Murat bey,
Öncelike foruma hoşgeldiniz. Bildiğim kadarı ile yanıtlayayım. Abilerim eksikleri / yanlışları düzeltir.
1- Aracın durumuna, motorunun, içinin, dışının kondisyonuna göre fiyatı değişir. Klimalısı, sunroof'lusu pahalıdır. 94 model bir RRC için sahipleri genelde 10-20 arası fiyat talep ediyorlar. Ederi sizin cebiniz ve satıcının "satma isteği" arasındaki ilişkiye göre şekillenecektir.
2- Çok emin değilim, ikinci el araçların satışı noterlerden alınacaktı. Eğer bu yasa yürürlüğe girdiyse masrafı azalmıştır. Trafik kaskosu, ruhsat değişimi felan 300-400 rahat tutar. Noter bu yaşta bir araç için heralde 300 civarı alırdı.
3- Almayı planladığınız araç 90% ihtimalle 3.5lt hacme sahip. Piyasada Amerikan versiyonları da var, onlar 4.2lt. 3.5lt olanı 2008 yılında 1338 YTL yıllık bandrol ödüyor. Ancak aracın kasko değeri olarak gösterilen rakam 27000'den düşükse, bu bandrol bir alt dilimden ödenir.
4- LPG markası öneremem ama sıralı sistemin yakıt masrafını yarı yarıya azalttığını görmüştüm. Sıralının zararları hakkında bilgim yok, eski tip olanları zamanla akışmetreyi bozardı.. bu yeni tip LPG sistemleri hakkında tecrübem yok.
5- Parçaların sıfırını en uygun Kayalar Oto, Yedpa - İstanbul'dan alırsınız. Yan sanayi çok yok. zaten tavsiye de etmem. Çıkması için İkitelli ve Ankara (ostim, ivedik) taraflarına bakabilirsiniz. Forumun Offroad başlığının altındaki Servisler kısmında bazı bilgiler mevcut.
Aracı alacaksanız da, tanıdık olsun olmasın, mutlaka en az bir yetkili Land Rover servisine ve bir de ustaya gösterin. İyi günler.