Arama sonuçlarınız

1. Emre Küçükoğlu

Dicle'ye

. tuzunu arayan denizler kadar ölü şimdi köprü vasatın üstüne çıkamadık hayata damlayan musluklar gıcırdayan menteşelerimiz var devriye süvarilerince bilinen beyaz güzelliğin yoruldu acılarına ıslak ensemizden aşağıya süzülüyor ürperti bebekleri "çok acı var" Emre Küçükoğlu Kasım...

2. Emre Küçükoğlu

Eksik Sabahlar Antolojisi

. Eksik Sabahlar Antolojisi Bu sabah da ağladın aynanın karşısında Gözlerinin şişliği gitsin diye suyu bol vurdun yüzüne Havluyla her kurulamanın ardından yeni bir dalgaya engel olamadı kirpiklerin Bu sabah da dün sabah olduğu gibi ağlayarak kapattın banyonun kapısını. Dönüp sana baktım...
  3. Emre Küçükoğlu

Şiirlerini Çekmecelerinde Saklayanlar

. Şiirlerini çekmecelerinde saklayan* kadınlar sevdim. Her ay sonu maaşları tükenirken annesi ve kız kardeşiyle kavga edenler. Oysa çok bir şeyler almazlardı kendilerine. Nemlendirici krem, çorap, yazları ve ay başı günlerinde fazladan iç çamaşırı hepi topu. Kız kardeşleri okuyordu hala...

4. Emre Küçükoğlu

Cecile [öykü]

. CECILE Kendi etrafında döndü. Bir güzelliğin şekillenişi… Saçlarındaki beyaz kurdelenin çözülüp uçacağını gördüm. Saçlarının kurdeleyi kanatlarından yakaladığını… Şaşkınlık içinde sanki, gözlerini kırpıştırdı ve ellerini sevinçli bir haber almış gibi heyecanla birbirine vurdu. Yerinde...
  5. Emre Küçükoğlu

Fotoğraf Üzerine - Ulus Baker

Fotoğraf Üzerine (Bir Kayıt Cihazı Olarak Fotoğraf) Ulus Baker Susan Sontag "fotograf" üstüne yazısında Platon'un (bundan sonra Eflatun demeyi tercih edeceğim) ünlü "mağara benzetmesi"ne gönderme yaparak tartışmaya başlıyor. Öte yandan fotografla ilgilenen bütün filozof ve tarihçilerin...

6. Emre Küçükoğlu

Taş [öykü]

TAŞ Verdiğim otlarla sardığı cigaralığı parmak uçlarıyla ezerken “Beni nasıl tanıdın?” diye sordu ikinci kez. “Kaç yıl oldu, sen daha velettin o zaman. Şunlar kadardın belki de.” durdu düşündü “Aşağı yukarı.” dedi aklında birisi ona söylemiş de onaylıyor gibi. “Tanıdım işte Süreya Abi.”...

7. Emre Küçükoğlu

Vivien

Aşkın iç sesiydi günleri aşa aşa tırmanan Kırmızı kadife ikonaların gölgesinde bürümcük tenin. Sözün altı üstü bir burada ve uzakta sen değil misin ki boylu boyunca yürüyen, konuşan şiir kadar biçimli öpülen. Ve şiir kadar öznel sevilen hemen, sonsuzluğa. İlk görüş...
  8. Emre Küçükoğlu

Franz Kafka - Aforizmalar

15 Şubat Sorun şu: Yıllar önce bir gün, tabii oldukça üzgün bir halde, Laurenziberg yamaçlarında oturuyordum. Yaşamdan dilediklerimi gözden geçiriyordum. En önemli ya da bana en çekici geleni, bir yaşam görüşü kazanma dileğiydi (ve -bu tabii ki onun zorunlu bir kısmıydı- yazarak bu hayat...
  9. Emre Küçükoğlu

Ahmet Ümit - İnsan-ı Kâmil Olmak

Mevlânâ sırlara inanırdı ama sırlardan önce insana inanırdı. Çünkü varlığın sırrı insandaydı. Eğer insan kendi sırrını anlayabilirse, varlığın da sırrına erecekti Bazı insanların yaşamları söylencelerle, mitoslarla örülüdür. Bu söylenceler o kadar etkilidir ki, bu insanların bir tarihi...

10. Emre Küçükoğlu

Eylemsizlik Yaşamamaktır

. Hayata küsüyor M. Teoman Yaş: 64 Senelerce farklı işler yapmış; muhabirlik, otobüs firmalarında hostluk, resepsiyon memurluğu… çalıştığı otelde sahne alan Tanju Okan’ın kim bilir belki sanatından belki dünya görüşünden etkilenerek şarkı sözü yazmaya başlamış. Peşinden süregelen radyo...

11. Emre Küçükoğlu

Sanat Felsefesi

Sanat Felsefesi / Estetik Estetik sözü, konunun karmaşık ve zengin olmasından ötürü, akla pek çok şeyi getiriyor. Bu kelime köken olarak eski Yunana kadar iner. "Aisthetices" ; duyum, duyulan, algı, duyu ile algılamak gibi anlamları vermekteydi. Estetik, bu anlamda duyulur algının...
  12. Emre Küçükoğlu

Dar

Beni öldürdün Ben bir sigara yaktım Emre Küçükoğlu

13. Emre Küçükoğlu

Boşlukta Sallanan Adam; Saul Bellow

İkinci Dünya Savaşı sırasında askere çağırılmayı bekleyen bir gazetecinin Chicago sokaklarında boş boş gezerken geçmişi ve bugünüyle yaptığı hesaplaşmalarını, savaşın kokusu her yere yayılmışken kendi hareketsizliğine duyduğu tepkiyi ve özgürlükle ilgili düşüncelerini döktüğü günlüğü, Saul...
  14. Emre Küçükoğlu

Türk Öykücülüğünün Genel Çizgileri; Selim İleri

. Eski hikâyemizin bugünün öyküsüne etkilediği, dahası kaynaklık ettiği son yıllarda yaygınlaşan, kimi aydınlar arasında tartışma yaratan bir görüş. Türk öykücülüğünün genel çizgilerini kurcalamaya ve yansıtmaya çalışırken bu görüşe de kısaca değinmek istiyorum. Birdenbire gündeme alınmış her...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri