Merhabalar,
Gezenbilir.com'un yeni bir üyesiyim. Geçen hafta 1997 model discovery V8 aldım. Daha önceleri Landrover seri III , Range Rover classic, Range Rover p38, discovery 2 4.0 araçlarını kullandım ve sattım. Şimdiye kadar hiç offroad merakım olmamıştı bu araçları ingiliz arabalarına olan sevgim ve merakım yüzünden kullanmıştım fakat bu son aldığım araçla bearber, birazda hazırda üzerinde bulunan aksesuarların ektisiyle, offroad'a doğru bir geçiş yapma düşüncesindeyim...
Bu konuyu açmamın sebebi, yeni aracımdaki rölanti sorunu ile ilgili. Araç ilk çalıştımada ve ilk kullanım dakikalarında herhangi bir problem yaratmıyor fakat belli bir süre sonra örneğin trafikte veya kırmızı ışıkta durunca ya da park etmek için durunca rölantisi (rölantiden kastım arabanın motor devri,yanlış kelime kullanıyor olabilirim...) birden tutarsız bir şekilde inip çıkmaya başlıyor, sanırım 300 ile 1000 devir arasında dalgalanmaya başlıyor, sürekli stop edicek gibi yapıp tekrar topluyor ve eğer o sırada ,mesela park etmek için direksiyonu çevirmeye başlarsam, araç stop ediyor...Buna benzer problemi seneler önce '92 range classic aracımda da yaşamıştım, çözemeden satmıştım. O zaman hava akışmetresini ve başka birtakım parçaları değiştirmem tavsiye edilmiş, bunları yapmama rağmen problem çözülmemişti.
Eğer bu sorunu yaşamış veya bilgisi olan birileri varsa lütfen benimle paylaşsın
Şimdiden teşekkürler...
Serkan S.