1986 Suzuki Samurai'a Yaptığım İyilikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mecnunbalci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,147

Ynt: 1986 Suzuki Samurai'a Yaptığım İyilikler

arkaya 2 tane led çalışma lambası monte ettim.

güneş enerji paneli montaj ayakları köşebentten yapıldı ve metalik griye boyandı

2 adet 20w lık güneş enerji paneli paralel bağlandı

çinden sipariş ettiğim engine start-stop düğmesi geldi.

bu akşam boş durmadım. 0.50 mm sacdan arka teker üstü kutu tabanı ve iç yanı

saclar birbirine punta makinesi ile tutturuldu. yerleştirildi. aradaki boşluklar daha sonra sprey köpükle doldurulacak

alüminyum dış tarafı çekiçle büküldü, akıllı vida ile kutu saca ve kaportaya sabitlendi. oynama hareket sıfır. yine de boşluklar sprey köpükle doldurulacak.

bagajda tüpün etrafında dağınık duran malzemeleri bir araya topladık

bagaj kapısı döşemesini alüminyumla değiştirdim

arka makas küpesi daha kalın ve uzunlarıyla değiştirildi. eskisinden 2 cm daha uzun ve eskisi 3 mm iken yenisi 8 mm kalınlıkta

burçlar fiber olanlarla değiştirildi

bu arada Adıyaman yolunda az yakan tüp beynimle 115 km/sa hız yaparken

ortaya konsol yerleştirildi

8li led sislere sacdan muhafaza yaptım

siyah sprey boya ile boyandı

nasıl durduğuna bakıldı

önlerine şeffaf silikonla cam monte edilip akıllı vida ile kaputa yerleştirildi

içeriden görünüşü, pek de görüşü engellemiyor

dışarıdan görünüş

sökülebilir çeki topuzu
çeki topuzu hazır, ayağı Made in Mecnun
silmenin büküleceği taraflara yarıklar açılır

büküldükten sonra açılmasın diye kaynaklanır

boşluklar silmeyle kapatılır içeriden kaynak yapılır

tampona kaynaklandıktan sonra siyah sprey boya ile boyanır

sağ arka 4 aks bijonundan 1 ini kırmışım. bugün yani cumartesi söktüm ki diğer biri de diş sıyırmış yalama olmuş gevşemiş. bende 4 ünü söktüm, yerine 4 tane yeni daha kalın ince diş çelik civata takıp kaynak yaptım. elim değmişken kampanada da tipini beğenmediğim 2 bijona da salça oldum. onları da daha kalınları ile değiştirdim. römork takılması için çeki topuzundan sonra priz de konulmasıyla uğraştım. römork elektrik bağlantısı için dişi prizin oturacağı ayak silme demirden yapılıp tampona kaynaklandı.

siyah sprey boya ile boyandı

dişi priz yerine monte edildi

ayak için silmeler kesilirken sol baş parmağımızı da avuç taşlama ile kestik

tepe sis farlarının ampullerini led olanlarla değiştirince verdiği ışık sarıdan beyaza dönmüştü. hiç öyle fotoğrafı yoktu

kargo dahil 67 TL'ye aldığım hazır sepet. bugün geldi monte ettim. şimdi neden sen yapmadın diye sorabilirsiniz. kaynak makinem ayarsız olduğu için ince malzemeleri kaynak yapamıyorum. deliniyor, kesiliyor. o yüzden sağlam bir şey yapayım desem, 3-4 kişiyle kaldırılıp yerleştirilebilir çok ağır bir şey ortaya çıkacaktı. bu çözüm daha mantıklı

genel itibariyle el emeği göz nuru olmuş. o kadar çok işçilik ve detay var ki hepsine yorum yapmak mümkün değil ancak genel itibariyle beğendim ellerinize sağlık. belirtmeden geçemeyeceğim her fotoğrafta gözümü tırmalayan iki detay var. birincisi snorkel çok uzun ve araçtaki diğer işler ile kıyaslanınca biraz basit kalıyor ikincisi ise kaput üstündeki sepet bir türlü gözüm alışmadı. jantların ters çevrilmesi ofset katmış dodiklerle uyumlu hale gelmiş ancak temizlik boyası istiyor sanki. kaportayı hiç acımadan birçok defa deldiniz yağmurlu geçen şu günlerde hiç sıkıntı yaşanmadı mı ? araç içerisine özellikle konsola orjinal fikir ve tasarımlarınızın geleceğini umuyorum. devamındaki çalışmalar için kolaylıklar diliyorum.
son olarak sormak istediğim birşey var, çin alışverişlerinizi hangi siteden yapıyorsunuz? ufak tefek bir çok şey gördük, özellikle stickerlar falanda var kargo ücreti nasıl oluyor?

öncelikle sağolun. şnorkel ileride yapacağım roll-cage için tam uyumlu olacak. şimdilik göze uzun gelebiliyor kaput üstü sepet ise tamamen av için tavşan, keklik, tilki vs. taşıma amaçlı. jantlar içinde tel fırça ağızlı spiralle temizlenecek ve sonrasında boyanacak. ya mat siyah, ya turuncu. torpido sökülüp tümüyle el emeği yeni bir torpido yapılacak. samurai larda devir saati yok. yeni torpidoya devir saati, dijital dış termometre, dijital su sıcaklık göstergesi, start-stop düğmesi, eğimmetre, geri görüş ekranı, navigasyon, şalter, saat hep gömme olacak inşallah. alışverişleride aliexpress.com dan yapıyorum. fiyatlara kargo dahil olanlardan, olumlu yorum almış satıcılardan tercihte bulunuyorum.

slm resimler genelde ilçe müdürlüğünün önünden ?

memnun oldum bene tuşba ilçe müd ziraat mühendsi