Ynt: Akışmetre (maf)
Selam, uzun zamandır forumdan uzak kaldım bari bu ilk yazım olsun.
Yakıt tüketiminin artmasına sebep olan bir sürü unsur vardır arkadan (depodan) öne doğru sıralarsak deponun içindeki pompa, filitre, yakıt yolları, motorda bulunan mazot soğutucu (servisler kütük diyor), pislenmiş intercooler, turbo kaçağı, hava filitresi, ve enjektörler.
Yürüyen aksam
, lastik basınçları,difransiyel yağları, ve şanzıman.
Sensör temizliği ile söylediğiniz gibi fazla bir değişiklik olmaz, bir ara forumda yazmıştım MAP/MAF temizliği hakkında, ararsanız bulursunuz.
Aracınızı yakıt ışığınız yanarak kullanmanızı tavsiye etmem, zira depodaki pompa, depoda bulunan mazotla kendini soğutuyor, yakıt azalınca emiş azalacağı için soğutma azalır, yeni pompaya doğru yol alırsınız.
Aracımda 265x75x16 BF AT var, şu an ortalama 15l/100 gibi yüksek bir tüketime sahibim, nedenini araştırmak bile istemiyorum çünkü araç tavandan su alıyor, içerisi ölü fare gibi kokuyor
Benim kendi aracımla yaptığım tecrübelere dayanarak yazıyorum, kışın normal tüketimin 12-13L/100km yazın klima açık 15l/100km şehir içi trafiği bana göre normal. Bir de şu açıdan bakmak lazım yazın full depo İstanbul Antalya, İstanbul Bodrum yapıldı depoda artan yakıtla iki gün idare edildi.
Bu araçlar uzun yolda gerçekten çok ekonomik olabiliyorlar, sadece trafik konusunda biraz sıkıntı yaratıyorlar.
Umarım kimsenin başını ağrıtmamışımdır, yazdıklarım da okuyanlara yardımcı olmuştur