Ynt: 2000 WJ Ön Şaft Arıyorum
Cihan Bey,
Dun ogleden sonra bu konu ile ilgili Şaşmaz'da uzun uzun arşatırma yaptım ve çeşitli ustalar ile görüştüm ve farklı fikirler aldım.
Ortak karar; hem on hemde arka şaft için ÇIKMA ürün kullanılmaması yönünde. Hiç bir usta bunu cok mecbur kalınmadıkça kullanılmasını tavsiye etmiyor. Bu yolun kalıcı çözüm olmadığına inanıyorlar.
İkinci nokta, WJ kasalar için ön şaft probleminin kronik bir hastalık olduğunu iletiyorlar. Şaft boyunun kısa olmasından dolayı herhangi bir balans işleminin cok fayda etmeyeceği, muhtemelen on ve arka bağlantı parçalarının değişmesinin problemi bertaraf edeceği gene ortak karar.
Bu durumda yaptığım araştırmalar sonucunda internette Florida'da bir firmanın bu on ve arka parçaları tek tek sattığını buldum. Muhtemel başka satıcılarda vardır.
Denemek adına bir takım on ve arka parça getirteceğim ve değişime gideceğim, sonrasında ne olur hep beraber göruruz.
Cihan Bey,
Sizin sorunuza gelince, sorun arka şaftta olduğu için, bunda bir balans iel bir mıktar fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu düşüncemde sadece dinlediğim yorumlardan çıkardığım sonuç.
Şaftın boyu uzun olsa balansında bir problem olabilirdi demişti bir usta, eh sizinkide arka şaft olduğuna gore bu kritere giriyor derim. Bence usta bir şaftcıya gosterip fikir almanızda fayda var derim.
Saygılarımla,
Burak Dirican