Arama sonuçlarınız

1. attarotta

Türkiye'de Karavancılık Kültürü Ve Tarihi

Evet bende Türkiye Kamp ve Karavan Derneği üyesiyim, buradankonı açılmışken belirtelim derneğe üye olmayan dostlarımızı da bekliyoruz. Örgütlenmek, bir olmak karavan kültürünün gelişmesi ve yayılması açısından çok önemli.

2. attarotta

Çok teşekkürler, sizler ile hem fikirim.
  3. attarotta

Evet okudum bu kitabı, ancak karavan gezi kültürü ile ilgili daha doyurucu olduğunu düşündüğüm rüzgarın getirdikleri kitap serisi favorimdir bir diğeri ise ilk rehber kitap niteliği taşıyan ve teknik anlamda doyurucu bilgiler içeren Yaşar Özcan Özalp in Karavan kitabı dır, şiddetle tavsiye...

4. attarotta

Yücel Bey katkınız için teşekkürler. Kamp ve karavan kavramları ne kadar farklı olsa da dediğiniz gibi çok yakın ilişkili kavramlar. Yalnız TAR2X 'in değindiği gibi kamp kültür tarihi çok geniş bir konu ve bu sebep ile ayrı bir başlık hakettiğini düşünüyorum.
  5. attarotta

Teşekkürler katkınız için. Evet bazı düzeltmeler yapmak gerek. aslında karavan kelime kökeni asurca değil, sümerce ve/veya akadça Harranu(Harranu-Harran-Kerwan-Caravan) kelimesinden geldiği belirtiliyor okuduğum 4-5 kaynakta. Bu da aslında Şanlıurfa şehrimizin ilçesi olan harran ile aynı kökten...

6. attarotta

Selamlar, tez çalışması değil. Ticari olarak bir kitap düşünmüyorum, çünkü bilgiye bedelsiz ulaşımın temel hak olduğuna inanıyorum. Avrupa ve Amerika'da konu ile ilgili güzel kaynaklar var. İlk hedefim bu yabancı kaynaklardaki bilgileri çevirerek buradan parça parça aktarmak. Böylelikle Dünya...

7. attarotta

Katkınız için çok teşekkürler. Sizler gibi büyük tecrübelere sahip değerlerin katkıları çok daha kıymetli. Size belediyeler konusunda katılıyorum, buna Gaziantep Belediyesi örneğini verebilirim. Gaziantep Belediyesi 2 sene önce karavan park alanı kurdu. Ve bu şehirde bir anda karavan...
  8. attarotta

Hoş gördük:) Çok teşekkür ederim ilginiz ve değerli katkılarınız için. Evet konu tarih olunca tabi çok eskilerden başlayacağız. Develer değil de sanırım atlardan başlayacağız: Türk olan veya içerisinde Türk barındıran İskit/Saka Uygarlığından. Yani aslında karavancılık kültürel kodlarımızda...
  9. attarotta

Merhabalar, Karavan/Karavancılık tarihi ile ilgili kitap yazmaya başladım. Şu an literatür araştırması içerisindeyim. Bu konu ile ilgili birçok yabancı kaynak mevcut. Özellikle Amerika da ve Avrupa da karavancılığın tarihsel gelişimi ile ilgili. Ancak Ülkemizde karavancılığın kültürel ve...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri