94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,009
Ynt: 94 ZJ 5.2'de 3" Yükseltme Kiti Sonrası Sorunlar.

Çok merak ediyorum benim aracın standart hali neler yapacak??? drönder geliyosunuz dimi ocak ayındaki geziye ?

Etiketler

Valla ben çok usta gördüm çook uzun zamandan beri motorsporları yarış arabaları vs işiyle uraşıyorum offroad da atilla özel in üstüne tanımam ben daha onun yaptığı bitane sorunlu problemli araç görmedim parçacılık ta olduğundan hem parçaları hem arabaları çok iyi tanıyor ve extreme araç hazırlamakta kimse eline su dökemez Maslak Sanayi Özel Oto Atilla özel 3 tane jip imide o yaptı 4 üncüsünüde o yapıcak ben kazanan ata oynarım beyler amerikayı baştan keşfetmenin bi anlamı yok sizede tavsiye ederim zevk sizinn arabalar sziznn

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bu durumda Ati ile bir görüşmek gerekir. Saygılarımla, Serdar Timur

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
  Çok merak ediyorum benim aracın standart hali neler yapacak??? drönder geliyosunuz dimi ocak ayındaki geziye ?

en önemlisi lastik. lastik yoksa ne yapsan ya da ne marka olsa boş. ocak ayındaki gezi tarihi ve yeri kesinleşsin bi inceleyeceğim ama o standart araçların gideceği bir gezi olacak. biraz hafif kalabilir.

görüşmek üzere...

serdartimur' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bu durumda Ati ile bir görüşmek gerekir. Saygılarımla, Serdar Timur

aynen beni tanır izmitten önder derseniz ama göktuğu çok daha iyi tanır...

ben de atilla özel ile bu site dayesinde tanışmıştım ve iyiki tanışmışım diyorum...

Önder Bey bugün Atilla Beyle görüştüm. Sağolsun çok yardımcı oldu. 3.5" lik bir yükseltme için bazı malzemelerini de kendisi yaptırarak gayet güzel bir kit sundu. Sizden bir ricam daha olucak, acaba aracınızın yükseltilmiş halinin fotoğrafları varsa (hatta önceki stok halinin de fotoları varsa birlikte daha iyi olur) sayfaya ekleyebilirmisiniz? Tekrar teşekkürler, saygılarımla, Serdar Timur

ne yazık ki fotoları yok ama aracın son hali sahibinden.com da var...

http://www.sahibinden.com/doktordan_temiz_WQQaXQQ11218393WQQpXQQdisplayitem

bence montaj yapıldıktan sonra sizde burada deneyimlerinizi paylaşın arkadan gelecek dostlara ışık tutacaktır...

şimdiden hayırlı olsun...

Teşekkürler, benim montaj işi büyük bir ihtimalle 2009 Nisan Mayıs ayına kalacak. Ama niyetim aracın tüm yükseltme işlemlerini aşama aşama fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak. Saygılarımla, Serdar Timur

konu özü olarak şöyle diyebilirmiyiz acaba çok doğru tecrübeyle sabitlenmiş yerlerin haricinde bu iş yaptırılmamalı ! ve sorun yaşayanlar bişekilde usta hatalarımıdır ? doktor , baytar benzetmesi gibi ??

Ergün çok üzüldüm.ZJ nin hazırlanışı profesyonel gözüküyordu.Ben de çok beğenmiştim nazarımız değmemiştir inşallah.

arkadaşım maslakda atilla özel özel tiçaret yani bence arayıp konuşursan bence tüm sorunlarını çözer ama en doğrusu aracınızla bi uğrayım dükkan ve cep teli lazım olursa söyleyin vereyim

arkadaşlar bende bugün araç kitleri ile citti haşırneşir oldum aracımı resmini gördüğünüz aracı model alarak aynı şekilde modifiye etmek istiyorum çok hoşuma gitti çünkü kafamdaki resim karşıma geldi yani , bugün beğendiğim 5.9 ZJ nin sahibi olan aynı zamanda jeep parçaları satıcısı olan Tar otonun sahibi Tarkan beyin yanındaydım ,hem aracımın bütün fren sistemini yenilemek için gerekli parçaları oradan aldım hemde asıl kafamı kurcalıyan yükseltme kitleri ile ilgili fiyat ve detaylı bilgi aldım ,tanıdığı herkesede selamlı var tarkan abinin. kendisinde ZJ 5.9 .XJ.CJ5 3 tane araç var ve hepside süper hatta muhteşem hatta ergun abide şu mükemmel CJ5 ini ondan almış o hazırlamış arabaların hepsini sözün kısası baya deneyimleri var bu konuda şimdi sizlere tüm söylenen ve konuşulanları aynen yazıyorum;

