KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yaklaşık 1 hafta önce aldığım xj'nin eksik gördüğüm kısımları için Ankarada kendi çapım da revizyonuna başladım.
Tüm detayları sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sadece ön takım ve direksiyon kutusunun tadilat aşamasını sizlerle paylaşamayacağım çünkü aracı aldığımda yolda zor duruyordu o nedenle bu parçaları alır almaz değiştirdim ve fotoğraflayamadım.
Aracın orijinal aksamında yapacağım revizyonu şu sıra ile yapmayı planlıyorum:
1. Tüm ön takımın elden geçirildi. Direksiyondaki boşluk için direksiyon kutusuda tadilat yapılarak oluşan boşluk giderildi.
2. Tüm elektirik tertibatını kontrol ederek elden geçireceğim yıllar için de gereksiz olarak çekilmiş olan kablolar dan xj'yi arındıracağım.
3. Motorda yağ kaçaklarının olduğu bölgelerdeki keçeleri değiştireceğim (Şu an için motorun da her hangi bir sıkıntı olmadığı için sadece keçeleri yeniliyeceğim)
4. Tüm elektirikli camlar yavaş çalışıyor. Bu nedenle elektirkli camlar ve cam fitilleri ile bulunabilirse kapı fitillerini değiştireceğim.
5. Xj’nin tabanın da bir iki yerde çürüme var bunları elden geçireceğim ve boyatacağim.
6. Aracın yıllar için de yıpranan boyası elden geçirilerek boyanması gereken bölgeleri boyatacağım ve aracı pasta cila yaptıcağım
7. Xj'nin sarkan ve kirlenen tavan döşemesini yenileceğim. Aracın taban halısı temiz fakat offroad da kirlendiği zaman kolay silinebilmesi için tabanını plastik pvc ile kaplayacağım.(bunu bir arkadaşım L200’e yapmış çok güzel olmuş)
Offroad için öncelikle yapmayı planladıklarım.
1. 3” yükseltme
2. Jant ve 31x10,5x15mt lastik
3. Telsiz
4. Ön tampon ve vinç
5. Port bagaj ön, yan ve arka lambalar.
6. Snorkel
Xj’nin ön ızgarasında ve farların bağlandığı bölgede oluşan kırıkların tamiri için ön panel sökülerek fiberciye gönderildi...
[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
yavuz bey çok teşekkürler...
valla kırmızı olsun diye uğraşmadık ama ;D ;D ;D
inşallah 5 kuruştan daha fazla beklenmeyen masraf açmaz ;D(hiç ihtimal vermiyorum ama ;D ;D ;D)
yavuz bey çok teşekkürler...
valla kırmızı olsun diye uğraşmadık ama ;D ;D ;D
inşallah 5 kuruştan daha fazla beklenmeyen masraf açmaz ;D(hiç ihtimal vermiyorum ama ;D ;D ;D)