Arama sonuçlarınız

1. cem bilgin

Iddalı Bir Karavan Projesine Başlıyorum

hocam ne yazıkki dışarıdan izolasyon için gerekli malzeme türkiyede yok, birsürü döşemeci gezdim, prensipte aradığım cadillac ve limuzin gibi araçların tavanlarının kaplandığı sunni deri ile kaplamak, istanbul ankara ve bursa daki birçok yer ile görüştüm, bir tanesi biz o ürünü bi cadillac için...

2. cem bilgin

sayın hocam en alttaki ilk raylar zaten alt tabana, tabanda şasiye direk oturuyor. yapacağım alanların yan ve üst duvarların iskeleti alüminyum lama, tabanlarında da çelik lama olacak, araç eni ortalama 2m desek 3 ray olduğundan bu alan 4 e bölünecek tam eşit oturtamıyoru koridor arada olduğu...
  3. cem bilgin

sayın hocam öncelikle, doubleback kompazit bir malzemeden üretiliyor ve yanlış bilmiyorsam hidrolik bir sistemi var bu ikili çok ağır demek, ben bunun çok daha hafifini tasarlıyorum. sliding sistem ister arkadan ister yanlardan olsun birçok kez gördüm, illaki esinlendim.

4. cem bilgin

umarım sözlerimle sizi kırmam ama sizi çok pesimist buluyorum, neden bilmiyorum bunu yapmamı istemiyor gibisiniz... lakin başarılı insanlar üzerine bir araştırmada, çoğunun çocukluğunda yapamazsın, edemezsin, senden bir yol olmaz gibi travmalar var. dolayısı ile tüm olumsuz eleştirileriniz dahi...
  5. cem bilgin

hocam kibirt kutusunu hayal edin, en içteki mavi olan kibritlerin olduğu iç kısım sadece tavanı var yan duvarlardan biri(içerdeki sürücü tarafı) yok gibi hayal edin. en içerideki sarı renkli dikdörtgen koltukların içine girdiği ray, bu raylar aynı zamanda bu uzayan alanlarında üzerinde kaydığı...

6. cem bilgin

çizimi yapan dostumdan belli bir perspektiften fotoğraf istedim birazdan gelir. sanırım o zaman daha net şekilde anlatabilicem

7. cem bilgin

hocam araç 4 3 3 3 2 ve sürücü ile 16 kişilik. ön yolcu tek koltuk ve arka 4 lü iptal olduğunda, 10+1 kişilik, tasarladığım sistem yanlar ve üstten yesede, uzunluktan yemiyor, 4 lünün olduğu yerde bir taraf mutfak bir taraf tuvalet orta boş. sorunuza cvp verebildimmi bilmiyorum. eğer sorunuz...
  8. cem bilgin

mercedeste çalışan bir arkadaştan 3ds dosyasını istedik, bizimkinin uzunu gelmiş dolayısı ile ayrıntılı çalışmadık ama temelde şuna benzeyecek Video: https://youtu.be/AfWelt6ezts kasaların yere inişi ve çıkışı için 2 farklı yol tasarladık hangisini uygulayacağımıza karar verirsek tam...
  9. cem bilgin

hocam sabrınız ve ayrıntılı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. şu an kafamda herşey net.

10. cem bilgin

Motokaravanda Standart Tasarımın Dışına Çıkanlar

hocam raylı koltuk sistemlerini inceleyiniz, ileri geri hareket edebilmek, gerektiğinde dik duruma getirip kendine alan sağlamak çok büyük avantaj, bende yatağı yukardan inecek şekilde tasarlıyorum. yatağı kaldırıp koltukları öne veya arkaya istiflediğimde çok geniş bir alan kalacak inşallah...

11. cem bilgin

sayın hocam, zaten ana otomasyon ve tüm kontroller için kalın bir kablo ile şasi ve + getiricem yani kablo kesiti sorunum olmaz, bir tane manuel veya röle sistemli şalter ile çözerim gibi geliyor ama aşırı özgüvendende olabilir. araca uzaktan çalıştırmak, ısıtıcı sistemleri açmak veya camları...
  12. cem bilgin

dc dc şarj cihazı siparişini geçmedim, basit bir sorum var. aracın çakmak girişinden çıkan yani şarj dinamosu ve araç aküsünden gelen elektriği, mppt nin solar panel girişine verirsem ne olur? araç aküsünü şarj etmekle işim yok, çok ekstreem bir durum olursa, 55 amper yaşam aküm ile marş...

13. cem bilgin

hazır vakit varken birkaç mevzuyu daha aydınlatim, Ankara/kızılayda bir barda çalışıyorum(en azından sigortam ordan yatıyor diyelim) ben ve ortaklarım isviçre ordu çakısı gibi adamlarız, tarım, hizmet sektörünün birkaç kolu, televizyon prodüksüyonları, müzik veya temalı festivaller, klip...
  14. cem bilgin

hocam çadır yukarıda 4 metrekare alan kaplayacak, koca tavan illa güneş paneline yer kalır. istiap haddi en civciv li konu lakin tüm duvar, panel, kapı, depolama alanları marine deriden yapılacağı için tutturuz inşallah diyorum. ısıtıcı olarak vebastoda, (220 volt varken) soğutucu olarak...
  15. cem bilgin

herkese merhaba, hafta sonu en çok çalıştığımız günler olduğu için yazamadım. 10 kişi yi yatırma konusunda bence sorun yok, aracın üstünde, açılır kamp çadırı denilen çadırlardan olacak, 2metreye 2metre kare tip, açıldığında 4 metreye 2 metre, lik bir alan olacak, bu çadır ayrı bir ünite , kendi...

16. cem bilgin

bugün elektrik ile ilgili nihai kararı verip siparişleri geçemek istiyorum. aklıma takılan en büyük soru lfp pillerimi, şarj etmek için lfp mppt yeterlimi, yani voltaja duyarlı röle ile alternatörden şarj veya jenaratöre bağlı, 12 volt x amper adaptörü ayrı bir röle sistemi ile mppt ye...
  17. cem bilgin

yücel hocam ofisim konur sokakta, alt taraf ortaklarımın cafe barı, Haymatlos mekan, iddalı bir dünya mutfağı menümüz var, kullanıyorsan alkol, yemek, çay kahve artık ne istersen, senden öğrenecek ve sana soracak çok şey var. ilk fırsatta beklerim, herhangi bir mesai kavramım olmadığı için senin...
  18. cem bilgin

hocam forumu bir süredir takip ediyorum, üslubunuz babacanlığınız ve konulara hakimiyetiniz ile, forumda gönlümün krallarından birisiniz. zaman ayırıp ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkür ederim. tüm dolap, ayırıcı panel gibi şeyleri, aliminyum iskeletli marine tip kumaş ile yapmayı...

19. cem bilgin

hocam alt tabanda duran ve aracın yarısına kadar gelen 1 adet kalın tij, o tijin kaza anında karşıya veya araca bir sorun yaratacak duruma gelmesi için her birimizin 200 ile 2 büyük aracın kafa kafaya girmesi falan lazım. şasinin ortası denebilecek konumda yani en güvenli yerde.
  20. cem bilgin

hocam dişli boylarını doğru seçtiğiniz sürece elimdeki 18 volt şarjlı matkap ile tüm aracı gerekirse vinç ile yukarı kaldırabilirim.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri