doganın içinde olmak biraz sefil hayatı, bazen elektrik sudan uzak olmayı bazen de yalnız kalabilmeyi gerektiriyor bana göre.Yani hem kalabalık olmayan hemde imkanları olan tabiatta bir yer bazen zor olabilir.Helede Karadeniz gibi kamp alanları kısmen sınırlı bir bölgede.biz uzungöl, ayder gibi kısmen kalabalık ve imkanlar olan yerleride denedik karagöl, maçahel , pokut yaylasının en üst noktaları gibi asfaltın gitmediği bakir bölgeleri de.Ben belli şartları sağlayan dogal kamp alanlarını tercih ediyorum.Özellikle de karadenizde yazın göç edilen yayla bölgeleri ancak burdaki en büyük sıkıntı karadeniz yaylalarının özellikle bakir bölgelerine ulaşım helede binek araçlarla oldukça zor yada imkansız.yaylalara minübüsler gitse de bu sefer eşyalar konaklama farklı sıkıntılar verebiliyor.o zamanda araç değiştirip özgürce istediğiniz yere gidip kalacak araçlar bakmaya başlıyacaksınız bütçeniz dahilinde.
Şurası demek yerine bence bildik, göz önü ve belirttiğiniz imkanları olan kamp süreçlerinden başlayıp zamanla tecrübe ve bilgi kazandıkca daha bakir bölgelere doğru kayabilirsiniz.Forumlarda fazlası ile rota ve kamp alanı seçeneği var.
Bu bir süreç, doğal yaşam, kamp öyle bir tutkuki önce çadırla yurt içinde başlayıp, şuan benim planladığım gibi ailecek yurtdışı çadır kamp planları yaparsınız, ilerisi içinde gözünüzü karavanlarla dünya denen ufukları keşfetmeye dikersiniz.
Yolunuz açık, şansınız bol olsun.
Sent from my iPad using Tapatalk