Ynt: 1. Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (28-29 Haziran 2008)
Deep' Alıntı:
Selma selamlar,
Kendiniz için mangallık birşeyler getirmeyi unutmayın, genel olarak mangal yapıyor olacağız sanıyorum Kamp tecrübesi olmayan arkadaşlar da kamp için marketlerde satılan kapta hazır yemeklerden alabilirler, gayet pratik olur. Pazar sabahı gelecek arkadaşlar mutlaka iletişim bilgilerini bana özel mesaj ile göndersinler ki sabah saatlerinde eğer ki kampta çekmiyorsa telefonun çektiği bir yere çıkalım.
Kamp yerinde Turkcell ve Vodafone GSM hatları kullanılabilmektedir.
Nihayet 27 Haziran olan Tunus biletimi 29 Haziran olarak değiştirmeyi başardım. Cuma gününden sizlerle olmayı hedefliyorum. Olmazsa Migros buluşmasında tanışıp ertesi gün saat 9da Atatürk Havalimanında bulunmak zorunda olduğumdan sizin kaçtığınız ile İstanbula doğru yola çıkmak zorundayım...
Gölde kambur, pullu ve aynalı olmak üzere 3 çeşit sazan türü mevcut. Ama avcılığı henüz anlayamadığım bir sebepden dolayı 2 yıllığına yasak .
Ormancılar öğlen arası bir dolaşır ve gider (bu bilgiyi benden almadınız )
Bence de almış olmayalım ve yasak devam etsin, boşuna konulmuyor bu yasaklar arkadaşlar, türlerin üremeleri ve yterli sayıya ulaşabilmeleri için çoğalmaları gerekiyor, lütfen bu dengeleri gözeterek Doğa Dostu olduğumuzu kanıtlayalım.
Anlamakda güçlük çektiğim mesele, balıkda havyar zamanı çoktan geçti. Daha önceki yıllarda profesyonelce ağla tutanlara göz yuman zihniyetin 2 yıllığına amatör oltacıya yasak getirmesidir.
Ayrıntılar hakkında bilgi sahibi değilim, ama önemli olan türlerin sürekliliğini sağlamak olduğu için alınan her türlü önleme uymak gerekiyor, yoksa sonunda yine biz doğa dostları zararlı çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarabileceğimiz türleri kaybetmiş olmakla.
bu 3 cesit sazanın da turleri falan tukendiği yok arkadaslar. Yurdum cıvarındakı gollerde avlanmaları serbest zaten. Burada yasaklanmasının ardında rant kaygılı perdeler sezıyorum ama bılemem artık..