Düzce`nin tanıtımında ve turizmin gelişmesine katkıda bulunması amacıyla denize hurda uçak batırılacağı belirtildi. Düzce Valisi Bülent Kılınç`ın önderliğinde ilçeye getirilen C-47 tipi askeri hurda uçak, üç parça halinde Düzce`ye getirildi. Uçak, Akçakoca`da denize batırılacak.
Yapılan girişimin Akçakoca turizmi için büyük önem taşıdığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, `İki gündür Kayseri`den Düzce`ye TIR`larla hurda uçağı getiriyoruz. Akçakoca`da uygun bir yer bulduktan sonra uçağı denize gömeceğiz. Bu etkinlik Akçakoca`nın turizm açısından gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Böyle bir çalışmayı başlattığı için Düzce Valimiz Bülent Kılınç`a teşekkür ediyoruz. Gerçekten turizm gelişmesi için bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor.` dedi.
Uçak ve sualtı sporu ile ilgili bilgi veren Sualtı Spor Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi eğitmen Necdet Balaban, `Böyle bir etkinlik sayesinde iki Büyükşehir arasında köprü görevi gören Düzce`nin önemi daha da arttırılacak. Artık su altı sporuyla uğraşanlar Akdeniz ya da Marmara yerine Akçakoca`ya gelecek. Zaten Bodrum`dan sonra böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan ikinci bölge olacağız. Ülke genelinde sualtı sporu olarak birçok eğitim yeri bulunuyor. Bizde bu sayede önemli bir görevi gerçekleştirmiş olacağız.` diye konuştu.
bu uçağı denize batırmalrındaki mantığı anlamış değilim, su sporlarına ok de yapay olarak batırlmış bir enkazın turizme, iki büyükşehirin önemine su altı sporlarına ne faydasıvar, denizlerimizde yeterince batık, atık, mühimmatık vb şeyler yokmu? Gezenbilirciler bu sitenin kululuş mantığında çevreyi korumak, doğayı bozmamak varsa bu konu çok enteresan geldi bana yanlış düşünüyorsam, uyarın bilgilendirin teşekkürler
Umut hocam,
Senin de belirttiğin gibi sanırım şenliği bekliyorlar. Akçakoca Belediyesi Akçakoca'yı dalgıçlar için turizm merkezine çevirmeyi planlıyormuş. Ayrıca uçak dışında çeşitli hurda arabalarda denize bırakılacakmış. Bu şekilde yakın merkezlerdeki (istanbul, Ankara) dalış meraklılarını Akçakoca'ya çekip turizmi canlandırmayı düşünüyorlarmış.
umutkaptan' Alıntı:
hocam hala atmamışlar mı denize yazı bekliyorlar herhalde şenliklerle falan iyi olur.
akçakocada dalış yapmak güzel olur tabii.ankara'ya yakın bir dalış yeri .ama akrabalarımdan yüzen pek çok kişi kuyu ve su altına çeken akıntılara rastlamışlar orada.dalış için sonradan batırılan hurdalar çok var.su altında canlıların yaşamasını sağlıyor ve değişik mekan duygusunu tattırıyor(gemi ve uçak hurda batıgı dalışı yaptım)
konu gelmişken imkanı olanların su altını keşfetmelerini tavsiye ederim
Ben büyük ihtimalle orada olamayacağım.
Ancak batırma işi için çalıştığım yer destek veriyor, dolayısıyla gelişmelerden haberdar ederim.
Elime geçen fotoğrafları da burada paylaşırım.
umutkaptan' Alıntı:
Hafta içi kötü zaman seçmişler hafta sonu olsa gelirdik.
balık sürkülasyonu için çok iyi bir mantık ve daliş için bulunmaz bir fırsat
batırdıktan sonra unutulmasa bari
en azından dalış okulu varmı acaba orada? geldiğimizde dalabileceğimiz