Ynt: 1.5 DCI 90 BG 4X4 YAKIT TÜKETIMI
Tartışmaya katılmak istemedim ama acizane bir kaç kelime yazmadan geçemeyeceğim.
Arkadaşlar Allah versin, kazancınız artsın daha güzel arabalar alın da....
Burda ki anlamsız yakıt ve marka tartışmalarını izliyorum bana komik geliyor.
Bir de alayamadığım ayda net 8-10-20 kazananlar bu kadar çoksa ve kazanmak bu kadar kolaysa kendimi geri zekalı sınıfına koyarım.
Netekim yollarda. bellerde son model ciplerden geçilmiyor....
Bir yerde hata var ama nerede...
Yakıt işleri malum...
Modaya uyup sıfır bir dizel aldım. Yerli 1.3 multijet... Fakat 3 TL olan mazot bir buçuk senede 4 TL oldu. Biz de dizel aldığımızla kaldık iyimi...
Dizelin benzinli motorlara göre yakıtı uygun gibi gözüksede, benzinliye alışmış biri için dizel tam bir dipsiz kuyu olduğunu anladım.
Dizeli kendi koşullarında kullanmak için bayağı çaba sarfettim. Çünkü alışkanlıklar zor bırakılıyor.
Uygun şartlarda dizel kullanamayan, benzinli motora alışmış yurdum insanı elinde turbo ile parçacılarda geziyor...
Yine marka, model, yakıt tartışmalarına dönersek...
Ben maliyenin yerinde olsam taksitle de olsa 50-100 bin övro verip cip alan herkesi mali inceleme altına alırım.
Bu ülkede, bu paralar dürüstçe zor kazanılıyor arkadaşlar.
Hala daha vergi toplanamıyor bu ülkede.
Dış açık yüzünden merkez bankası yeni önlemler alıyor. Millet para harcamasın diye kısıntıya gidiliyor...
Nereden gelir bu değirmenin suyu....
Zaten esnaf ve sabit gelirli vatandaş yakıttan telefondan dolaylı ve direk vergileri ödüyor.
Bu vergilerin toplam vegideki payı % 70...
Gerçek Gelir vergisi verenler ??????
Peki bu ciplere nasıl biniliyor yahu....
Bizlerin, yani Halkın burda yakıt ve marka tartışmasının anlamsızlığı ne kadar boş olduğu çıkarılamıyorsa....
Vay halimize....