Ynt: 2011 Yaz Mevsiminde B.Ağrı Tırmanışı Yapalım mı.?
hasan110' Alıntı:
Ağrı dağı na Temmuz veya ağustos aylarında çıkmak için gerekli malzeme listesi yazarsanız (Donanım ,giyim) Gitmek isteyecek arkadaşlara faydası olur.Kabaca araştırdım sıfırdan malzeme düzmek 4500 tl ye ulaşınca durdum. ;D
Murat Bey :Askerde hava indirmedeydim paraşütle atladığımız irtifa yükseklikten sayılmıyor değilmi: ;D ;D
4500
Normal ,
Paraşüt ile çıkılan pek sayılmaz Hasan bey. Hile yapmak yok.
En önemli malzeme zannımca, bu yükseklik ve uzun soluklu bir gezi için anlaşabileceğiniz çadır partneri diyorum.
Madde Madde liste yapmamı isterseniz.;
1 – Tam Çarşak Bantlı – Tam Taban Dağ Botu
2 – Kaliteli bir Tozluk ( Astarı olması tercih sebebidir.)
3 – 3K – Kask , Kazma ve Krampon
4 - Kamp yüklü tırmanış olsa da olmasa da bir Çift Baton
5 – Çift Girişli – Bagajlı – Çift Katmanlı 2 kişilik Çadır. ( Tercihen alçak tavanlı 105 – 110 cm.) + Alimunyum Poller.
6 – Kaliteli bir Uyku Tulumu ( -18 / -25 Derece )
7 – Tam Takım Goretex ya da muadili dış katman kıyafetler.
8 - Polar ya da Yün Orta Katman ( Pantolon - kazak (önden fermuarlı) – mont
9 – Termal ya da Saf yün içlikler.
10 – Balaklava – Bere - 2 Çift Eldiven ( Biri Goretex Tek Parmak olmalı)
11 – Uygun bir tapi mat ( Plaj Hasırı + Alüminyum plaj minderi + Tapi Mat ) – Fazlalık tüm giysiler poşetler içinde tulumun altına sermeli.!
12 – Benzin Ocağı + Alkol Ocağı ( 2 kişi olduğunuzu unutmayın. Hoş 1 ocak 4 kişinin işini de görür ya.) Alkol yedek ocağınız olacaktır.
13 – Uygun ağırlıkta ve kullanım tecrübenizin olduğu mutfak seti. (Kamp Tencereleri)
14 – İki adet kamp çantası (60 + 15 Lt ve 45 Lt.). Büyük olan katırlarda iken diğeri yürüyüşte su ve ara öğünlerinizi taşımanızı sağlayacaktır.
15 – Güneş Gözlüğü – Yüksek Koruma Faktörlü Güneş Kremi – Vermidon – Asprin – Kas Gevşetici
Kamp Yemekler için ehem ayrı bir konu başlığı açmak gerekecektir.
Son olarak B. Ağrı zirvesi yapmamış olsam da 10 yıldır onlarca çıkışa ait raporları - Kitapları okumaktan sanal oalrak kaç kez zirve yaptım kimbilir.
;D