Ynt: 1997 Model Grand Cherokee Hakkında Düşünceleriniz
Selamlar
Bu forumdaki samimiyet inanın mutluluk verici, Forumda herkes birbiriyle yarışmak birbirini yenmek yerine doğada beraber olmayı paylaşım ve yardımlaşmayı seçmiş erdemli bir
davranış ortaya koyuyor.
Uzun yıllar önce yarışırken bunun tam tersi bir ortamda idim amaç saadece en hızlı olmak geçmekti.
motor mekanik ve modifiye bilgim fena sayılmaz . bahse konu aracın kapısını actım içine baktım , etrafında bir tur attım. Hayırlı işler dedim gittim. O aracı teste soksam bilgimden şüphe ederdim.
araç bakarken kıstaslarımı forumun başka bir yerinde yazdım konu başlığı: Konu: Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 Motor Ömrü (Konuyu 2800 Kişi Okumuş) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18046.new;topicseen
Bu arada 4*4 konusunda acemiyim bir kere araç yüksek ben asfalta paralel bakmaya alışmışım şu an toyota corolla bana yüksek geliyor
4*4 özelliklerini de bu forumdan ögrendim ve forumdaki herkese teşekkür ediyorum burası 4*4 okulu gibi.
ögrendiklerim ve bilgim ışığında.
1- Araçta Lpg çok büyük ihtimalle olmayacak bence bu güzel bir konu başlığı olur.
2- vj 5.9 ilk tercihim nadir araç biraz zor, durumuma göre vj 5.2 de bakıyorum
3- Fiat kıstasım özetle ucuz bir 5.2 buna 2500 tl. şanzıman 7-8000 tl gibi motor mekanik için ayırmayı (boya kaporta düzgün diğer aksamlar masrafsız ve çalışır vaziyette ise)
ve böylece kendi topladığım bildiğim bir aracı daha içim rahat sürme şeklini secebilirim. Yani içinde olduğum bir araçım olur.
yada bana söylenen ne ise o kadar bildiğim bizzat hiç yerine hiçbir bilgi ve katkım olmayan dışında olduğum bir aracım olur. bunda biraz da olsa tedirginlik vardır benden istediği parayı alamaz olabilecekleri mümkün mertebe düşerim. Bu hem şoför mahali hem 2.5 kuruş demek değildir.
4-Her iki durumda da çok kapsamlı test mekanik kontrol ve 4 teker bakım yaptırırım aracı alırsam ilk işim bütün sıvıları değiştirmek olur.
özet le düşüncem bu şekilde, ilgi ve alakaya teşekür ederim.
saygılar.