"Afrika İçin İftar Vakti"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,564

nrlates

GAZROVER (Nurullah Ateş)
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
123
“Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya”

Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı, her üç Afrikalıdan birinin yetersiz beslendiği, bu yıl Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı, özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de de etkisini gösteren bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği hepimizce bilinmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlatmış bulunmaktadır.

Başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya” adlı bu kampanya ile Ramazan’ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika’da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız.

Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.

Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır.

Etiketler

Ynt: "Afrika İçin İftar Vakti"

Allah kabul etsin. Umarım biran önce yerine ve amacına ulaşır.
Biz elimizden gelene yapalım.

Duyarlılığınız için teşekkürler.
Rabbim yardım etsin hepsine.
Kimseyi yoklukla, açlıkla imtihan etmesin inşallah. Amin.

paylaşım için teşekürler.Herkes biraz durup .fotoğrafa bir kere görmek için baksa yeter.biraz empati,yeter.kendi güçümüz dahilinde bir adım atsak,çorbaya biraz tuz.herkese iyi PAYLAŞIMLAR.

Benim ,

Bu ve benzeri durumlar için hiç bir kimseye , hiç bir kuruma güvenim kalmadı.

Bu nedenle sadece "Allah yardımcıları olsun" diyorum.

Diyanet işlerinin hesabında 31 milyon lira toplandığı açıklandı ve ilk gıda yüklü kargo uçakları somaliye ulaştı.
Uçakları ve üzerindeki Türk bayrağını gören müslüman halkın secdeye kapandığı haberini dün izledim.

Devlet kurumlarına güvenmek zorundayız.

o heber gercekten gururlandırıcı.umarım böyle hayrlı işlerrde sembol oluruz.Güven meselesi kişiseldir.Umudun yanında iyi niyet önemli.Çakallar hep aslanların izini takip ederler.Bülent beye hak vermek gerek.İşte böyle bir durum.Hani derler ya suya at balık bilmezsede Ğalık bilir.selam ve iyi paylaşımlar.

Nurullah abi güzel bir konu olmuş...

Kısaca ifade etmek gerekirse;

" Gözlerimizin rengi ne olursa olsun göz yaşlarımızın rengi hep aynıdır "

Bir sms ücretini heryerde harcıyoruz esirgememek gerekiryor...

paylaşım için tşk ler görünce hemen aklıma geliyor ve mesaj atıyorum.

nrlates' Alıntı:
Başlatılan uygulama ile bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601’e gönderilecek olan SMS’ler 5 TL karşılığında olacak, 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacaktır.
Internete düşen haberler doğru ise bazı GSM şirketleri bu hayır işinden bile rant sağlama peşine düşmüş. Faturalara 5 TL+kısa mesaj ücreti yansımaktaymış. Gerçi bu yardımı yapan için önemsiz bir durum olabilir ama GSM şirketlerini cirolarını arttıracak bir meblağ. Yapılan her hayır işinde ''acaba yerini buluyor mu bu yardımlar'' şeklinde
bir soru işareti olması çok üzücü. En azından benim kafamda oluşmakta ???

Servis ücretsiz olmadığı için SMS parası tahsil ediyor operatörler.
Bu normal bir davranış.