KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: 77 Model CJ5 için Değişmesi Gerekenler Hakkında Önerileriniz
Headman a karar verdim o zaman,yahu insanların doğruları ne kadar farklı çıkamadım işin içinden 4 ileri şanzumanmı yoksa 4.88 ayna mahrutimi her danıştığım işi bilen kişiler farklı şeyler söylüyor,bir arkadaş cj8 ine 41/9(4.56) oranında ayna mahruti almış araç gitmiyor diyor,kesinlikle 41/10 orjinaline dokunma t176 şanzuman ile süper olur diyor çıkamadım işin içinden...
Araca Headers takıldı,siboplar sökülüp rektefiye işlemi yapıldı,performans arttı,headers sesi ayrı bir keyif,sırada T176 şanzuman var dana 200 ile beraber,önümüzdeki günlerde şanzuman değişecek ve şimdilik son çalışma bu olacak kısmetse,gelecekteki projem aracı uzatıp cj 7ye çevirmek olacak..
Birde nacizhane tavsiyem diff işleminden önce elektronik ateşlemeye gecip belli bir süre aracınızı kullanmanız yönünde olacak cunku headers ve elektronik ateşlemeden sonra üst devirler daha canlanacak ve aracınızın maksimum hızıda ara hızlanmalarıda farkedilir şekilde gelişecek belki bu artış size yetip şanzıman ve differansiyel gibi köklü bir değişiklik yapmanıza gerek kalmayabilir
Şanzumanda Ayna mahrutide büyük lastikler için çözüm gözüküyor,ben şanzumanı tercih ettim,ayna mahrutide güç artıyor ancak asfaltta hız düşüyor,fakat şanzumanda 1. viteste kalkış rahatlıyor son hız 3.vitesle aynı oluyor,ben ekstra olarak 35 olan lastiklerimi 33 e düşüreceğim,tecrübelerimi paylaşacağım önümüzdeki günlerde...
33 ten 35'e çıkmıştım buda bi çok sorunu beraberinde getirdi bende
sürtmeler devir çekiş vs )
idarelik bi 31 lastik taktım bu seferde cok az geldii .. ideali 33 olacak abi
Lastikleri değiştirmeye karar vermiştim ancak 33 leri araç üzerine taktık,4 inç yükseltme kiti takılı olduğundan lastikle dodik arası çok boş kaldı,hoş olmadı o yüzden 35 leri kullanmaya devam edeceğim...
T150 den T176 ya geçiş yaptım aracın kalkışı rahatladı 35lerle 1. viteste pati cekiyor düşün işte,şu an tek sorun şaft ın dikliği,şanzumanı düşüreceğiz biraz daha...eğer cj6 yada cj7 olsaydı şaft daha uzun ve açısı daha düzgün olurdu,cj5lerin kronik sorunu bu sanırım