ZJ salınımlı bir araba yükseltme kiti sonrası bu salınım kalmıyomuş baya rahat ettiğini söyledi ,yol tutuşunda hiç bir sorunda yaşamıyomuş hatta daha keyifli olmuş kullandığı lastikler MT- AT ne olduğunu bilmiyorum ama resimlerden bilen arkadaşlarımız olur belki , lastiklerin çok yumuşak olduğunu ve rahatsız etmeden çok rahat yol yaptığını söyledi ben aracına yaptığı her modifiyeyi düşündüğümü söyledim kendisine oda banaparçalarla alakalı fiyat verdi kendi aracına yaptığı tüm madifiye listesi bu fiyatta olanlar

3.5 ' yükseltme kiti , 4 jant .4 lastik ortalama 4700 ytl işçilik tutarı ne olur bilmiyorum !!

şimdi herkes bi yerlerden fiyat almış hatta atilla usta kendi yapıyomuş mesela bunun fiyatı nekadar?? 1700 dolara çok diyenler olmuştu, benim aldığım fiyatlarda ortalama o civarda kitte.yükselme kitinde illa jant lastik değişmelimi ? önder abi ve cüneyt orjinal jantlarla kullanıyolar aracı !! illa MT lastikmi takılmalı yada AT lastik kullanan varmı ergun abidede MT var yol sesinden şikayetçi ,önder abi 160 km yaptım 1 kere ama şehir içi 120 geçmemeli MT ler ile diyor ve oda sesten şikayetçi ben sadece daha güzel bir aracım olsun , daha heybetli olsun istiyorum ve genelde şehir içi günlük kullanıyorum aracımı , hemde ufakyollu gezilere katılmak istiyorum işlerimden daha fırsat bulamadım gerçi aranıza katılmaya ama fırsat kolluyorum inanın .aracımın herşeyi yeni değişti yazdıklarımı okumuş arkadaşlar bilirler ön takım ,direksiyon kutusu,komple frenler merkezler dahil ağır bakımlarınıda yaptırdım aracımın bu kafamdaki modifiyeleri yaparsam dahane teknik uygulamalar yaptırmalıyım aracıma takviye olarak herkese şimdiden çok teşekkürler..

3.5" yükseltme ve 31 mt lastik ile ya offsetli jant takacaksın ya da flanş. ben flanşı tercih ettim. çünkü flanş 5cm idi ve sürtmeden kurtarıyordu. offset 7cm ve lastikler çok dışarı çıkacaktı. ileva dodik gerekecekt.

fiyat bence burada yazılmamalı. herkes kendi ara öğrenir.

benim ne kadar verdiğime gelince, ben 7 ay önce yaptırdım. dolar 1.15 ytl idi. ondan hatalı bildi olur. ama sunu söyleyeyim. 4 mt lastik, 4 jant 3.5" yükseltme ve işlik için 4.700 ytl bana biraz fazla gibi geldi.

siz yine detaylı araştırın derim...

Ate s,
Cüneyt tamamen hakli.
Iki servisin olacak, normal isler icin bir servis, offroad icin ayri bir servis. Eger offroad uygulamasini normal bie servise yaptirmaya kalkarsan servisteki usta ile birlikte beraber tecrübe kazanmis olursun. Ben tamamen yetkili bir serviste ttaktirmistim, üstelik ilk taktiklari arabada benim arabaydi herhalde.
Sonucta ne tek bir gercek var. " araziye ne kadar yaklasirsan asvalttan o kadar zaklasirsin" Yani yok öyle; aracim lüke konforlu kalsin ama hafir offroad yapayim. Arabana kiti taktigin an o salinan süspansiyonu unut, dolayisi ile sert süspansiyonun getirdigi sarsintilardan olusan yeni seslere ve kasilmalara hazir ol. Hem kit takayim, hem eski konforum olsun. Yok böyle bir sey...

umutkaptan' Alıntı:
Ergün çok üzüldüm.ZJ nin hazırlanışı profesyonel gözüküyordu.Ben de çok beğenmiştim nazarımız değmemiştir inşallah.

Umut ben su anda aslinda arabadan memnunum, sadece bu noktaya kadar gelisi sirasindaki sorunlari aktardim.
Sonucta hala cözemedigim bir diransiyel (ön) sesi, sert süspansiyon ve zir pirt cikan aktarma organlari sorunu.
Belki Ati`ye bende bir görünsem basit sekillerde cözebilir hepsini.