Ozan bey merhaba ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.Bu 1962 Willys benim gözüm gibi bakmaya çalıştığım çok eski bir dost.Tam 37 yıldır gecemiz gündüzümüz hep dağda taşta birlikte geçti.Birgün olsun beni biryerlerde bırakmadı ve hep vefalı oldu.Şimdilerde bazı boya altı kabarmalar belirince vakit geçirmeden ciddi bir yaklaşımla koruma altına alabileceğim şekilde hareket etme gereği duydum.Bu araçların kendi orijinal sacları adeta kalaylanmış gibi duran kaliteli bir galveniz işlemi görmüş.Ama yıllar bunu tahrip ediyor.Sıradan bir astar yerine önce mümkün olabilecek ise tekrar galvenizleme gibi bir işlem ve ardından çinko ve/veya aliminyum içerikli bir astar düşünüyorum.Pütür bunlardan sonraki uygulama olur gibi düşünüyorum.
Tokat 'taki boyacılarda çok sıradan malzemeler var ve bazı şeyleri tartışmak istediğimde ise birilerinin kendilerine göndermiş olduğu ürün dışında bildikleri hiçbirşey olmadığını fark ediyorum.Hani bir laf vardır," Kargadan başka kuş tanımam!" diye,durum aynen böyle.Adam bana zehirli astar getirtmiş onu methediyor ve sorunsuzca gıda üretimi yapan işletmeler ile özel bir hastaneye dahi verdiğini övünerek anlatıyor vs.
Her neyse; vaktinizi aldım.Tekrar teşekkür ediyorum.Başkaca paylaşacağınız bilgi olursa menun olurum.
Selamlar.