KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Aracımın boya işlemi bittikten sonra hemen elektrik tesisatını yenilemeye ve aylar önce aldığım
alüminyum folyolu mebranı döşemek için kolları sıvadık..
Elektrik tesisatını yenilemeden önce alüminyum folyolu mebranı pürmüz ile ısıtarak göğüse ve pedal altlarına
döşedim..Araç içine keçe veya halı döşemek istemiyorum..Yüksek su geçişlerinde araç içine
su girdiğinde keçe veya halı kurumuyor...Halının dış kısmı havalandırarak kuruyor belki ancak görünmeyen
iç kısın devamlı rutubetli kalıyor ve bu da araç tabanının sinsice çürümesine neden oluyor..
Elektrik tesisatı yenilenirken bende konsol ve torpido parçalarını elden geçirdim ve temizledim..
Kardeşim gibi gördüğüm sevgili Turan elektrik tesisatı ile ilgili işlemleri yaparken, bende, kalorifer tesisatının
içerisindeki toz tutucu süngerler tamamen çürümüş olduğundan bunları yeni süngerle tekrar yaptım
ve bazı yerlere de filitre vazifesi görmesi için sünger ilavesi yaptım.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
Alüminyum folyolu mebranı kaplamak tam iki günümü aldı ve inanın ellerim hem yandı,
hem de şişti..Ancak içime sindi bu işlem hem ses izolasyonu için,
hemde motordan ve şanzumandan gelen sıcak havanın azaltılması için..
Araç boyadan çıkmış olsada ben pasta cilayı tüm işlemler bittikten sonra yaptırmaya karar verdim..
Araç üstü sepet montajından önce sadece araç tavanına pasta cila attırdım ve daha sonra
sepeti taktım..
Geçtiğimiz cuma günü aracımı ilk kez sanayi dışına çıkarabilmiş olmanın mutluluğu içerisindeydim..
Ancak plakaları daha takmadığım için gezi amaçlı değildi bu kaçamak
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
Bu hafta umarım döşemecim verdiği sözde durur ve araç içi döşeme işini sonlandırırız..
Sonrasında ise ufak tefek elektrik işleri var..Tamponlarin montaji ve
ön koruma demirinin takılması ile plakaları takarım umarım festivale kadar...
Bu arada mayıs ayı içerisindeki bir Ankara ziyaretimde internetten bu günlük vasıtası ile tanışma fırsatı bulduğum ve
bir çok ortak yönümüzün olduğunu yavaş yavaş farketmeye başladığımız Hakan abinin Patrolü ile de tanışma fırsatım
oldu ve Ankara da mühye köyünde ufak bir gezinti ile benim aracımdan Turbo SD33 ' ün farkını çok daha net anlamış oldum..
Benim aracım düz dizel ve Hakan abinin aracı Turbo dizel..
Görselleri sizlerle de paylaşmak isterim..
Cevdet bey merhaba;
Alüminyum mebran görüntü için olmaz...Zaten üzerine pvc döşeme veya halı olması gerekir..
Ama genede siz bilirsiniz tabiki..
sevgiler
Bugün döşemeciyle görüştüm ve yarın araç içi döşemesine başlamak için anlaştık..
Aracımın arka yanlarında bulunan sürgülü camların fitillerine yaklaşık 5 kutu silikon gitmişti geçen hafta..
Tamamen kurumasını beklediğim için bugün camlara bir su tutayım dedim ancak yan camlar camın oturduğu çerçeve içi fitillerden
oldukça fazla su alıyor Döşemeci işi yattı yani..Öncelikle suyun araç içine girmesini engellemeliyim..
Umarım yarın halledebilirim......
Cevdet bey merhaba;
Alüminyum mebran görüntü için olmaz...Zaten üzerine pvc döşeme veya halı olması gerekir..
Ama genede siz bilirsiniz tabiki..
sevgiler
Dün döşemeciye arac bırakamamanın verdiği üzüntü ile bugün sabah erkenden
su alan yan camlarla ilgilenmek adına sanayinin yolunu tuttum..
Yan cam cercevesindeki su giderlerinin yeterli olmadiği ve cam üzerinden cerceve dibine biriken suyun tahliye olamadığından
dolayı aracın içeriisine girdiğini gözlemledim...
Sonuç olarak çerçeveye daha kalın fitil takıp bir kaç tane daha su gideri açarak su alma problemini ortadan kaldırmış bulunuyorum..
Yarın sabah erkenden döşemecideyim
Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik misali sonunda döşemecideyim sevgili günlüğüm ve değerli arkadaşlar..
Araç içi, kapı içleri, koltukların döşenmesi ve zemin döşemesinden sonra ufak tefek işlerle bu ay sonuna kadar
işlerimi bitirmeyi düşünüyorum..Ondan sonra da ufak tefek işlerle yaklaşık 6 aydır süren bu restorasyon işi sonlanacak umarım...
Cevdet bey bence bizim kullandığımız bu tarz arazi araçlarının iç döşemesi için halı
veya keçe kullanmak ıslandıktan sonra kurumamasından ve nem tuttuğundan dolayı iyi bir yöntem değil..
Tabiki bir çok araç fabrikasyon olarak halı tarzı döşeme kullanıyor araçlarda ama bence plastik veya pvc ile
kaplatmak araç sağlığı ve çürümelere karşı daha iyi bir yöntem..
Eğer sizinde aracınızın taban döşemesi ıslak kalıyorsa bu yöntemi tercih edebilirsiniz..
sevgilerimle