KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
abi ben arka tampon gittigi yere kadar gitsin diye bekliyorum.. orhan ustaya mı yaptırıyorsun?
birde sen arka tarafa çeki baglantısı yaptım demistin, onun bir fotografını gonderirmisin abi bana? ben baktım uygun yer bulamadım altta..
Ömer bey yazıncaya kadar kendi bildiklerimi yazmak istedim..
Tanpon konusunda bana gore TUV'de arac orıjınallerini tam olarak bilemediğinden ciddi bir commenti olmuyordur.. geçen yıl benim vinç tanponunada bir soru gelmemişti.. dolayısıyla iş makinalarında öyle özel durum varsa bilemem tabii ama tanponun ruhsata işlendiğini bizim camiada hiç duymadım...
Vinç konusu biraz daha özel... bende ( Defender için ) çekindiğimden vinci sökerek muayeneye gitmiştim ama TUV deki görevli teknikere sorduğumda o sizin kendi aracınızı kurtarmak için ekipman bizi ilgilendirmezdi sökmeseydiniz bile demişti... ( ruhsatda benim araç Arazi Aracı görünüyor ) yinede istasyondan istasyona bu yorumların farklı olduğunu sitedeki farklı forumlarda okuyoruz.... (vinç için ön ve arka Tanpondan max.8 cm'lik ek bir çıkıntı toleransı olduğunu bir ara duymustum )
tek sıkıntı allah vermesin bir kaza anında ne olur acaba. ruhsata işleniyormu diye. ? merak etmem tamamen olası bir çarpışmada karşıya verilebilecek hasar. internetten bir avrupa tüv e bakayım . acaba bişeyler varmı.