Merhabalar ,
Radyo konusunda açıkçası bende de aynı sıkıntı mevcut , ama ben radyo pek dinlemediğim için kafaya takmadım ya da üzerine düşmedim , ama sorun neden kaynaklı olabilir diye düşünürsek bir kaç ihtimal var :
- Anten
- Bağlantılar
- Teybin AM/FM bandı
Anten sağlam olduğunu düşünürsek dediğin üzere , ya bağlantılarda sorun olabilir ya da teybin radyo bandı yenilenmesi gerekiyor olabilir , ancak bulunabilirliği zor bir parça olduğunu düşündüğümden ben olsam kurcalatmazdım ( anladığım kadarıyla sen de benim gibi aracına titiz ve hassas meraklı birisin , o yüzden önermedim bunu
)
Arka sağ camda bir anten olduğunu söylemişsin , benim araçta böyle bir anten yok ( açıkçası orjinalinde olduğunu düşünmüyorum , ancak yine de iddaa edemem tabii ki , belki araca senden önceki sahibi telsiz vb. bir ekipman koydu ise onun anteni olabilir , ya da yine aynı mantıkla yola çıkarsak belki eski sahibi de radyodan / antenden şikayetçiydi ve ekstra çekim gücü için harici bir anten taktırdı belki de ) , senin yerinde olsam , iyi bir elektrikçiye gider o anteni kontrol ettiririm nereye bağlantısı olduğunu ( tahminim boşta bir anten o , ve hatta bir ihtimal sinyal çakışması yaşıyor ya da frekans karışıklığına sebep oluyor ise radyonun çekmemesi ya da cızırtı yapması olası bir durum
)
Immoblizer konusunda , yetkili servisi düşünmen ilk etapta mantıklı görünse de açıkçası fahiş fiyatlar ve extra eksiklikler çıkaracaklarını çok iyi bildiğimden ( tecrübeyle sabit ) ben yetkili servise gitmezdim açıkçası , çünkü 100 liralık işe 500 lira fatura çıkartma konusunda uzmanlar kendileri ( şahsi fikrim )
Yaptırmayı düşündüğün zaman yine haberleşiriz seni düzgün bir servise yönlendiririm arkadaşım , kafan da rahat olur kesen de