sertem bey keşke bira önce ntv de 0 dan 100 e programını izleseydiniz. Orda 2011 model defenderın tanıtımını yapıyorlardı. Sorunuzun cevabıda orda saffet üçüncü açıkladı. Defendera gereken beygir gücü değil torkmuş. Sanırım nissan motorunu takınca ciddi bir tork artışı sağlanacak.
slm sertem bey ilk önce iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ,,,nissan motoru doğru 3000-4000 tl arasıdır ,,ve benim nissan motoruna geçiş yapmamın en büyük sebebi sorunsuz bir japon oluşudur tabiki diğer motorlarda sorunsuzdur yanlış anlaşılma olmasın ama tercih meselesi ben nissan motordan 3 tane eskittim şimdiye kadar da bi sıkıntı görmedim ve kullandığım motorlar yeni teknoloji idi turbo,common rail sistemler bu motor eski teknoloji bana göre bu iş için yanii off road için biçilmez kaftan düz dizel saglam bir motor en azından orjinal motor kullanmamamın sebebi ise kapak problemi ve sürekli bi sorun oluşudur ve inanın gözüm korktu anlatılanlardan ve nissan motorda karar kıldım eski motoru sıfır topladım duruyo yataklar,piston sekman takımı ne bilim herşeyi sıfırlandı kapak yok şu an elimizde kapak yerli aldık sorun yaşadık o yüzden birazda gıcık aldım orjinal kapak sorduk 2000 tl iş bu hale gelincede nissan motor takmaya karar verdim ,,,güç konusuna gelincede defender gibi bir arazi aracı ile kalkıp 160 kmh gitmiyecegiz 100-120 yeterli bir sürat bana göre arazide canavar olsun yeter ki zaten 3000 cc ne motoru ne olursa olsun illaki orjinal motordan cok cok kuvvetlidir ,,3000 cc de herhalde biraz tork vardır... diğer motorum satılıktır herşeyi ile sıfırdır muayyerdir bu arada ......saygılar duran
Cevaplar için teşekkür ederim Duran Bey, bu arada ismin yazıyordu fakat ben yine hatırlatayım Serhat.
Nacizane benim de bir DEFENDER ım var, sadece tercihdeki kriterlerinizi öğrenemek istedim. Sizinle aynı görüşlere sahibiz, aracınız şimdiden hayırlı olsun, gönlünüze göre olsun.
Tekrar kolaylıklar diliyorum.
serci07' Alıntı:
sertem bey keşke bira önce ntv de 0 dan 100 e programını izleseydiniz. Orda 2011 model defenderın tanıtımını yapıyorlardı. Sorunuzun cevabıda orda saffet üçüncü açıkladı. Defendera gereken beygir gücü değil torkmuş. Sanırım nissan motorunu takınca ciddi bir tork artışı sağlanacak.