Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Daha önce 96 model Opel Frontera kullanıyordum, o yüzden yüksek araba kullanmaya alışkın sayılırım. Ancak söylediğim gibi arabaların aksamları hakkında hiç bilgim yok. Kullandıkça öğreniyoruz
Arabayı ilk sahibinden aldım, bakımlarını Mengerler'de yaptırmış.
Değişenler: Ön fren diski, sağ-sol ön kaliper, balata, şanzuman yağı, viraj demir lastiği, link demiri, hortum, yağ filtresi, hava filtresi, fren balata spreyi vs.
Bunları 160.000 bakımı olarak yapmışlar (sanırım 158.000 km civarında). Araç servise 5500 km olduğunu söylüyor. Buna güveneyim mi?
Bir de anladığım kadarıyla eski sahibi frenleri elden geçirmiş ama frene bastığımda halen ses geliyor? Bir de dediğim gibi sağa sola dönerken (tahminim lastiklerden) "cıyırtı" tabir ettiğim ses geliyor ve gerçekten rahatsız ediyor. O güzelim motor sesi bozuluyor.
Bir soru daha: arabanın gazına yüklenince birden duraklayıp, ardından devri hızla yükseltiyor ve çok çabuk ivmeleniyor. Bu normal midir? (Daha önce hiç otomatik vites kullanmamıştım)
Ayrıca Ankara'da bir ustaya/servise götürüp check-up'tan geçireyim diyorum, öneriniz var mıdır?
Çok soru sorduğumun farkındayım, ancak arabamı tanımaya çalışıyorum, umarım mazur görürsünüz.
Ayrıca kullanım kılavuzlarında (İngilizce) anlamadığınız yerler varsa yardımcı olabilirim, mesleğim çevirmenlik
Tekrar teşekkürler...