1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,982
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

CJ nin once her yerini kopukle ilaclayip 15 dakika bekledikten sonra tazikli suyla komple didik didik yikanip temizlendi.







 

Etiketler
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Kurumasi icin gunese cekildiginde soyle 1 bakistikta sanki bana en az senin kadar bende sabirsizlariyorum yollara cikip seninle daglari taslari asmak istiyorum az kaldi sık disini der gibiydi.

 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

çoğu gitti azı kaldı usta.sabret.......................
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Monster,

Seninde dedigin gibi soyle gecmise donupte ise ilk basladigimiz gunden bu gune baktigimizda gercektende bu zaman diliminde bilgi ve malzeme kisitlamasiyla yapabildiklerimizin hicte azimsanilacak isler olmadigini gormek tum yorgunlugumuzu alip gidiyor lakin Mutlu sona yaklastikca Bizede elimizde olmadan ister istemez ayri bir Heyecan Stres ve Sabirsizlikta doruk noktasina ulasiyor.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Bozuk olan direksiyon amortisorunu sokup pegeotun 2 adet yeni amortisorlerin tek kulaklarini keserek birbirine kaynaklayip cift yonlu direksiyon amortisoru yaptik onceki sistemde S seklinde uyarladigimiz direksiyon rot kolu ise yaramayinca saglam cikmasini arayipta bulamadigim direksiyon rot kolunuda cok saglam olan sondaj celik milini kullanarak yeniden uyarladim.







 






Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Motor kaputu, rolbar, tamponlar, daschboard, on cam cerceve, koltuk ayaklari vs, ile son kontrollarda bittiginde CJ artik boyaya hazirdir.

 




Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

konuyu basından berı takıp ettım.muthıs bır calısma oluyor boyanmıs sabırsızlıkla beklıyorum.kolay gelsın
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Cagla,

Gercektende cok az isi kaldi lakin daha sirada hardtop var onu 1 muddet ara vermek zorunda kalacagiz Hayirlisiyla CJ bitip TUV den gecsinde gerisi sorun degil sonra olsada olur nasil olsa yaza girdik kisa kadar hardtopa ihtiyacimiz yok.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Alper bey,

Oncelikle İlgi ve Alakaniz icin Tesekkur ederim.
Boyanmis halini inanin bende cok merak ediyorum son 3 ayimiz geceli gunduzlu renk secimiyle gecti begendigimiz boya karisimini TR de bulamadik sonucunda boyanin formulunu İzmirdeki fabrika araciligiyla Amerikayla kontaga gecip TR de bulunan 2 ayri Sirketin yapabildigi en yakin karisimi bulabildik ayni karisim olmasina ragmen boya kalite nedeniyle birbirine yakin olan 2 ayri renk numune geldi ve aradigimiz rengi bulmustuk lakin diger karisima gore tam 3 misli fiyat farki vardi bizde uzunca dusundukten sonra mademki bu isler 1 kere yapiliyor diyerek pahali olan boyayi kullanmaya karar verdik suan rengi sormayiniz surpriz olsun bu konuda verebilecegim tek ip ucu turuncu tonunda olacagidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

O zaman herşey gönlünüze göre olsun demek kalıyor. Sizin tercihinizin Cj5 e çok yakışacağından eminim.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Sagolun Alper bey, baska aracta cok guzel durup CJ ye hic yakismayan renkler var İns. secimimiz CJ de guzel durur.
 



Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

CJ nin son kontrol macunuda atilarak zimparalandi ve carsamba gunu icin firin boya randevusu alindi.
Bugun motor bolumunu boyamak icin sokulen tum parcalar geri yerine takilarak motor calistirildi uzun zamandir hasret kaldigim o motorun sesi sanki Mozart'in 8. semfonisi gibi geliyordu kulagima.
Firin boya icin Burdura gidecegimizden yolculuga hazirlamak icin gecici olarak eski koltugu yerine taktik, on lambalar takildi, arka lambalar evde oldugundan bugun takamadik geri kalan gunu bos gecirmemek icin nezamandir aklimda olan orjinele nazaran daha guclu ve gorsel olan gergi kulesini yaptim yarinda motor kaputunu kolayca kaldiracak olan 2 adet amortisorleride gergi kulesine takinca tamamlanmis olacak.
Snorkelen hava filtre kazaninda civata deliklerini hazirlayip gecici olarak ortalikta kaybolmasin diye yerine monte ettim.