Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu sekilde kapalı hali küçük olup kamp alanında açılarak genişleyen karavan-çadır melezi araçlar benim de ilgimi çekmiştir hep. Arkamda devasa bir karavanla (büyük çoğunluğu hava boşluğu ) dolaşma fikri benim icin ters.
Benim aklımdaki ve nasip olursa yapmayı düşündüğüm proje ise "anti shanty"...
4.4.1 fresh Black olanın güneşi içeri geçirmeme özelliği sayesinde içi daha karanlık ayrıca benim eski modelde arkaya açtığım ek havalandırma bunda kendinden var. Eski modele göre sıcaklık konusunda daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Şu anda arpenaz4.1 kullanıyoruz normal olanı ve yazın çok sıcak ve durgun havalarda içi çok sıcak oluyor. Bu yüzden içteki odanın kapısına ilave tül dikerek havalandırma sağladım ayrıca odanın arka tarafını da yaklaşık 1 metre keserek oraya da tül diktim ki içeri giren havanın çıkışı olsun...
Eşimle evlendigimzden yu yana 15 yıldır her yaz çadırda kamp yaparız ve bu süreçte 2 oğlumuz da bizimle beraber oldular.. yukarıda bir arkadaş ne gerekli çoğu şeyi yazmış. Ben de bir kaç şey eklemek istiyorum. Küçük çocuklarla çadıra sürünerek girmek can sıkıcı olduğu için yüksek bir çadır...
Arkadaşlar 31 ocakta kayarken dizimin üzerine düştüm. Diz eklemimin çok hızlı ve sert kapanmasına bagli olarak ön çapraz bağlarda kısmı yırtılma, yan çapraz bağlarda zorlanma, kemite çatlama ve kemik iliği ödemi meydana geldi. Şu anda 2 ay geçmesine rağmen hafif bir şişlik ve ağrı var...
KOMPOZİT RÖMORK ÇÜRÜMEZ DAHA HAFİFİ YOK - Türkiye'nin ücretsiz ilan sitesi sahibinden.com'da - 180116515
Sahibinden de böyle bir römork var içini istediğiniz gibi yapabilirsiniz. İnternette trailer camper şeklinde aratınca yabancı ülkelerde oldukça popüler olduğunu göreceksiniz.
Traktör kullanan biri olarak, bu tarz 4 tekerlekli römorklar traktörle bile hızlı gidildiğinde sağa sola salınım yapıyor, eğer 90 100 km gibi hızlara çıkılırsa çeken aracı yoldan çıkarabilecek seviyelere gelebilir.
Bunun dışında salda gölünde kamp yaptık geceleri serindi ve çok rahat uyuduk. Hatta bir gece yağmura yakalandık hiç yağmur geçirmedi ve yemeğimizi de ön odasında yemiştik. Eğer bütçeniz sadece arpenaz 4.1 e yetiyorsa alın. Yok bütçeniz daha fazla ise husky biggles veya ferrino modellerine...
Sıcaklık konusu ise evet hava sıcak ve esinti yoksa içi hamam gibi oluyor bu durum belki tüm çadırlarda olabilir .
Arka pencere biraz küçük . On tarafı ne kadar açarsanız açın tam bir hava akımı sağlanıyor. Hatta gözümü karartıp arkaya bir fermuar diktirip ikinci bir kapı açmayı bile düşünüyorum.
Kusura bakmayın foruma pek girmedigimden mesajınızı yeni gördüm.
Biz yaklaşık 2 yıldır 5-6 kampta çadırı kullandık. Bizde de 2 çocuk olduğu için ilk amacımız geniş ve yüksek olması idi bu beklentilerimizi kesinlikle karşıladı. Bu iki yıllık sürede sadece bir polde hafif bir çatlama oldu onu...
Decathlon ürünü olan arpenaz 4.1 kullanıyorum. Kullanım alanı olarak gayet yeterli . Yalnız sizin yazdığınız bütçeye göre en guzeli husky bigless modeli. Yukarıda arkadaş ta tavsiye etmiş.
Yok daha baslamadim. Belki de 2 sene sonra başlayacağım. Şimdiden taslakları çizip ne lazım neresi eksik neresi fazla tasarlıyor ki başladığımda aklımda soru işareti kalmasın.
Arkadaşlar hayalimde kendi çekme karavanimi yapmak var ve bu konuda sık sık fikir değiştirsem de ana fikir aynı. 760 kg altinda ve ufak bir karavan olacak fakat gerektiğinde açılarak buyuyeçek ve hacmi artacak.daha önce yanları açılan modeller düşünüyordum. Şimdi de onu açılan bir model...