93 ZJ Laredo'nun arka aksamından, tam olarak kaynağını anlayamadığım (aks veya diferansiyel) bir noktasından, araç yürürken sürtünüri kırılır gibi sesler gelmektedir. 2W ile ses alınmıştır 4W ile denenmemiştir...
Acaba servise gitmeden önce başına benzer bir şey gelmiş mi diye sizlere sormak istedim. Fikri olan?
Notüşük hızlarda bu ses geldi ve yüksek hızlarda acaba kaybolacak mı diye denemekten korkuldu.
Cevap için teşekkür ederim Göktuğ bey. Önerinizi tatbik edeceğim. Yalnız ses düzenli olarak gelmiyor. Asenkron bir şekilde ve düzensiz aralıklarla fakat sık duyulan bir ses.
Biraz geç bir cevap ama en azından yenilere yol gösterir.
Arkadan gelen uğultunun bir sebebide; Sağ aks kolunu çıkarttır > kol üzerinde iz / Bozulma varmı ? bozuksa sakın haaa!!! yeni aks alma...! Aksa tornacıda yüzük takılır (60-70 TL > yenisi 700 TL) Ben en son 4 sene önce taktırdım, hala problem yok.
Bu olay ZJ'lerde fabrikasyon hatasıdır....! bir şekilde bu kısım zayıf işte....!
Büyük bir ihtimal o kırılma sesleri difrensiyelden geliyordur.Akslara gelince evet pek güçlü görünmüyor bakınca bumu yani o kadar yükü kaldırıyor dedirtiyor.Bir kere eğdim yaptırdım biniyorum ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.
Büyük bir ihtimal o kırılma sesleri difrensiyelden geliyordur.Akslara gelince evet pek güçlü görünmüyor bakınca bumu yani o kadar yükü kaldırıyor dedirtiyor.Bir kere eğdim yaptırdım biniyorum ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.
Merhaba, bende 2006 model 3.7 KJ var. Aynı sıkıntı bende var. Ya torna yaptırıcam ya da mopar veya crown usa marka yeni alıp takıcam. Tavsiyeleriniz olur mu?