Bu arada aracımla ilgili bazı problemleri aktarmak istiyorum.
Öncelikle aracımda kalörifer ile ilgili bir sıkıntı oldu, hararet 90 a gelmesine rağmen ısıtma derecesi çok düşük. Benzinden LPG ye geçmesi de çok geç oluyor. Bu olay aracı alıp, devirdaim tve termostatı değişince antifriz koyduktan sonra oldu.
Tahminimce yeni antifriz kalörifer peteğinin içindikeki korozyonu söktü ve tıkama oldu.
LPG servisi geçiş derecesini konrol etti ve 30-35 derecelerde geçmesi gerekiyor dedi. Bu da peteğin tıkanmış olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Peteği direk değişmek yerine araç üzerinde temizlemeyi deneyeceğim.
Bir diğer sorun, muhtemelen sinyal kolunda arıza olduğu için alt sisleri tavan üztü lambaların düğmesine bağlamışlar.
Ben o tuşu iptal ederek yanyana iki tane ışıklı düğme ile ayırdım ve ayrı ayrı role taktım. Bunun için ilerleyen zamanlarda orjinale dönmek istiyorum ama düğmenin olduğu göğüs kuşığını deldiğim için yenisini nereden bulurum onu bilmiyorum.
Aracın şanzıman ve diff yağlarını değişmek istiyorum. Arka LSD olduğu için ayrı katkısı varmış. Ön için birşey gerekir mi?
Bir de LSD içinde balatalar var dediler. Acaba bunun periyodik bir bakımı var mıdır? Yoksa arzı vermediği sürece binmek mi lazım?
Bagajdaki changer çalışıyor fakat teybin CD ünitesi error veriyor. Acaba içinde sıkışma mı oldu? İçeri CD almıyor.
Söküp bakmak istiyorum. Teybi sökmenin pratik yolu var mıdır?
Ve beni en çok rahatsız eden kısım..
Direksiyonda bir boşluk var, tur boşluğu değil. Simit ile mil arasında. Sanki simitin somunu sıkılmamış gibi.
Aldığımda satan arkadaş yaptırmak istediğini, fakat vakti olmadığını söyledi. Torna işlemi ile yapılacağını söyledi.
Aynı sıkıntıyı yaşayan var mı? Aşınan parçanın ne olduğunu bilsem belki tamir yerine değişim yapardım.
Bu arada bu araçların çıkma parçalarını bulabileceğim yerler nerelerdir? Misal olarak göğüsteki havalandırma ızgaralarından ikisinde kırık var. Servis elimde yok ama getiririm diyor.