63 Model Willy's, Ford, Cj Karması Bir Aracın Tadilatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan poorangel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,591

poorangel

Kamp II
Yer
İstanbul - Bursa - Artvin
2000 yılında almıştım yanlış hatırlamıyorsam.. O zamanlar üzerinde Hurricane motor vardı.. Dikmen yokuşunda bile 4x4 takviye istemesi biraz canımı sıktı.. Çok fazla geçmeden buzdolabından bir şişe soğuk su ile gerekli bahaneye ulaştım.. Motor değişimi.. Afyon Dinar' da bir arkadaşımın babası ile 2,4 ford motor koyduk üzerine.. Şanzuman biraz küçük kaldı ama 3 ileri hala devam ediyor.. 2007 - 2010 arası teknelerin yanında yattı.. ilgilenen kimse olmadı.. GMC yi tadilata alınca can sıkıntımı gidermek için biraz oyalanmaya karar verdim.. aracı sadece sportif amaçlı kullanmaya karar verdim.. çekme belgesi ya da trafikten düşümünü yapmadım ama, üzerinde baya oynadım..

Etiketler

Ynt: 63 Model Willy's, Ford, Cj Karması Bir Aracın Tadilatları

bi aks kesme maceramız oldu.. İstanbul dan Ankara ya gidecektim güya.. köprüden önce son çıkıştan döndüm.. sağ arka tekerlekte bilya boşluğu birazdan fazlaydı.. eve bırakıp otobüsle gitmeye karar vermiştim ancak eve kadar gidemedim.. benim aracın tüm masrafı 95 tl iken kopan tekerleğin diğer araçlara verdiği zarar 1900 tl civarında oldu..

GMC (bıcır) tadilata girince ve işinin uzun süreceğine kanaat getirince biraz uğraşmaya karar verdim..

gezer dolaşırken biraz hor kullandık sanırım, aracı kırdık.. ve elektrik direğinin dibinde kalmış bir demir boru imdadımıza yetişti.. en azından tekrar araziden dönecek kadar..

tüm sorunları çözmüştük.. arada nazlanıyordu tabi, ama işimi görüyor, keyif veriyordu.. birden önüme bir ağaç fırladı ve sonrasında Artvine kamyonla geldi.. ve sökmeye başladım.. şasi uçları kırıldı, radyatör motorla bir bütün haline geldi, direksiyon hidrolik kasnağı biraz kendinden geçti, motor kulak takozları koptu, gibi gibi..

yarın bir aksilik çıkmadıkça kupa tamamen sökülmüş olacak.. zaman kalırsa motoru ve şanzumanı indirip diferansiyelleri, makasları da sökmeyi planlıyorum..

aklı olan uğraşmaz zaten.. Ya da uğraşmaktan keyif almayan diyelim biraz daha kibarca olsun

sıcaklar sebebiyle pek verimli gitmedi çalışma.. makaslardan diferansiyelleri ayırırım diye tahmin ediyordum ama henüz bir garaj yapmamış olduğum için hem sıcak hem aradığımı bulma çabası baya yavaşlattı..

cam söküldü,
direksiyon söküldü,
elektrik tesisatı motor tarafına çekildi,
gösterge panelinin sacı söküldü,
son olarak da kupa bağlantıları söküldü..

yetersiz malzeme sebebiyle kupayı üzerine koymak için yarına iki tane güzel eşşek yapmak ve kupayı üzerine oturtup şasiyi altından çekmek kaldı..

mesai sonrası başlayacağım için zaman kalırsa diferansiyelleri de ayırırım..

kolay gelsin zevkli işler

kolay gelsin bayağı bir iş var anlaşılan.