KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
işte xj'nin son hali... ;D
Daha yapacak çok iş var ama korktuğum kısımları atlattım ve uzun süredir araştırdığım jant ve lastiği aldım ;D ;D
Bence yakıştı.
Elbette çok güzel, ancak;
Araziye girecekse bu 16 jant kastiklerle sürtme problemi yaşayacak bana göre, normal duruşu bile çamurluk içlerini dolduruyor gördüğüm kadarıyla
Elbette çok güzel, ancak;
Araziye girecekse bu 16 jant kastiklerle sürtme problemi yaşayacak bana göre, normal duruşu bile çamurluk içlerini dolduruyor gördüğüm kadarıyla
3" getle bu hafta yükseltme yapıcam.
birde bu lastik ve jantı takınca son hız çok düştü.
Eskiden xj kadranı sonuna dayıyordu (yani 140 felan yapıyordu) ama şimdi son hızı 110 çıvarında...sizce bu kadar fark eder mi?
lkastik çapını büyültüyseniz eğer hızınız artmış çekişiniz düşmüştür.Ancak kilometre saatinizde düşük sürat göreceksiniz ama yüksek süratle gideceksiniz.Lastik çapı değişti dairenin çevresi uzar.(Çevre: pi xÇap) çaplar arasındaki oran kadar hız artar.ama çekişiniz düşecek.şanzumanınıza daha fazla yük binecek, ayna mahruti oranına müdahale gerekecek.Hoşgeldin...
lkastik çapını büyültüyseniz eğer hızınız artmış çekişiniz düşmüştür.Ancak kilometre saatinizde düşük sürat göreceksiniz ama yüksek süratle gideceksiniz.Lastik çapı değişti dairenin çevresi uzar.(Çevre: pi xÇap) çaplar arasındaki oran kadar hız artar.ama çekişiniz düşecek.şanzumanınıza daha fazla yük binecek, ayna mahruti oranına müdahale gerekecek.Hoşgeldin...
valla böyleyse çok hoş bulmadık ;D
buna göre ben yarın orjinal lastik çapına bir bakayım buna göre kaç km ile gidiyorum...
Yavuz bey bir de sanayidekilerle yaptığım sohbetlerde km'nin arabanın disk çapına göre belirlendiğini yani takometrenin bunu baz aldığını söylüyorlar.... ben bu düşünceye pek inanmıyorum ama sizce olabilir mi
özgür lastiklerin hayırlı olsun güle güle kullan aracına çok yakışmış.. arkadasların söyledikleri doğru km biraz düşük gösterir ve bir miktarda yakıtın artacaktır lastik ebatlarından ötürü.. ama hoş durmuş lastiklerin