kan vermesi ile karşılanabilirken insanımızın ancak %1’i kan veriyor. Geri kalan nasıl karşılanıyor derseniz başı sıkışan insanın alel acele bulunmaya çalışılan eş dostundan…. Bu esnada çok kayıplar da yaşanıyor.
Halbuki...
Arkadaslar
Hem gundelik hayatta kullanabileceğim hem de yayla piknik turu faaliyetlerde hayatımı kolaylaştıracak karavan ruhsatı vs uğraşamadan kullanabileceğim araç almaya karar verdim.
Renault Cango fiat doblo-fiorino , ford connect peugeot berlingo , mercedes citan , opel combo türü...
Arkadaşlar 30 yıla yakın zamandır 60-70'in üzerinde her çeşit motorlu araç aldım sattım. Allaha şükür zevkim için devam da ediyorum. Böyle bir şey ne gördüm ne duydum aman dikkat diyorum.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=F1RhHpAbin4
eğer ne olduğunu bilmiyorsanız lütfen google da yazın resimlerine bakın. Ben yıllardır bakıp hayal kuruyorum. Biraz da siz uykusuz kalın :smilingimp:.
Artık 1.6 x 3.5-4 m boyunda 1,7-1,8 yükseklikte rampalı boş izole bir römork alayım içine de mobilya değil de kampet musluklu bidon portatif...
Arkadaşlar
araçüstü çadırları kurmak çok zor değil ama araca monte etmek çıkarmak ve kullanım için tırman in bana çok zor geliyor. Ayrıca roofrack ik kullanamamak da benim için kabul edilmez. Decathlondaki pratik kurulan çadırlar hem ucuz hem az yer kaplıyor hem tırmanma derdi yok. Tek...
bi de fiyatı 500 TL geçmesin..., cok sey mi istiyorum.
elimde cok sayıda tulum var . -10 comfort var cok kocaman. Ferrinonun dunya para verip aldığım acaip ufacık ve -5 comfort olan var ona da sığamıyorum uyuyamıyorum ve sabah dayak yemis gibi uyanıyorum. Carrefour tulumu var 5 para etmez.
hem...
Az yer kaplayan hafif çadır arıyorum. Ferrino Light tent'im var. Çok da memnun olmakla beraber bazen kayalık yada karla kaplı yerlerde kazıkları tutturmak zor oluyor. Kazıkları çakmadan da çadır ayakta durmuyor. Kazıklar olmadan ayakta durabilen bir çadır arıyorum. (Freestanding) Ancak paket...
Arkadaslar
tava ustu cadir almak istiyorum ama hepimizin bildiği katlanır klasik çadırlardan değil. bir de boyle modelleri var
bunlar bana cok daha guvenilir ve ergonomik geliyor, ayrıca kenarına tente de eklenebilir. komple kampa giderken tavana takılıp donunce sokulebilir.
- bu konuda...
arkadaslar
bri yerli bir de eski avrupa cekme karavan sahibi olup kullanmis biri olara gördüğüm bu işi ekonomik butce ile yapmak icin cok meraklı ve bol vakit sahibi olup eli işe yatkın olmak gerekiyor ve tabiiki sağlam bir sinir sistemi. benim gibi bunların hemen hemen hiçbirine sahip...
arkadaslar 750 kga kadar b tipi ile çekiyoruz sorun yok. peki 750 kg üstü ruhsatlı karavan çekmek içi e sınıfı yeterlimi ben E sınıfı aldım ama öğrendim ki belli bir yıldan sonra alınan E ler ile çekilemiyormuş ve D sınıfı gerekiyormuş... eeee simdi ben bir de D mi alacağım DE-A2 mi olacak...
arkadaslar hasmetli buyuk konforlu bi range ariyorum. problemsizlik açısından hangisini tercih etmeliyim. biliyorum ikisi de masum araclar degil ama hangisi daha az masraf acar ve parca servisi kolaydır?
arkadaslar
aracimin rengini kaplatıp değiştirmek istiyorum . ama guvenemiyorum merak ettimlerim
cikartirkenalttaki boyaya zarar veriyormu? yada aksine yıllar sonra puruzsuz piril piril bi yuzey mi cikiyor altindan ?
kisa bir sure sonra kalkma acilma gibi seyler oluyormu?
arkadaslar
subatta aracimin (ranger 4x4) muayenesi geliyor. vinç ve çeki demiri ruhsata işli ama araç ciddi yüksel (böyle aldım bnknz yeti)
önde ve arkada demir offroad tamponları var ön tamponun yerden yükseliği 60 , arka 70 cm , marşpiyellerdeki demir korumaların altı55 cm
bu aralar...
arkadaslar
2005 4x4 aracim var. yukseltilmis ve kocaman lastikleri var gorsel olarak ve arazide cok hos . yolda da 90-100 de adam gibi gidiyor ama 110-120 gitmek icin gaza ciddi basmak arabayi zorlamak gerekiyor son 140 vurdum belki 150 de yapabilir bu arada surat lastik capinın buyumesinden...