Ynt: 1958 Model Jeep ?..
Arkadaşlar sonunda bir araç buldum ve aldım sizlerden yorumlarınızı bekliyorum..
Araç ortalama 1 1,5 yıldır yatmaktaymış.... Üzerinde Ford Tanus 1,6 Motor bulunmakta... Motorda herhangi bir sorun bulamadı tamircim.. Ufak tefek parçalar değişti... (bujler, Buji kabloları, benzin hortumu, benzin otomatiği vs...) çürüyen hortumlar falan değişti motoru sağlam... Aldığım ilk gün ilk yolda kalma maceram gerçekleşti
Gemlik den Bursa ya getirirken benzinlikden çıkarken gaz telini kopardım
resmen bisiklet teli bağlamışlar bursaya kadar götürecek şekilde yaptırdım yenisini taktırdım bursaya gelince
el freni telinide koparmışlar onuda değiştirdim
akü yoktu yola çıkmadan önce gemlikde aküsünü değiştirdim vs.... şuanda parçalar akü ve işçilikle birlikte 430 tl masraf yaptım..
Kaportada herhangi bir çürük bulunmamakta pastapolij çektirdimmi yetecek...
Araçta branda yok bi iki brandacı ile konuştum ortalama 750 tl ye branda yaptıracam..
Koltukları değiştirmeyi düşünüyorum. Çıkma koltukara baktım çiftine 200 300 tl arası fiyat veriyorlar ve düz koltuk spor falan değil.. Spor yarış koltuğu düşünüyorum ama pahalıı geliyor uygununu henüz bulamadım.. Fiber koltuk döktürüp döşemeciye götürüp kaplattırmayı düşünüyorum... yaptığım kaba taslak masrafla ortalama 250 300 tl ye mal olacak gibi fiber koltuk.. Koltuk için önerilerini bekliyorum elinde fazla spor koltuk olan vs... varsa paylaşırsanız sevinirim uygun fiyata anlaşırsak bende fiber döktürmeye uğraşmam...
Şimdi fren ve elektirik kontrolüne sokacağım aracı... Oralar bana kaç mal olacak bilmiyorum...
Ön paneli komple değiştirmeyi düşünüyorum muhtemelen yeni saç kestirecem.. Göstergeler bozuk sanırım.. Gösterge sordum komple panele 360 tl gibi bir fiyat verdi bursada bulunan bi jeep aksesüarcısı ve çok pahalı geldi bana o fiyat... Netteki resimlerde gördüğüm panellerdendi 4 tane düğme ve klasik benzin hararet vs.. göstergeleri olanlardan... Ön panel için sizlerden tavsiyeler beklemekteyim..
Bursa da bildiğiniz parçacılar varsa yardımcı olursanız sevinirim.. şimdilik benden bu kadar yorumlarınızı beklemekteyim.
Dip not: Aracı şuan için arazide kullanmıyacağım off road için düşünmüyorum.. Off road ilerleyen zamanlarda düşünmekteyim...