Gezilerinizin çoğu kamp dışı dağ, bayırda, gizli koylarda günlerinizi geçirmeyecekseniz Çamaşır makinasını her gün kulllanmayacağınızı varsayarsak ; akülere ve onu detskleyecek diğer ünitelere yatırım yapmak yerine 3 günde bir kampa girmek ve oradaki 220 V elektriği kullanarak makinanız çalıştırma ,atıklarınızı boşaltmak gibi temel ihtiyacların giderilmesi dahil kapm nimetlerinden yararlanmak ilk yatırım maliyetinizi düşürmezmiydi?
Yok ,kamplarda hiç kalmayacağım diyorsanız 2 KVA lık sesiz mini jenaratör alıp çamaşır makinası yada ısıtıcı ocak kullanımınızıda doğrudan jeneratör üzerinden çalıştırmakta ilk yatırım maliyeti olarak biraz daha ucuza gelir.100 Ah mutlu Jel akü fiyatı ile 2,5 KVA jeneratör fiyatı yaklaşık aynı.
jeneratörün ayrı faydasıda panellerden yeterli verim alamadığınızda akülerinizi jen. üzerinden dolumunu da yapabilirsiniz.
jenaratörü araç arkasına yapılacak taşıyıcı platform üzerinde sabit olarakta kullanabilirsiniz.
Eğer ben ç.makinası ve ısıtıcılı ocak kullansaydım 3-4 günde bir kampa girerek ilk yatırım maliyetimi artırmazdım.
Yada jen.alır ilave fahiş fiyatlı jel akülere, büyük kapasitel invertere ve daha fazla panele yatırım yapmazdım.
Tercih ve emek sizin.keyfini sürecek olanda sizsiniz.
kolay gelsin.