KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhaba,
Aydın Jeep konusunda gerçekten 1 numara.
Şöyleki,belki İstanbul da çok gösterişli araçlar çıkabiliyor ancak Aydın ve ilçesi Çine de ben 94 yılında 7 adet Cj5 1 adette Cj6 topladım Marmaris te rent yapmak amaçlı o tarihlerde Çine de ihaleci Mustafa Kömürcü vardı yanlış hatırlamıyorsam ondan almıştım motor şanzuman ve defransyel muayyer olarak 1 ay diye girdim sanayiye 3 ayda zor çıkmıştım.
Km saatleri ve motor numarası çakmak için Aydın merkeze gitmiştim 2 kez.
Hey gidi günler hey
Sanayide kala kala insanlıktan çıkmış,Aydın merkezde L salonu olan bir pizzacı vardı oraya gittiğimizde kızlar baktığında banamı bakıyorlar acaba der şaşkınlık yaşardık ;D
Tam nostalji oldu benim için sayfanı meşgul ettiysem affola der selamlarımı sunarım.
ben cevap vereyim sanırım farklı bir aracın çünkü sarı olanın boyası eski ve paslanmalar var.tabi aracı çok önceden topladılarsa bu sefer de işçilik kusurları ortaya çıkıyor maalesef.kısa zamanda deforme olmuş demektir.yine de ellerine sağlık usataların.ama sonuçta aynı araç nasıl m38 oluyor onu anlamadım.zaten m38 kasa tadilatını yaptıkları araç.diğer yuvarlak çamurluklu olanlar da m38a1 diye devam eder vs vs .
çok teşekkür ederim
bu jeep C3 ve M38 denilem modeller arasındaki farklar ile hiç ilgilenmeden. başka bir hayranlığım vardır bu tip araçlara. kısaca anlatmak isterim. ben Ankara Beypazarı doğumluyum. ama bebekliğim den itibaren istanbulda olmanın verdiği duygu ile 70 li yıllarda yazları okul tatilinde vs. Beypacarına ananemin yanına giderdim. o dönemlerde köyler ile ilçenin bağlantı yollarının durumu vahim olduğundan taksi kavramı jeep ile özdeş bir yapıya sahipti ve doğal olarak her kezin jeep i vardı 52 denirdi ,vilis denirdi ,jeepci kadir denirdi, teke denirdi. buna benzere yerel isimlsri hatırlıyorum bu işlerde nam salmış kişiler olarak ama hiç unutamadığım tek şey vardı. bu araçlar hiçbir offroad donanımı olmadan öyle yerlere giderlerdi ki bir tek ben şaşırırdım. benim otomobil kavramına çok ters ve aynızamanda çok çekici gelirdi. biri ava gidecek ve beni de alacak diye gözlerinin içine bakardım. bu arabaları bu günlere kadar getirip iyi kötü ayakta kalmasını sağlayan ustalara, her türlü teknolojik gelişmeye ve konfora direnerek bu araçları sahiplenenlere. Ve en önemlisi de bu sevginin ülkemize amerikan mandası döneminde girmiş olmasınına rağmen ithalatı yapılmamış tek araç olarak yaşanmasını sağlayan ordumuza teşekkür etmek gerekli.
zamanınızı aldım
teşekkürler.
SON HALİ GİTMEDEN ÖNCE CEKMİSTİM AREFE GÜNÜ GİTTİ BUNLAR SON FOTOLAR
AKSESUARLARINI SAHİBİ TAKICAK COK PARCA ALMIS ANKARADAN ONLARI BİDAHA BAKIMA GELDİĞİ ZAMAN GÖRÜCEZ ARTIK.
COK GÜZEL BİR ARABA OLDU SU İÇİNDE GİDEN MOTORDAN BİDE BENZİNLİ BİNMEYEE DOYULMUYOR