Merhabalar,
Cevap vermekte geciktim; Levent'in attığı fırçanın da
etkisiyle biraz yol alıp öyle yazayım dedim. Forumlarda okuduklarıma göre bir senede lpg'yi amorti ederim gibi gözükmekte. Yine formlarda okuduğuma göre usta önemlidir uyarısıyla, bir arkadaşın tavisyesiyle Maslak Gazman'da Pavel ustaya gittim. Doğma büyüme TR'li ama rus kökenli, esasen elektronikçiymiş. Enteresan birisi. Bir taksici vardı orada 550 bin km yapmış gazla, benzinle o kadar gitmezdi motor dedi. Pavel Tartarini öneriyor. 2750 TL fiyat verdi. Araca bir zarar vermeyeceği konusunda emin. Adam bende güven uyandırdı. Ancak...
Bizim araçlarda benzin deposunun stepnenin altında olmasından dolayı simit depo takılamıyormuş, mmo sızdırmazlık onayı vermiyormış dedi ve yıkıldım! Koca bir silindiri, arabanın en beğendiğim yönlerinden biri olan büyük bagajında istemiyorum. Bunun bir yolu yok mudur? Tartarini iyi midir? Pavel'i tanıyan var mı?
Bu arada ben tamir etme vs işlerinden kendi çapımda anlarım. wjjeep.com sitesindeki bilgileri kullanarak vites konsolunu söktüm ve oradaki zayıf aydınlatmayı değiştirdim, yerine led taktım. Ayrıca sürücü aynasının kapanma mekanizmasını tamir ettim (gibi). Bu tür operasyonları burada ve arazideyiz.com'da paylaşacağım. Vites konsolu aydınlatması değişebilir bir parça değil komple alıyor ya da çıkma buluyorsunuz ve de 110 V AC ile çalışıyor, voltaj konvertörü var, ilginç...
Yarın Maslak prins bayii ile görüşeceğim. Simit depo olayını çözersem gaz alemlerine gireceğim, hayırlısı.