Arama sonuçlarınız

1. Jackalle

Çadır İçin Paratoner Sistemi

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Metnin aslı şu linkte bulunuyor: http://www.lightningsafety.noaa.gov/outdoors.htm Burada da fotoğrafın yanındaki açıklamada 'Lightning struck the fence, and the electrical current traveled along the fence killing the cows. ' demiş. Yani yıldırımın çitlere...

2. Jackalle

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Syn tyt. üslubunuzdan eğitim seviyenizin düşük olduğu anlaşılıyor. Bazı adab-ı muaşeret kuralları vardır, insanlara nasıl hitap edileceğiyle, tartışma üslubuyla ilgili. Bunları Google'dan bile arayıp öğrenebilirsiniz. Ben kopyala-yapıştır yapmayı severim...
  3. Jackalle

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Sn tyt peki hiç düşündünüz mü camilerin paratonerlerine sık sık yıldırım düşmesine rağmen neden camilerden her seferinde 100-150 desibel ses duymuyoruz ? ya da yağmurlu havalarda gökdelenlerin üzerindeki muhtesem paratonerler o kadar mesafedeki elektirği...

4. Jackalle

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Sn Rabbit sizin çadırınız için 3.30m bir çubuk (dome bir çadır olarak düşünürsek) kurtarıyor. Uç noktadan 50 cm daha yeriniz kalıyor. Çizimi aşağıda. Ama tabii ki 3.30 çok uzun bir çubuk. bunun için teleskobik bir çubuk en mantıklısı. Sn. Bartek, amacımız...
  5. Jackalle

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Sayın ferhat zaten bohemperst arkadaşımız yağmura 'yakanlanmak' demiş. Sizin bakış açınızla düşündüğümüzde en garantisi hiç kamp yapmamak. Sıfır kamp sıfır tehlike.. Karadeniz'de uzun süreli kampa da çıkılmasın o zaman. Dediğim gibi, açık alanda yıldırım...

6. Jackalle

Ynt: Çadır İçin Paratoner Sistemi Franklin çubuğu denilen bir yöntem var. Oğuzhan Bey'in bahsettiği gibi; H yükseliğinde bir çubuğun koruyacağı alan h yüksekliğinde ve r=h yarıçapında bir koninin alanına eşittir. Çadırınızı bu koni içerisine kurabilirsiniz. bir çizim de eklemeyi deneyeyim..

7. Jackalle

Jansport Çantalarda İndirim

Arkadaşlar merhaba. Jansport çantalarda indirim var, 13 saat gibi bir süre kalmış. Ben salish 34 modelini kullanıyorum memnunum. Morhipodan daha önceki alışverişlerimde bir sorun yaşamadım. Bakmanızı tavisye ederim...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri