1986 Land Cruiser için Yorumlarınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahsinbiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,891
Ynt: 1986 Land Cruiser için Yorumlarınız?

Çağlar bey afedersiniz bu şimdi bana neyi anlatıyor çahiliyetimi affedin hangi değerlere bakarak değerlendirme yapacagım şu an benim için belli rakkamlar ama neyi ifade ettiği konusunda bir fikrim yok şu dişli oranı olur yada olmaz şunu kaldırır yada olmaz gibi başınızı ağartıysam kusura bakmayın şimdiden teşekkürler

Etiketler

Ben de merak ettim 41-20 olarak ayna mahruti diş sayısı mı, yoksa tam numara parça katalog numarası mı?

37,9 gözüküyor ayna mahruti değeri..

bizim 80 kasalarda ise 41,10 dur.örnek

yani gönderdiğim resimlerde en baştaki numaralar parçanın fabrika kodu

hemen sonrakiler aracın kasa ve donanım tipi (bj70 veya 75 kasa lx versiyonu gibi)
sonrasındaki aks kodu
en sondaki de dişlinin oranları..

selamlar.

Teşekkürler bilgi için dikkatimden kaçmış.
39/4=4.11 ayna mahruti oranı.
Erkan Bey sizin aracın benzinli modelinden bir arkadaşımda var. 33/12.5/15 takılı. Aracın önceki lastiklerle halini bilmiyorum ama araç biraz hantal.
Şu an da çekişi yolda ve arazide size yeterli geliyorsa 235/85/16'ya geçiş yapabilirsiniz. Yürüyen kaldırır, çekişte de bir miktar kayıp olur. Eğer çekiş düzelsin derseniz son hızdan kaybederek orijinal lastik ebatına göre oranlayacağını yüksek oranlı bir ayna mahruti takımı edinebilirsiniz pratikte.
Yani orijinal ebatla takılan lastiğin ebatının çap olarak farkı size ne kadar daha yüksek ayna mahruti oranına ihtiyaç duyacağınızı söyler.
Jeep XJ, ZJ serileri veya son jenerasyon benzinli motorda VX 80'in belki çekiş kaybı çok hissedilmez ama daha büyük çaplı lastikte sizin aracınızda sorun olabilir.
Pratik böyle ama 4.50, 4.80 veya 5.?? gibi ayna mahruti oranları var mı yurtdışında o konuda bilgim yok.

siz 235-85-16 sormuştunuz sanıyorum buda 31,7 inch değere tekabul ediyor.
birde 255-70-16 ya göre nekadar yükselir demişsiniz sanıyorum.(bu lastikte 30 inche tekabul ediyor.)

255 -70-16 lastik özellikleri

yarıçap 381,7 mm
çapı 763,4 mm
çerçevesi 2398,3 mm
yanak yüksekliği 178,5 mm

235-85-16 lastik özellikleri

yarıçap 403,mm
çap 805,9 mm
çerçevesi 2531,8
yanak yüksekliği 199,8

bu hesaba göre yarıçaplarda 21,3 mm.yükselme var. 2,1 santim yani.. değermi değmezmi siz karar verin.

kullandığınız lastik 30 inchken yeni düşündüğünüzde 32 inche yakın bir değer oluyoryakıt,çekis bir miktar farkettirir.

bence düşündüğünüz lastik diferansiyel oranları ile ilgili bir sorun yaşatmaz.

selamlar.

Ben de tam bu ara hesaplama yapıyordum. Aradaki fark %5 kadar çok fazla çekiş kaybı yaşatmaz.

onur bey aynı anda yazmışız.

bu araçlar için hertürlü ayna ,mahruti oranları satılmakta özellikle amerikada ama fiyatlı parçalar.

dediğiniz doğru, biz 4500 motorda bile bir büyük lastik taktığımızda aracın gidişini ve yakıtını etkilerken, büyük ebat bence bu aracı etkiler.

2,4 benzin lpgli 4runnerımda 33-12,50 15 lastik kullanıyordum ayna mahruti standart haliyle..yokuşlarda 50-60 a kadar düştüğümü bilirim.

tamam fiziken ve işlevsellik açısından (diflerin yükselmesi,iz genişliği vs.) büyük lastik herzaman etkileyici ama getirdiği kadarda ,götürür benim fikrim.

selamlar.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler aydınlatıcı oldu bir sorum daha olacak kızmazsanız eğer lastık ebatım 255x70x16 şayet küçükse tahmınım orjınal lastık ebatı 75x16 olda km saatım 90 gösterirken gerçekten 90 km hızlamı gidiyorum yoksa daha düşük yada daha mı hızlı

eğer orjinaliniz 75-16 ise
şimdi kullandığınızda 70-16 ise
göstergeniz %3,2 fazla gösteriyormuş..
yani 100 gösterirken siz 96,8 ile gidiyormuşsunuz ...programın dediği bu

Aracınız çok güzel bir araç ama ne yazık ki piyasada sayıca az ve modifiye parçası yok gibi.
Mercedes G serisinin yanında, bu aracında 90'lı modellerinin bolca olmasını dilerdim yurdumda.
Bulgarlar sizin aracın biraz daha yeni modellerini en üst limitlerde modifiye edip, en üst limitlerde yarışıyorlar Balkan Trophy yarışlarında.
Kolay kolay da kıramıyorlar...

bahsedilen araç benim araçsa teşekkürler parça ve modifiye konusu bahsettiğiniz gibi ama seviyorum seviyorum ulannnnnn ;D ;D ;D ;D ;D